ziua 33

Impartasiti cum v-ati simtit in a 33-a zi de post

26 de răspunsuri la „ziua 33”

  1. Si azi ma trezesc la 5 dimineata sa beau apa, si cred ca si aceasta a fost retinuta, din fericire. Voma apare mai tarziu, din nou o data dimineata, putina si concentrata si la pranz de trei ori in cantitati mai mari si mai putin concentrata decat dimineata. (scuze pentru amanunte dar pentru mine conteaza!).
    Necesit din nou mult somn, asa ca dorm pana pe la 10.30 dimineata. Desi ma simteam destul de puternica la trezire, am stat in pat inca o ora din cauza senzatiilor foarte neplacute de la stomac. Peste zi, am baut din nou apa minerala, combinata cu apa plata caci altfel mi-ar fi fost cu neputinta sa beau vreun lichid astazi. Dupa orele pranzului (ce ciudat imi suna!), am facut un dus, destul de prelungit ca durata si imediat dupa m-am simtit foarte slabita si am vomitat mult. De aici incolo toata ziua am avut o energie foarte slaba, undeva la 50% din normal.
    Totul a fost foarte solicitant si greoi. Spre seara, din nou mi-a fost greu, chiar si sa stau in picioare. Senzatia de voma a mai revenit de multe ori insa fara a se concretiza. Acum spre seara, nu pot sa beau apa deloc, se pare ca si ea imi starneste voma. Toata ziua, ca de altfel toata saptamana, am fost hipersensibila la mirosuri, multe mi-au parut foarte neplacute, fapt ce se vede si din numarul mare de varsaturi de care am avut parte. (scuze din nou!)
    Apa 0.2 l
    Kg 58,3 (-300g)

    Apreciază

  2. Am ajuns si la ziua 33 de post cu apa . Este primul meu post cu apa mai lung (ma ajutat Dumnezeu ). Cel mai lung a fost de 21 zile. Am fost in weekend plecata cu sotul intr-o piata de craciun unde toata lumea manca gratare si tot felul de chestii nesanatoase si beau vin fiert.Toata familia mea de data aceasta mi-a respectat dorinta mea de a tine acest post cu apa si sunt ff surprinsi de cum ma simt.Vreau sa imi fie tot asa de bine pana la ziua 40 si sa incep treptat prima zi cu sucul de la o jumatate de grefa , a doua cu o grefa si pentru mai departe as dori un sfat Cyris : Ce e mai bine sa fac sa mai continui cu sucuri sau sa continui cu raw vegan ? ptr. ca mi-am propus asta pentru sanatate si sa nu mai i-au mult in greutate dupa postul cu apa.
    Multumesc

    Apreciază

    1. Maria, la un post atat de indelungat, perioada de revenire trebuie sa fie mult mai mare dupa parerea mea. E drept ca eu nu am respectat cu strictete acest lucru dar optim ar fi, mai ales cand s-a postit pentru insanatosire, ca perioada cu sucuri sa dureze 1/3 (o treime) din perioada portului cu apa. Daca s-a postit 21 de zile, spre exemplu, alimentarea cu sucuri sa fie de 7 zile. Aceasta revenire indelungata nu se face din cauza ca sistemul digestiv nu ar fi capabil de o repornire mai rapida. Ea vizeaza vindecarea organismului, vindecare ca se petrece in mare parte dupa postul cu apa. Este perioada cand se reconstruieste, preferabil lasand in corp cat mai putine deseuri toxice, si in care energia necesara digestiei unor eventuale mancaruri clasice este folosita pentru vindecare.
      De aceea este nevoie de sucuri si apoi mancaruri foarte usoare. Dupa perioada cu sucuri in ordine ar veni o perioada raw, una vegana, si apoi, in functie de cum considera fiecare, stilul alimentar dorit.
      Trebuia sa incep cu felicitarile, Maria. Ai reusit un post foarte indelungat, ma bucur nespus si iti doresc tot binele din lume! Sa ai parte cat mai mult de rezultate minunate in urma sa! Daca ai pe undeva inscrieri sau amintiri despre unele zile de pe parcursul postului, chiar si numai la sfarsit de saptamana sunt binevenite oricand.
      Sanatate si fericire!

      Apreciază

  3. Multumesc din suflet pentru mult pretioasele sfaturi imi da energie sa merg mai departe corect !! Dumnezeu sa te ajute si sa-ti dea sanatate pentru ca ajuti atitia oameni !

