ZIUA 6

Impartasiti cum v-ati simtit in a 6-a zi de post negru

190 de răspunsuri la „ZIUA 6”

  1. 6 octombrie:

    „Ziua 6.
    Nu am putut rezista şi m-am cântărit ieri. Ştiu, penibil, având în vedere că am spus că nu mă voi cântări decât după 21 de zile. Ah, nu va mai fi nici o excepţie de acum încolo, pentru că ştiu că voi avea puseuri obsesionale daca voi continua să fac asta. Dar am vrut să-mi ridic puţin moralul, chiar dacă ştiu că doar o infimă parte reprezintă grăsime pură. Deci, după 4 zile şi 20 de ore slăbisem 7,4 kilograme. V-am spus, eu slăbesc destul de repede (a se citi reţin multă apă, de-asta). Şi se pare că şi corpul s-a detoxifiat într-un ritm rapid, de aceea am avut senzaţia aceea de greaţă.”

    „Mi-am făcut o clismă duminică seara şi m-am simţit ceva mai bine. Chiar nu ieşisem deloc de când am început postul şi eram îngrijorată că toate “mizeriile” ălea din intestine sunt absorbite şi puse în circulaţie prin tot corpul.
    Un lucru bun este că nu am mai avut insomnie, am dormit chiar foarte bine.
    Însă mă simt foarte slăbită, mă enervează la culme gustul neplăcut din gură şi foamea asta care nu-mi dă pace. Mă simt şi aiurea când spun asta având în vedere că am trâmbiţat atâta despre dispariţia ei. Pe curezone am aflat că cică ar fi vorba de o foame “toxică” atunci când organismul este prea încărcat de toxine, şi că voi recunoaşte foamea naturală, ea însemnând o dorinţă stringentă de a mânca, mai presus de orice, care te determină să fugi cât mai repede la frigider, sau ceva de genu’. Păi, god damn it, înseamnă că o simt de acuma :roll:. Dar rezist.
    Ştiţi, asta e nasol, că nu am mai ţinut un post negru de lungă durată din mai anul trecut, deci de aproape un an jumate, şi normal că am corpul “infectat” cu deşeuri, iar eliminarea lor e dureroasă. Îmi amintesc că am ţinut postul negru de 17 zile şi la scurt timp, gen după vreo 2 săptămâni, am ţinut un altul de 12 zile parcă. M-am simţit mult mai bine la cel de-al doilea post, nu am mai avut simptome atât de neplăcute şi parcă nici foamea nu-şi mai făcea atâta de cap.”

    Atunci am vorbit şi despre simptomele detoxifierii, care în ziua şase erau cu atât mai pronunţate: „transpiraţia urât mirositoare de la substanţele care se elimină prin glandele sudoripare, erupţiile de piele, care sunt parte ale aceluiaşi proces (şi pe care apropo, le am şi eu, întro proporţie destul de mică însă), greaţa provenită din “cockteil-ul” de toxine şi secreţie biliară de care am vorbit mai sus, limba care are deasupra un fel de mucus gălbui, foarte scârbos, ce face ca şi respiraţia să fie la fel… toate acestea şi multe altele pe care nu le mai menţionez fac parte din “show-ul” numit detoxifiere, la care eşti mai mult spectator, pentru că mare lucru ca să îţi îmbunătăţeşti condiţia nu prea poţi să faci. Strângi din dinţi şi rabzi.”

    Apreciază

  2. Cu energia nu stau bine..sunt tot ametzita si fara energie…si acum cand citeam postul tau am observat ca vad in ceatza.

    Am impresia ca slabesc vazand cu ochii si asta ma bucura enorm, merita efortul ! 🙂

    Apreciază

  3. 27 martie 2010
    Energie: Am avut emotii pentru ziua de azi in urma efortului de ieri. Surpriza a fost placuta in sensul ca nu am fost cu energia la pamant, cum ma asteptam si nu am facut deloc febra musculara. M-am simtit exact ca intr-o zi in care mananc.
    Activitate fizica: 2h mers pe jos. Acum pot merge in ritm alert fara sa mi se faca rau sau sa simt ca nu mai am aer.
    Greutate: 65,6kg
    Consum de apa: 1l
    Stare emotionala: pozitiva
    Stare mentala: luciditea (constienta) s-a accentuat. Mi se pare ca folosesc un vocabular mai divers si frazele se leaga mai bine, mai rapid.
    Inconveniente: mirosurile de orice fel imi repugna violent: cele de prajeli, de parfumuri inclusiv unul natural (crin), usturoi, ca sa nu mai zic de cel al respiratei altora. Astazi doar ele mi-au mai starnit senzatia de arsura + greata, cum am scapat de ele, au trecut instantaneu neplacerile.
    Alte observatii Am intrebat o persoana de incredere daca respiratia mea miroase urat si mi s-a spus ca nu.
    Din ziua 2, limba este incarcata cu o pelicula alba care nu s-a accentuat, nu arata dezgustator, e drept ca o curat zilnic, cum fac dealtfel mereu. Tot zilnic imi clatesc gura cu apa cu sare.
    Urina a ramas din ziua a 2-a si pana acum foarte intensa ca si culoare, incarcata cum se zice. Prin galbenul obisnuit mi s-a parut ca zaresc amestecate nuante de verzui chiar si rosiatice la un moment dat.
    Am scapat de simptomele guturaiului, se pare ca a fost valabil ceea ce observasem in alte descrieri: ca simptomele neplacute dureaza cam 3 zile.
    Somnul a ramas de 8h (+/- jumatate de ora), ca si inaintede post, apare la aceeasi ora deci nici o schimbare.