    Apreciază

  4. Ieri am avut o zi grea , am inceput serviciul de la ora 6:00 dimineata si seara am avut musafiri pana la 10:30 am avut perioade fara energie am refacut-o cu apa . Nu am masurat niciodata apa dar cred ca am baut tot timpul intre 2 si 3 litri. Clisma am facut cam 5 pana acum , prima la o saptamana. Astazi m-am simtit putin somnoroasa dar imi reveneam din cauza stresului de la serviciu. Pentru mine cred ca serviciul m-a facut sa trec mai usor prin postul asta cu apa,Mai am cateodata dureri usoare cand in piept, cand in stanga, cand in dreapta, cand la stomac, cateodata mai am si gaze ….Am slabit 16 kg pana acum si ma bucut tare pentru ca ma simt usoara , de asta mi-as dori tare mult sa nu mai pun mult (sau deloc) innapoi.Familia si prietenii stiu de postul meu cu apa si pentru prima data ma sustin. La servici am spus ca mananc numai dimineata si seara vegan pentru ar face un mare caz din asta si imi distruge putere de a merge mai departe.Am fost si la spovedit si impartasit . Parintele m-a incurajat, mi-a spus ca daca pot sa tin tot postul cu apa e foarte bine pentru sanatate.
    Multumesc pentru tot o sa mai revin cu ce imi mai aduc aminte si cu ce va mai fi de acum incolo.

    Apreciază

  5. Inca o zi de post cu succes . Azi am avut ceva dureri suportabile la burta.Ma sinteam ca ma trage ceva in jos din lipsa de energie si am picurat putina miere (asa cum m-ai scris Cyris) intr-un litru de apa si mi-am revenit cand am inceput sa beau putin cate putin.As mai avea o intrebare: Dupa postul cu apa as vrea sa tin 2 saptamani cu sucuri…e mai bine sa consum sucuri strecurate si diluate timp de 2 saptamani sau numai in primele zile sa fie strecurate si diluate ? Multumesc !

    Apreciază

    1. Maria, sucurile strecurate (in primele zile diluate, apoi simple) nu repornesc pe de-antregul sistemul digestiv, foamea nu devine agresiva in timpul lor, este mai usor de tinut in acest fel. La cele cu pulpa vei simti nevoia de mese mai dese, cantitati mai mari si va fi ceva mai greu de continuat regimul, va fi din nou nevoie de vointa si hotararea din primele zile de post. Nu este de neglijat insa beneficiul enorm al fibrelor de care vei avea parte in perioada de sucuri cu pulpa, deci este si aceasta o perioada necesara. As zice 1 saptamana strecurate, 1 saptamana integrale dar nu e nimic batut in cuie, alegerea este a ta.
      Inca o data felicitari maxime pentru reusita! 🙂

      Apreciază

  6. Am ajuns si la sfarsitul zilei 38 , a fost o zi grea fara energie dar am facut ca melcul de toate…mancare , piata, baie , clisma , pentru mama toate pregatite pentru miine cand sunt la serviciu, 20 minute plimbare afara incet cu mama cu scaunul rulant . Azi am avut mai mult ca de obicei o secretie alba ca o spuma din gat si asta cred ca pentru ca am racit putin ca-mi curge si nasul.Am avut si o stare ciudata la cap sus o strangere usoara ca un cerc fix pus pe cap. Pe seara a trecut..probabil asta din cauza unei mici suparari cu sotul…am simtit ca vine de la el acea energie negativa..am avut si ceva care ma tinea in piept ca o mica sufocare. Acum in afara de energie putina totul e ok.
    Inca 2 zile si incep cu jumatate de grefa…picurata in 3 pahare cu apa..Post usor tuturor ! Doamne ajuta !

    Apreciază

    1. Maria, esti extraordinara! Iti tin pumnii sa ajungi cat mai usor la cea de-a 40-a zi si apoi sa ai o revenire usoara.
      Imi amintesc ca in postul prelungit incepusem si eu sa simt intr-un anume fel la unele persoane ceea ca consideram a fi o energie negativa, chiar daca nu aveam vreo contradictie cu ele. Instinctul la vremea respectiva a fost sa ma departez in primul rand la nivel mental si sa tai pentru moment puntile emotionale cu respectivii, daca se putea sa ma departez si fizic pana se risipesc ”norii”.
      Pentru revenire poti folosi orice fruct. Pace!

      Apreciază

      1. Multumesc mult Cirys pentru sustinere imi e tare de folos.Aseara inainte de culcare am fost tare nelinistita , am baut mai multa apa ca de obicei cred ca toata ziua 4 l si nu am putut dormi pana la 12:30 pana atunci am citit multe rugaciuni si asa am adormit , m-a trezit iesitul la toaleta de la sa de multa apa si bineinteles trezirea de la 6:00.Dimineata ameteala mare…am picurat cateva picaturi de miere intr-un pahar cu apa si mi-am mai revenit.La serviciu m-am descurcat bine lucrez la birou si e totul ok.

        Apreciază

  7. Maria scumpa, felicitari. Nu-mi vine sa cred ca tu ai tinut acest post in timpul caruia mergi si la servici si te ocupi si de casa (sot, mama). Esti o eroina. Bravo tie. Eu sunt in ziua 4-a azi, mi-am ales aceasta perioada tocmai pentru ca voi intra in aceasta minivacanta de sarbatori si de maine sper sa nu mai merg la servici. Pe cand tu … surprinzator. Inca odata felicitari. Si parerea mea este, daca ai reusit asta sa nu te mai intorci niciodata la o alimentatie clasica, asa zis normala. Eu in locul tau as ramane pe o alimentatie raw vegana, fara nici un produs animal. Cauta pe romaniaraw, sau cauta pe google mimi waltar, si mai sunt o multime de site-uri in care gasesti oameni care fac asta si se simt excelent, si o sa gasesti si o multime de retete foarte gustoase. Deasemenea iti mai recomand sa citesti evanghelia eseniana a pacii. Le gasesti tot pe net. Inca odata felicitari si Doamne Ajuta. Sunt sigura ca efortul tau va fi rasplatit. Si Mantuitorul a tinut 40 de zile de post. Asta e si tinta mea, nu stiu insa daca eu reusi.
    La sfarsitul postului sa faci si promisiunea carea postat-o Cyris. Foarte frumoasa.
    Te imbratisez cu drag.

    Apreciază

    1. Multumesc din suflet Leni! Nu sunt o eroina ci mi-am dorit enorm de mult sa pot tine un post cat mai lung si sa-mi schimb apoi, obiceiurile alimentare nesanatoase, si uite ca cu ajutorul bunului Dumnezeu am ajuns si pana aici.Multumesc mult si pentru recomandari sunt tare interesante,chiar am nevoie de orice informatie.Mi-am propus sa fac totul „ca la carte” trebuie sa ma eliberez si de stresul de la serviciu care te termina incet , cred ca asta ma va ajuta.Si eu te imbratises cu drag Leni! Post usor si tie si Doamne Ajuta.

      Apreciază

  8. Astazi ne-am mai linistit cu mesele si musafirii si am un moment sa mai scriu despre mine. Acum sunt la sucuri diluate se trei ori pe zi, azi ma simt excelent pot spune pentru ca in primele 2 zile de Craciun cu musafiri, mese puse si strinse m-au obosit foarte tare si nici nu am baut sucurile la timp …79.6 kg , Sarbatori Fericite

    Apreciază

  9. Sunt la sucuri am introdus azi si o masa cu suc nediluat si am avut nevoie sa ies la toaleta dar nu am reusit si am fost nevoita sa recurg la clisma iara. Ce ar putea acum sa ma ajute sa nu mai fiu costipata ? Mai am de baut sucuri nediluate pana pe 7 ianuarie. In rest sunt bine, am si energie si stare generala buna. Un an nou fericit tuturor !

    Apreciază

    1. Maria, de obicei abia cu sucurile nediluate apare scaunul caci acestea au ceva fibra deci pana in ele nu se punea problema iesitului afara si a constipatiei. Si asa, cu sucurile nediluate vei avea putin de scos si pana sa se impinga continutul catre iesire poate fi vorba de cateva zile. Nu uita sa bei in continuare apa, ca si pe parcursul postului, dincolo de sucuri.
      La multi ani!

      Apreciază

  10. LA MULTI ANI !!! Multumesc mult de raspuns, Asa este am cam uitat de apa in acea perioada si de atunci nu am mai avut nici o senzatie de iesire la toaleta. Acum am grija sa beau mai multa apa. Noul an cu multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor !! Doamne ajuta !

    Apreciază

  11. Sunt in a 33-a zi de post si ma gandesc la o revenire cat mai lina. Vreau sa ajung la 40 atat cat am pornit din start ca tinta. Ieri m-am simit rau din cauza ca mi-a venit si perioada si am baut cam 100 ml de suc de sfecla, morcov si telina cu inghitituri f mici pe toata durata zilei. In loc sa ma simt mai bine m-au apucat stari de voma. Nu stiu cum sa procedez in continuare. Vreau sa ajung la 40 de zile si apoi treptat sa revin. Am citit de revenire si aici si in alte locuri dar am inceput sa imi fac griji daca ma apuca stari de greata cum a fost ieri si etc.
    Multumesc