    Apreciază

  4. O zi trista
    Energie : M-am ridicat cu greu din pat, azi m-am tarat toata ziua. La servici lumea ma intreaba iar ce se intampla cu mine. Dupa ora 11 mi-am mai revenit dar tot slabita era, Parca am fost cu efect intarziat azi.
    Activitate fizica : Dupa 6 ore de servici , 2 ore de plimbare in urma careia m-am simtit vlaguita, am venit acasa si cand m-am asezat pe pat am avut imresia ca toata camera se invarte cu mine, am incercat sa inchid ochii, a fost si mai rau. In cele din urma am atipit putin, cand m-am trezit m-am simtit mai bine
    Greutate : tot 68kg :(( dar asta e, nu stiu ce se intampla, poate pentru ca am lenevit ieri dupa servici.
    Consum apa: 1.5 l gura mi se usca mereu si buzele au inceput sa mi se crape
    Stare emotionala : calma
    Stare mintala : am fost inceata in gandire si vorbire, parca eram pe jumatate aeriana
    Inconveniente : Stare de greata, lesin , ameteala dureri cumplite de spate . Limba incarcata.
    Somul fara probleme

    Apreciază

  5. Ioana, daca iti este sete, trebuie neaparat sa bei apa de care simti nevoia. Ai activitate fizica multa pentru o persoana care tine un post negru, activitate pe care o prestezi in cel mai cald anotimp, ca sa nu mai zic de obisnuinta ta de a bea, cum spuneai, cca.3 l. Daca parerile sunt impartite in ceea ce priveste impunerea unei cantitati de apa, in sensul ca unii zic sa bei cat iti este sete, altii o cantitate anume, impusa, nimeni nu este de acord cu ideea de a restrictiona nevoia naturala de apa pe care o simti. Faptul ca ai buzele si gura uscate iti arata fara putinta de tagada ca necesiti mai multa apa.

    Clisma, prin eliberarea masiva de resturi si toxine pe care o ofera, te ajuta sa te simti mult mai bine.

    Orice exagerare a efortului fizic intr-o zi in care te simti bine si plina de energie va fi urmata de o zi cu probleme. Trebuie „sa faci economie” cand tii post negru pentru ca oricum corpul este cel care hotaraste cat va da spre consum din rezervele lui, iar daca intr-o zi il fortezi, a doua zi va face in asa fel incat sa isi recupereze pierderea printr-un consum minim care evident este urmat de o stare proasta.

    Nu te amari pentru stationarile in greutate, sunt si perioade in care corpul decide sa consume altceva decat grasime si acest lucru nu e nicidecum un dezavantaj pentru ca se curata din corp alte probleme, oricum tot scapi de ceva inutil (rau). Uneori pentru astfel de faze corpul necesita si deci retine mai multa apa dar urmeaza cu siguranta si zile cu scaderi surprinzator de mari.

    Felicitari pentru zilele reusite, iti doresc mult curaj si rabdare in perioadele mai grele! 🙂

    Apreciază

  6. Multumesc Cirys,
    in primul rand pentru acest blog care pot sa zic ca a facut posibil postul meu iar in al doilea rand pentru sfaturile tale valoroase!
    Tin minte cand m-am decis sa tin post negru, duminica 25 Iulie, la o zi dupa ce am implinit 30 de ani am hotarat sa tin post negru. Pare stupid dar parca nici n-a fost ideea mea!. Stii, in pripa am hotarat sa nasim pe 28 august, dar pentru ca noi nu am fost cununati la preot am decis sa ne facem cununia pe 15 augut. Mi-am dat seama ca nu sunt fericita de modul in care arat si modul in care ma simt. M-am intrebat :’ oare ce sa fac?’ si parca cineva din neant mi-a zis : ‘post negru’ . Nu m-a trebuit mult si am inceput sa caut pe net informatii. Totul imi pare cidat pana cand am gasit blogul tau! Mi-a dat putere m-a facut sa inteleg ce va urma, si faptul ca exista marturiile altor persoane a ajutat enorm! Motiv pentru care m-am decis ca daca va fi sa tin post am sa impartasesc si eu cu lume ceea ce am simtit. Desi am un blog am meu, am decis sa vin aici sa impartasesc asta, in premiera 🙂
    De fiecare data cand simt ceva ciudat , vin aici si citesc, lucru care ajuta enorm!

    Iti multumesc frumos pentru tot ceea ce faci!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Buna!
    sunt in cea de-a 6-a zi si a venit vremea bilantului pe 5 zile 🙂
    Kilogramele cu care am inceput : 80.5
    ziua 1)79.6 – 900 g
    ziua 2)78.8 – 800 g
    ziua 3)77.0 – 1.800 g
    ziua 4)75.9 – 1.100 g
    ziua 5)74.1 – 1.800 g
    In total o scadere de – 6,4 kilograme 🙂 (stiu ca aici nu sunt doar kilograme pierdute ci si o mare cantitate de apa din organism
    Dar pe mine statistica asta ma face sa vad rezultate si sa continui 🙂
    Revin diseara cu amanunte despre starea mea din aceasta zi 😉 ( pana acum ma simt excelent 🙂 )

    Apreciază

  8. Din cate stiu eu, la greutatea ta, din masa de grasime „pura” se elimina intre 100g si 250g/zi, oricum difera in functie de metabolismul fiecarei persoane.

    Daca ar fi sa dau un sfat din punct de vedere emotional, as zice ca e bine sa te cantaresti mai rar, daca poti la 1 saptamana, pentru ca fluctuatiile zilnice s-ar putea sa te descurajeze pe masura ce avansezi in post. Vor fi zile in care nu se inregistreaza nici o scadere si oricum scaderile vor fi din ce in ce mai mici pe masura ce avansezi. Asa, ca si experienta impartasita, care sa ii incurajeze si pe ceilalti, este bine ca ne oferi date concrete. 🙂

    Apreciază

  9. Multumesc Cirys!
    sunt constienta ca acestea nu sunt kilograme reale, dar pe mine ma ajuta foarte mult 🙂
    stiu ca voi avea zile in care cantarul se va intepeni, si vor fi zile in care voi da din ce in ce mai putin,dar vreau sa tin o evidenta concreta pe zile (asa pentru mine) 😉
    sunt puternica si nu ma voi descuraja, important e ca ma voi detoxifia complet si ma voi simti muuult mai bine 🙂

    Apreciază

  10. Am revenit sa va spun cum a fost ziua de astazi 🙂
    Ca niciodata m-am trezit la 5 dimineata si nu am mai reusit sa adorm, aveam asa o stare de neliniste,dar am atipit un pic acum cand am ajuns acasa 😉
    Astazi au aparut simptome noi : dureri mare la gamba piciorului drept (de nu puteam sta in picioare)
    Am inteles ca daca ai dureri e bine , ca organismul vindeca o rana mai veche, si mi-am adus aminte ca in copilarie la sanius mi-am prins piciorul sub sanie (era sa mi-l rup, a fost invinetita toata gamba foarte mult timp si aveam o durere continua)- inseamna ca organismul a trecut in etapa de vindecare 😉
    In rest tot cu limba incarcata si respiratia urat mirositoare, dar le vin eu de hac 🙂
    Am observat ca am o energie de nici nu stiu de unde a aparut asa din senin, e minunat!
    Foamea nu m-a mai deranjat absolut deloc,nici nu mai stiu ce e aia mancare :))
    Am constatat ca acum sunt foarte sensibila la toate zgomotele si ma sperii foarte repede si de asemenea sunt sensibila la mirosuri.

    Apreciază

  11. Cu multa placere, Maria!

    Da, durerea in post ne vesteste ca organismul lucreaza pentru vindecarea sa. Interesanta povestea ta cu problema la picior si revenirea durerii acum. Un bun exemplu pentru sceptici. Desi cunosc „ceasul biologic” al postului negru nu pot sa nu raman uimita de cate ori citesc despre cazuri asemanatoare. Corpul uman este intr-adevar o masinarie minunata si perfecta!

    In general nu dureaza mai mult de 3, maxim 4 zile simptomele neplacute de genul acesteia dar pot trece si mai repede, de la caz la caz. Sper ca nu te-am descurajat…

    Se acutizeaza toate simturile in postul negru iar pentru marea majoritate si emotiile sunt altfel in aceasta perioada.
    Nu fa abuz de energie chiar daca o simti in exces. 🙂

    Apreciază

  12. Multumesc din suflet Cirys!
    Sincera sa fiu, si eu am fost tare uimita de durerea puternica a gambei, dar ma bucur enorm ca postul isi face fooarte bine treaba 😉
    Nu m-ai descurajat absolut deloc, vreau sa lupt pana la capat pentru sanatatea mea,indiferent de durerile pe care le voi simti pe parcursul postului.
    Intr-adevar sunt mult mai sensibila, plang la orice vad la tv :))(ma refer la chestii un pic sentimentale 😛 )
    Am foarte multa energie, dar incerc sa mi-o canalizez asa cum trebuie 😉

    Apreciază

  13. Buna seara! Am avut o zi OK. Am fost la masaj( juma’ de ora spate si juma’ reflexo.) si am fost destul de energica toata ziua, doar un moment dupa amiaza am facut un time out si m-am intins 15 minute. Azi am pus muraturi , asa ca am stat in picioare pana tarziu si acum ma doare spatele. M-am trezit azi cu febra musculara usoara la pulpe. Dintii au fost la fel de enervant incarcati, dar limba roza ca la bebelusi. Urina a mirosit a medicamente in continuare, dar seara nu a mai fost limpede ca in celelalte zile, ci inchisa la culoare si tulbure.Azi n-am slabit nici un gram.
    In ultimul an calitatea vederii mi se deteriorase ingrijorator si a trebuit sa pun ochelari la citit. Speram sa ma ajute postul si cu asta, caci asa citisem. Insa deocamdata parca si mai chioara sunt.
    Cam atat. Ma culc, ne vedem maine.
    PS. Ma intrebase Cirys daca 7 zile cat mi-am propus sunt batute in cuie sau continui. Sa stii ca am inceput sa cochetez cu ideea de a continua. In afara de foame si pofte, nu ma supara nimic cu adevarat. Poate mai continui cateva zile dupa astea 7 cu sucuri strecurate si indoite cu apa.
    Numai bine!

    Apreciază

  14. Din pacate ochii isi revin foarte greu, dupa un post foarte indelungat si de cele mai multe ori doar partial. Rezultate spectaculoase se obtin intr-un singur caz: atunci cand vederea a fost afectata de o crestere foarte mare a glicemiei, la persoanele diabetice.

    Am un mare semn de intrebare referitor la mirosul despre care spui, avand in vedere ca duci o viata mai mult decat sanatoasa in ceea ce priveste alimentatia din cate spui. Cred ca exista un singur raspuns: ingrasamintele folosite la cresterea legumelor si fructelor, chimicale pe care corpul le elimina acum.