    Apreciază

  12. Ziua a 33-a

    Cam aceeasi situatie. Pana dupa amiaza starile de greata alterneaza cu cele de calm,apoi greata e permanenta si din cand in cand in valuri violente care se…concretizeaza in ragaieli sonore.
    Ma plimb cu sticluta dupa mine,si iau cate o gura de apa din cand in cand. Chiar arat ca o persoana bolnava,caci acest fel de greata chiar nu poate fi disimulat.Dimineata apuc asa beau cateva guri mai sanatoase de apa. Deja cei care stiu de post ma indeamna sa incep alimentarea. Nu i iau in seama,desigur.
    Asta seara m-am gandit sa mi fac putin ceai cu ghimbir,stiut fiind ca taie greata. N-a avut efectul scontat…. 😦 Evident cateva guri am luat…Am mai lins o lamaie… Dar greata ESTE !!!! Nici respiratia controlata nu merge.

    Si am inceput sa-mi doresc din nou sa mananc diverse…Printre cumparaturile de azi au fost si carne si produse din carne cruda…ei bine imi placea acel miros…care nu mi place in mod normal… Azi s-a gatit fasole (care imi place la nebunie) am mirosit de cateva ori oala….si-mi doream sa gust macar o lingurita si eu…

    Apreciază

  13. Ziua 33 – 30.03.2018

    Igrozitor de grea zi ieri
    Pe de alta parte m-am trezit la 3:30 sa pornesc in deplasare – condus – avion condus …
    Drumuri multe meetinguri – pot zice ca si in mod normal ar fi fost o zi f grea.

    Insa mi-a fost f rau. sunt tot mai multe bube pe cort, oboseala crunta – ameteli – greturi oribil … Nici apa nu mai pot bea – gura incarcata la maxim limba.

    Nu am putere de nimic.

    Cred ca de cand am inceput acum e cel mai greu.
    Din nefericire am tot asa o perioada cu deplasari multe pana la final de Post.

    Sunt la 75 de kg – nu am mai slabit mult desi abia acum am ajuns la 75 era gresit cantarul de afara sau asta de aici 🙂 dar 21 de kg am slabit in cele 33 de zile.

    Cred ca din facultate nu am mai avut 75 :)))

    Apreciază

    1. daca ai fi fost in concediu ti ar fi fost mult mai usor…
      hai ca mai e putin. 🙂

      ma gandesc sa mai tin si eu un post, dar cand ma gandesc la bubite imi piere cheful…

      eu am pus 4kg inapoi, si asta mancand mai mult decat trebuie. 😀 deci 10kg au ramas date, totusi.

      no, post usor in continuare iti doresc! 🙂

      Apreciază

      1. acuma daca o luam cu 1/3 zile ar trebui sa fiu atent sa ma tin de ele. dar efectiv as manca orice acuma. trebuie sa fortez organismul sa stea in zona asta si sa o tin cu sucuri 10-12 zile. macar. ma gandesc la perfuzii sa ajut organismul sa isi revina si totusi sa nu mananc

        Apreciază

        1. nu stiu ce sa zic de concediu – pe de o parte e greu de numa cu activitatile pe de alta parte trece timpul. in concediu probabil dorimi mai mult dar si trece timpul greu de mori

          Apreciază

        2. vezi ca la unii cica revine foamea aia inainte de 40 de zile… dar daca poti s o ignori si sa ajungi la 40+2 cat ti ai promis, f bine.

          cat despre revenire cu vreo 12 zile de sucuri, nush ce sa zic, nu prea sunt pt.
          3 zile eu zic ca e suficient, apoi cu legume fierte si f bine mestecate in cantitati mai mici, ex un morcov un cartof. eu ma simteam satula dupa un morcov si un cartof la inceput. ideea e sa fie cantitati mici si f bine mestecate, de 3 ori pe zi. poate nici n o sa vrei de 3 ori… eu zic din experienta mea…

          cu trecutul timpului daca ai fi in concediu, ai dreptate. 🙂

          Apreciază

        3. eu din prima zi am inceput sa mestec. :))

          ce ziceam in prima zi de revenire:

          „dimineata am baut sucul de la o portocala diluat cu apa.
          la amiaz 2 morcovi fierti si bine mestecati.
          si acuma seara o sa mananc un mar dat in clocot, un fel de compot, tot bine mestecat.”

          tin minte ca am mancat doar jumate de mar, nu l am putut pe tot.

          Apreciază

          1. bun bun super.
            oricum is atata de slabit deja de numa. sper sa treaca cumva.
            atunci fac 42 :)) si de luni 8 aprilie trec pe recuperare

            o sa intreb atunci cum fac :)))

            Apreciază

Lasă un comentariu