    Apreciază

  15. Inainte de trezire tocmai visam ca imi daduse cineva de mancare si din obisnuinta am mancat si abia apoi mi-am amintit ca posteam si mi-a parut foarte rau.
    Fisura din coltul gurii a trecut neasteptat de repede, de obicei dura cam o saptamana, la fel si febra musculara a disparut desi cuprinsese multi muschi ai picioarelor si de obicei dura zile.
    Am calatorit 2 ore cu masina si nu mi-a fost rau asa cum ma asteptam si cum mi se intampla la drumuri mai lungi (in perioadele de hranire). Mers pe jos 1h.
    Arsurile aferente vezicii biliare au disparut astazi.
    A revenit pentru putin durerea si bronhia dreapta.
    Un pic nervoasa si mai vorbareata decat de obicei.
    Ma simt obosita asa ca ma voi culca cu 1h mai devreme, probabil drumul si schimbarile aferente sunt responsabile.
    Se pare ca tonusul s-a stabilizat la 95% din cel al unei zile cu mancare, voi mai aminti de el doar daca intervin modificari.
    Apa 1,5 l
    Kg 68 (-800g)

    Apreciază

  16. salut! ce mai faceti, cum sunteti? : )

    sunt intr-a sasea zi de post negru cu apa. ma simt relativ ok afara de cateva momente de slabiciune. voi mai tine inca 1-2 zile si voi relua dupa sarbatori. noaptea visez numai ca mananc. : ))

    ps in aceste zile am slabit 6 kg.

    Apreciază

    1. nu. n-o sa intru. mai tin maine. apoi trec pe fructe pana la sarbatori, adica 2-3 zile. iar de sarbatori voi incerca sa nu abuzez de mancare. : D

      Apreciază

  17. Am avut o zi OK.

    Apa: 0,5 L. Am avut dupa destul de mult timp sete, asa ca i-am dat curs. In general imi este sete dimineata, insa astazi am baut si mai spre seara. Urina a fost incarcata de dimineata, apoi s-a mai „normalizat” un pic.

    Inconveniente: Am stat langa cineva care mirosea a transpiratie. Nu mi-a provocat greata sau voma, dar a fost dstul de insuportabil. Si ieri si in dimineata asta mi s-a infundat urechea dreapta, in special atunci cand inspiram mai adanc. M-a durut spatele, mijlocul atat in partea stanga, cat si in dreapta insa in aceasta parte durerea se extindea si spre ovar. Nu am mai avut probleme mari (desi nici ieri nu au fost , insa m-am speriat eu un pic) legate de cheagurile mici de sange din nas. Mai sunt pe servetel cateva reziduuri minuscule, sa speram ca se vindeca treaba repede. Dupa ce am vorbit la telefon 10 minute, minute in care am stat cu mana in care tineam telefonul in aceeasi pozitie, m-au durut muschii pentru un scurt timp. Imi curge in continuare nasul, am stranutat azi si am avut gatul uscat si m-a usturat. Limba in prima parte a zilei a fost de-a dreptul dezgustatoare!!!! Am ramas un pic socata, trebuie sa recunosc. Si mai am din cand in cand un gust mai neplacut in gura, insa nu e bai, e suportabil. 🙂

    Activitate: La un curs de trei ore. M-am concentrat excelent, parca prindeam si „digeram” informatia mult, mult mai bine :). Problema era ca nu aveam stare, desi tot ceea ce auzeam era captivant pentru mine. In rest, stau la orizontala si citesc.

    Apreciază

  18. Ziua 6 Ora 11:29

    Am dormit relativ bine , Am o greata pe care eu o am oricum dimineata daca nu mananc din cauza gastritei. Oricum suportabila. O usoara ameteala se tine de mine.
    Energie 70%. kg, 87,5.

    Apreciază

    1. Ora 22:35

      Si azi am avut o zi grea de la amiaza pana pe seara am avut stari de greata si arsuri in stomac….. de cateva ori era sa vomit… Pe seara m-am simtit mai bine , seara ma simt mereu mai bine. Poate si pentru faptul ce eu nu obisnuiam sa mananc seara dupa 18…….Azi am baut doar 2 litri de apa , probabil din cauza senzatiei de voma.Foamea nu m-a mai bantuit decat cand am mirosit mancarea sau cand am dat cu ochii dereclamele la „otravurile” de la fast-food-urile in voga.
      Ciudat este ca am avut astazi un scaun destul de tare..am avut deci in ziua a4-a si in ziua a-6-a scaune…ciudat,,desi si in ziua 1 am avut unul.deci se eliminase ce era de eliminat.probabil ca astea sunt „mosteniri ” de resturi nedigerate.
      Vointa imi este mult pusa la incercare… nu stiu cate zile ma voi mai putea chinui cum m-am chinuit azi… O sa incerc 7 zile . D-zeu sa fie cu mine…

      Apreciază

  19. Robert, daca iti vine sa vomiti, cel mai bine este sa dai curs senzatiei, o sa te simti mult mai bine apoi. Daca stii ca ai probleme cu stomacul, de cele mai multe ori acestea sunt legate de probleme cu vezica biliara si ficatul. Vei elimina un exces de mucus si bila.
    Aparitia scaunului, in cele mai diverse forme si zile, este caracteristica cea mai greu de catalogat la postul negru, in sensul ca nu exista asemanare si rareori se poate deosebi o tendinta generala. Faptul ca inca mai elimini scaune solide inseamna ca intestinele sunt abia la inceputul muncii de curatare.
    Dupa prima saptamana, este indicat sa bei apa conform setei, nu are de ce sa te mustre constiinta ca ai baut doar 2 l. Rinichii au si ei nevoie de un semi-repaos, atat cat isi pot permit in aceasta perioada cand inca elimina toxine din greu.

    Apreciază

  20. Cam grea ziua de azi, o stare de moleseala si ameteala continua… poate datorita efortului de ieri si mai ales ca nu am avut deloc un somn placut noaptea trecuta, iar cand am reusit sa adorm mai adanc am visat tot felul de chestii si ca am intrerupt postul cu dulciuri, dar culmea a fost ca era doar o bucatica de ciocolata fata de alte vise din posturile trecute cand faceam excese de dulce…
    Kilograme cred ca am pierdut cam 4 si… dar se observa f bine cum tesutul adipos a mai disparut, mai ales in talie si cat de cat la coapse…
    Limba este in continuare f alba, gustul dulce acrisor.
    Aseara in schimb stomacul si intestinele au scos niste zgomote de foame si senzatie de arsuri pt ca am simtit un miros intens de mancare… Si azi au mai fost dar nu asa intense… nu stiu de ce…
    Senzatia de foame a disparut, dar gandul tot imi mai sta la mancare, cred ca si din cauza exceselor dinainte de a incepe postul…
    Imi doresc sa treaca si ziua asta mai repede, sa reusesc sa duc postul la bun sfarsit.

    Apreciază

  21. Buna seara tuturor ,ziua 6 mai suportabila.urechile incep sa nu mai doara(lucru cel mai important pt ca inebuneam de durere)uneori palpitatii,usoara senzatie de voma,ceva dureri in zona lombara.un lucru neplacut este transpiratia urat mirositoare indiferent de cate dusuri fac,,,alt fapt neasteptat e ca mi-a venit ciclul,desi eu eram convinsa ca nu se va intampla pt ca era deajuns sa tin o dieta mai restrictiva ca mi se instala amenoreea,oricum cred ca e un lucru bun,Nu m-am mai cantarit pt ca in aceste zile greutatea nu este ceea reala,astept ca treaca cateva zile.In general sunt optimista,dupa 2 zile de cosmar acum sunt relativ bine,salutari tuturor

    Apreciază

  22. O seara buna si tie, Miky si zile de post cat mai suportabile iti urez sa ai!
    La urechi s-ar putea sa mai ai parte de o aparenta revenire a problemelor in momentul cand incetezi postul, atunci trebuie sa le acorzi din nou maximum de grija (la curent, umezeala, etc.).
    Daca ai senzatia de palpiatii, primul aspect care imi vine in minte este din nou insuficienta apei in organism. Sistemul circulator este supus unui efort foarte mare acum: pe langa existenta unui sange incarcat cu toxine, caldura excesiva inseamna vene dilatate si o noua nevoie de adaptare a circulatiei care inseamna o crestere a solicitarii generale a acestuia. Deci apa, apa, apa!

    Apreciază

  23. ziua a sasea a fost mai grea in prima parte a zilei foarte putina energie si ma durut si in partea stanga putin mai sus dar am inceput sa beau apa mai multicica toata ziua am baut cam 2.5 l…si mi-a trecut..azi nu am mai avut gaze…mi-am facut putin masaj abdominal..dimineata am avut 83.9kg..

    Apreciază

  24. Sunt in ziua a 6-a. Ma simt bine in sensul ca nu am greata, stari de voma, nu ma doare capul sau stomacul. In schimb ma doare uneori in partea stanga sub coasta, dar daca ma culc pe aceeasi parte imi trece aproape intr-o secunda, ce ar putea fi?
    Ma ingrijoreaza ca nu scot afara nici un fel de mucus nici din gat, nici pe nas, Cand imi curat limba(dimineata am un strat subtire de albeata), imi vine sa vomit, dar nu pot vomita.
    Foame nu am simtit deloc dupa ziua doi. Ieri m-am plimbat vreo 2 km, m-am simtit epuizata dupa, dar mi-a trecut intr-o ora si dupa un masaj. Azi am febra musculara la gambe. Ma bucura mult faptul ca atat ieri cat si azi nu ma dor oasele spatelui, in primele 4 zile m-au durut foarte tare, eu avand o problema cu sira spinarii, ceva de genul scoliozei cred (nu am facut un control de specialitate),deci ma doare cam mereu spatele, mai putin in zilele in care fac exercitii speciale pentru coloana.
    Azi m-am cantarit si aveam intre 47-48 de kile, nu am cantar care arata zecimale, deci nustiu exact.Oricum nu as vrea sa ajung la 45 de kile, ar fi prea putin, cu toate ca am avut si greutatea asta pe la 22-23 de ani.
    Sunt mai putin energica decat in mod normal, apa beau intre 1-1.5 l.
    M-am hotarat sa intrerup postul dupa 8 zile, urmanad sa beau doar sucuri de fructe diluate inca 6 zile.
    Cirys, spune-mi te rog ce crezi ca ar putea sa ma doara in stanga si de ce nu scot din mine bale, saliva, mucus?

    Multumesc anticipat.

    Apreciază

  25. Doctorul Shelton, in cartea sa despre postul negru, spunea ca acele intepaturi in partea stanga, despre care foarte multi gandesc cu teama ca ar veni din partea inimii, sunt de fapt produse de gazele aflate la un moment dat in exces in partea de curbura a intestinului gros. Iti recomand un masaj de felul acesta: http://www.metacafe.com/watch/566383/abdominal_massage/ pe care poti sa ti-l faci si singura, pentru a elimina gazele si a relaxa abdomenul.

    Partea cu salivarea excesiva nu este obligatorie si oricum apare intr-un post avansat, de la 2-3 saptamani in sus. Excesul de mucus, daca exista, se afla la nivel celular si tot acolo se desfasoara si procesul de eliminare a mucusului. Aceasta eliminare este vizibila sub forma racelii sau a flagmei numai daca au existat probleme concrete de aceasta natura in zona nas-gat. Altfel se desfasoara fara ca noi sa fim constienti, asa cum se intampla si cu eliminarea grasimii.

    Un post usor sa ai! 🙂

    Apreciază

  26. Update:

    Am avut scaun !!! Toata dupa -amiaza am avut o excitatie in colon ca si cand trebuia sa merg la toaleta, mergeam dar nimic. Acum avand ceva treba in bucatarie am stat pe vine vreo 5 min si surpriza, a venit natural, fara dureri, ca de obicei. Am eliberat si ceva mucus albicios-galbui dens. Tocmai ce ma plangeam ca nu scot afara nimic.

    Pe de alta parte este normal ce mi s-a intamplat? Din ce am citit pe aici si in alte parti nu am mai intalnit ca in timpul postului sa se intample asa. Oricum ma bucur ca s-a intamplat.

    Apreciază

    1. Innicia, nu prea am inteles din ce zona provenea respectivul mucus (nas/gat/stomac/colon/vagin). Presupun ca tot din colon. De oriunde ar fi fost este bine ca a fost eliminat. Desi este un simptom frecvent, eliminarii mucusului i se da putina importanta si tocmai de aceea lipsesc marturiile in acest sens. Este posibil sa continue aceasta eliminare, mai ales ca ai avut si acele simptome neplacute descrise in update2 care arata ca sistemul dicestiv are de reparat cate ceva.

      Apreciază

  27. Update2:
    Pe la 1.30 noaptea am mai avut un scaun, mai mic totusi.
    De pe la 12.00 mi se facuse rau, ma luasera toate odata: greata, stare de voma, ameteala, durere la tractul urinar, gaze, se intampla ceva si in colon…. si o vlaguiala din aia de care nu am avut niciodata, efectiv imi era greu sa respir. Nu m-am speriat, dar imi era tare greu sa suport. Dupa ce am mers la toaleta m-am culcat si am adormit ca un prunc.

    Apreciază

  28. ziua a sasea…
    in primul rand o surpriza imbucuratoare. la finalul zilei m-am cantarit si nu am slabit deloc. am avut aceleasi kg. in schimb am recuperat azi noapte si am slabit 800 de grame, drept urmare acum am 83,4kg. nu-i nimic. uitandu-ma in jurul taliei observ ca mai e de unde sa dau jos :)).
    ieri pentru prima data de cand sunt in post nu am iesit deloc din casa. nu am apucat sa fac nici energizare cu soare, deoarece a venit un prieten la mine. nu pot sa spun ca mi-a parut rau. acesta a fost mersul lucrurilor si sunt inpacat cu el.
    detalii… limba in continuare incarcata, doar ca astazi a fost mai verde. am reusit sa remediez acest lucru razuind-o. recomand celor ca au limba incarcata, dimineata si seara sa o razuiasca cu o lingurita. o sa aiba parte efectiv de un comfort bucal mult mai bun. a aparut si o mica problema. am simtit caninul pe partea stanga (am avut operatie la el si e si plombat) ca ma sacaie, iar mai dupamasa a inceput sa ma doara si urechea pe aceasi parte. e clar ca exista o legatura, imi doresc doar sa nu se agraveze aceasta situatie. de asemenea ieri in urma unei discutii mai stresante mi-a aparut o bolfa mica in cerul gurii. nimic deosebit, doar ca o simt acolo. in rest stare fizica buna, nu am simtit nici un fel de sfarseala poate chiar din contra. de asemenea nici alte dureri nu au fost prezente.
    as dori sa ma intorc la atitudine. atitudine in general, dar si in cadrul postului. si in relatie cu atitudinea se afla actiunea de identificare.aici ma refer la faptul ca poti alege sa te identifici si sa relationezi cu ceilalti, din cadrul sufletului tau minunat, sau din cadrul egoului, care are nevoie de dominare. uitandu-ma ieri in oglinda am vazut ca ochii mi-s luminosi si plini de viata, am vazut ca sufletul meu -partea autentica din mine sau cum vreti sa-i spuneti- iesea la suprafata. apoi mi-am vazut partea sociala, unealta sociala, egoul, care suferea ca un caine. a fost o experienta frumoasa aceasta detasare. tot aici mi-am dat seama de un lucru important pentru mine, si il impartasesc cu gandul ca poate o sa-i ajute si pe altii. din pacate sau fericire am darul de al vedea pe om pana in adancurile lui. sunt putini oameni care nu mi se releva. in asa masura ii vad pe oameni ca uneori simt cum imi fac rau fizic. la inceput eram mandru de aceasta capacitate a mea, dar apoi am devenit tot mai interiorizat si m-am exilat tot mai mult protejandu-ma de raul care il vedeam in majoritatea oamenilor. din pacate am ramas blocat in ceea ce ma marcat, devenind la randul meu ursuz si intunecat. in urma experientei de ieri am inteles ca avem posibilitatea de a alege cu care parte din om sa relationam. putem alege sa ramanem blocati in „mocirla” pe care o are fiecare sau putem sa relationam cu partile lui frumoase sau de ce nu cu sufletul lui sau chiar cu scanteia sa divina care se afla in fiecare.cel putin pentru mine sa tin minte acest aspect mi se pare foarte important.
    inconstientul sau ce se afla sub covor… ieri m-am trezit din nou mancand. bineinteles iarasi in vis. in acelasi vis mi-am pierdut cumpanul si am inceput sa urlu la oameni destul de violent. e interesant pentru ca in timpul zilei nu ma simt chinuit de foame, iar in ultimii ani pot sa numar cred pe degetele de la maini de cate ori am fost cu adevarat nervos, ce sa mai zic sa-mi pierd cumpatul si sa urlu la cineva. mi se pare interesant ca aceste aspecte apar in vis deoarece apare o intrebare spun eu importanta. o parte din mine controleaza toate aceste aspecte si le ascunde de partea constienta, sau lipsa de foame si atitudinea degajata sunt o urmare a felului meu de a fi? inca nu inteleg nici macar intrebarea ce sa mai zic sa am un raspuns la ea. ramane de vazut… mai sunt multe zile in fata.
    gata… vad ca astazi mi-am dat frau liber si nu vreau sa abuzez de acest spatiu. o sa ma mut cu gandurile in fisierele calculatorului 🙂
    toate bune la toti si pace in suflet.

    Apreciază

    1. Daniel, ma regasesc in unele din gandurile si intrebarile tale referitoare la propria persoana. Cel mai rau imi pare ca dupa un post indelungat acestea raman intr-un sertar cu amintiri deosebite de unde rareori scot cate ceva de aplicat in viata de zi cu zi. Bineinteles este vina mea in intregime, probabil un soi de imaturitate.
      Nu te sfii cu „disecarea”, spatiu este destul. Pana la urma ai cel mai complex jurnal de post in ceeea ce privaste starea sufleteasca. Cred ca este de ajutor multora.
      Multumesc pt. incurajari! Post cu folos!

      Apreciază

  29. Buna.
    Nu am disparut.Doar ca ma fost plecata din localitate pana ieri.In a sasea zi am cedat nervos si am mancat vrute si nevrute.De 2 zile jumatate de abia ma mai taraiam si efectiv nu ma mai rezistat.Asta a fost sambata, duminica post am baut doua guri de cafea cu putina miere de albine insa nu a mers, restil zilei am baut doar apa.
    Luni post negru, Marti limonada cu sirop de artar insa iarasi am clacat si am dat iama in dulciuri.Ieri Miercuri o cafea cu miere dimineata si putina limonada restul apa.
    Concluzia, dupa 5 zile si jumatate de post negru, mancat Sambata, in a sasea zi orice, dupa acare alte 2 zile de post aveam cu jumatate de kilogramn mai mult decat inainte de a manca sambata.
    Chiar nu inteleg de ce slabesc atat de greu?
    Acum nu stiu cum sa mai continui.Pe cantar nu ma mai sui caci ma demotivez.
    A mai tinut cineva post band o cafea cu miere dimineata?stiu ca nu mai e post negru pur insa decat deloc…
    Spor si sanatate tuturor!

    Apreciază

    1. L.E
      Am avut o revelatie..cred ca atata timp cat o sa incerc sa tin acest post negru fiind animata in principal de dorinta de a slabi nu voi reusi. Cred ca trebuie sa fac ceva mai mult decat sa nu mananc, caci in momentul in care simt ca voi claca daca il voi simti pe Dumnezeu aproape stiu ca voi reusi sa depasesc moemntul.Daca ma raportez doar la kg pierdute nu voi ajunge nicaieri.Drept urmare pana acum toate tentativele mele au esuat cu mancare proasta.
      In urmatoarele doua saptamanai am sa evit cantarul, televizorul, si internetul in alt scop decat unul productiv.
      Rugaciunea , meditatia, cititul ma vor ghida in urmatoarea perioada.
      Voi intra aici si imi voi impartasi experienta in momentul in care consider ca am ceva interesant de adus la cunostinta.
      Va multumesc ca existati si nu ma simt singura in toata treaba asta!

      Apreciază

      1. Andrada, ti-ai raspuns singura foarte bine, nu degeaba se spune ca cele mai bune raspunsuri le gasim in noi insine. 🙂
        As putea sa iti sugerez un alt tip de interdictie si anume aceea de a-ti propune tie insati, din start, ca si daca intrerupi postul, vei manca, numai fructe, legume si cereale simple si nu te vei atinge de mancare gatita sau de dulciuri decat la sfarsitul perioadei pe care oricum ti-o propusesei pt. post. Astfel atractia de a-l intrerupe nu va mai fi atat de mare si eventuala intrerupere va fi oricum una sanatoasa din care cu usurinta vei putea incepe alt post

        Apreciază

  30. Ziua a sasea a fost mai lejera deja m-am dezobisnuit de mancare
    La orele la care luam masa mi se pare ca nu am ce face
    Prea multe reclame la mancare la tv, acum abia observ cate reclame sunt
    dimineata ma trezesc cu o sete acuta
    azi sunt dela la jumatatea zilei a saptea si deja nu mai am nici o senzatie de disconfort

    Apreciază

    1. Multe reclame si multe emisiuni cu si despre mancare, Viorel. 🙂 iN SPECIAL SEARA!
      Undeva dupa a 3-a saptamana de post incepusem sa caut astfel de emisiuni, parca imi lipsea apropierea mancarii la nivel informational ca sa zic asa, caci nu imi faceau nici un fel de pofta sau planuri despre ce voi manca atunci cand voi termina postul nu imi faceam.

      Nu evita nicicum bautul de apa, daca iti este sete bea pe saturate si chiar ceva in plus in aceasta prima saptamana.

      Apreciază

  31. Ziua a 6a….-400gr…(108,4) sete de dimineata….m-am simtit usoara si energica,acu cind va scriu nu am nici un pic de putere…….parca este mai usor alaturi de voi.

    Apreciază

    1. Nu te lasa Lylu, acu e mai greu pana te inveti! La mine a ajutat enorm cand mi-am pus o felie de lamaie in paharul de apa – lasam lamaia acolo si mai adaugam apa doar- a facut adevarate miracole, si nu e nici un pericol, citisem chiar aici pe site 🙂 e safe! eu gasesc ca atunci cand fac mai multa miscare ( aiaci ma refer la treaba in casa nu exercitii fizice) ma simt mult mai bine! cu cat stau in pat si zac cu atat e mai greu!
      Sa stii ca si pe mine acest loc m-a ajutat enorm! fara el nu as fi reusit niciodata! n-am sa pot sa fiu recunoscatoare indeajuns fata de Cirys.
      Imbratisari si bafta in continuare xx

      Apreciază

      1. Post cu folos tuturor! Data fiind perioada in care ne aflam, bine ar fi sa ne auto-impunem ca, in cazul in care postul cu apa esueaza din diferite motive, cel putin sa continuam cu un post clasic. Rezultatele se vor vedea cu siguranta chiar daca in timp mai indelungat.

        Bine ai revenit Ioana! Primele zile trecute cu usurinta inseamna mai putina toxicitate in organism. Intotdeauna primul post este cel mai greu, mai ales daca se porneste dintr-un regim clasic de alimentatie.

        Apreciază

  32. Inca o zi buna, cu un inceput tras de coada! mi-a luat mai bine de o ora sa ma dezmeticesc bine si sa imi castig puterile. Ma simt in continuare super bine, m-am plimbat ce e drept 4 ore si acum parca ma dor putin gleznele si pulpele dar cand am vazut ca am mai slabit un kg mi-am revenit complet.
    Bafta tuturor!

    Apreciază

  33. A inceput destul de bine, senzatia de greata a disparut dar s-a intensificat gustul neplacut din gura. Am reusit sa dorm destul de bine, vreo 6 ore in total.
    De doua zile ma trezesc cu dureri de ceafa, iar ieri am simtit o durere acuta in ambele urechi, dar nu a durat mult.
    Starea de slabiciune s-a mai atenuat, ma simt putin mai in forma.
    Dimineata mi-am facut o clisma, banuiam ca mai sunt resturi de la ultima cina si asa a fost. Ma ingrijora ideea ca toxinele alea stau bine merci fara vreo intentie de a parasi organismul.
    Simt un gol in stomac si ma chinui sa beau apa, nu imi cade prea bine.
    Am o zi plina la birou, sper sa fac fata!
    O zi usoara tuturor!

    Apreciază

  34. Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Sunt in ziua a sasea, ma simt perfect, am pierdut sase kg, insa uneori am o senzatie de arsura, care urca din stomac pe gat. Aveti idee cum se poate evita? Trebuie sa beau mai putina apa, sau cantitati mai mici si mai des? Uneori e foarte deranjant, aproape provoaca greata. In rest ma simt minunat. Va multumesc pentru raspuns.

    Apreciază

    1. Emma, as pune aceasta senzatie de arsura pe seama unei stari de agitatie interioara/stres si mai putin pe seama cantitatii de apa bauta. In legatura cu apa as spune doar ca, pe cat se poate, sa se evite cea de la robinet intucat contine clor si alte chimicale care aduc un surplus de aciditate in sistemul tau digestiv. Pe masura ce sa avanseaza in post aceasta problema se face tot mai putin simtita.

      Apreciază

  35. Multumesc mult Cirys pentru raspuns. Am un filtru pentru apa, care o face si alcalina, am testat-o si chiar e ok (are ph in jur de 8.5). Deci nu cred ca e de la calitatea apei. E miscarea cumva un factor de agitatie? Am mers mult pe jos, zilele astea, in jur de patru ore, pe teren cu pante, am solicitat un pic muschii. Sau poate de la mirosuri? Am trecut pe langa o zona cu restaurante si terase si mirosea puternic a mancare. Aseara am avut arsuri groaznice, mi-a fost teama sa nu mi se faca rani pe gat, si imi venea o senzatie puternica de voma tot timpul. E normal? Am observat ca se mai linistesc arsurile dupa ce fac si clisme, asa ca fac in fiecare zi, uneori de 2 ori pe zi. Am dat jos 7kg in 7 zile.
    Multumesc pentru raspunsuri, stiu ca tu ai mai multa experienta si ai trecut prin multe stari similare.

    Apreciază

  36. Buna , Am si eu o intrebare: am baut trei zile numai suc de portocale diluat cu apa, acum e a 2 a zi in care beau doar apa; Se considera post negru zilele cu sucuri sau trebuie sa iau in calcul doar zilele cu apa.? Va multumesc!

    Apreciază

  37. A si inca ceva: simt nevoia sa beau ceaiuri -infuzii si neindulcite desigur don plante medicinale- este permis sa bem ceaiuri de alungului postului, mi ar fi mult mai usor. Daca da stie cineva vreo combinatie potrivita pt ac situatie?

    Apreciază

    1. Iulia, asa cum s-a mai spcris de nenumarate ori, toate informatiile de aici sunt despre postul cu apa, deci daca vrei sa tii un altfel de post, ceea ce poti gasi aici se aplica sau nu in functie de multe alte conditii, nu intru in amanunte.

      Ceaiutile au diverse efecte curative (sunt practic medicamente din natura – dozate de natura) care de cele mai multe ori nu au nici o legatura cu starea de sanatate a celor ce le beau si cu atat mai putin cu felul in care corpul alege sa se curete si sa isi imbunatateasca starea cand nu se consuma alimente solide. Tu nu ai de unde sa stii daca astazi, spre exemplu, organismul tau lucreaza in principal pentru a-si curata rinichii, ca sa bei ceai pentru rinichi si sa il ajuti.

      Cat despre sucuri, sunt binevenite niste zile doar cu sucuri inaintea celor de post cu apa insa in astfel de zile corpul lucreaza de 3 ori mai greu fata de o zi de post cu apa deci, 3 zile de post cu suc abia echivaleaza o zi de post cu apa. Ramane la alegerea ta cum vrei sa le consideri, pana la urma bune sunt ambele variante in felul lor.

      Apreciază

  38. Ziua 6 a fost buna pana seara. Nu am mai avut dureri de cap, am simtit un boost de energie si am fost bine dispusa aproape toata ziua pana cand pe seara pe la ora 6 m-au apucat iar durerile lombare care de fapt erau generate de rinichi. S-au acutizat si ajunsesem efectiv sa nu mai pot sta in nici o pozitie- doar in picioare ma simteam mai ok. Pe la 10 seara am sunat la linia de urgente pe care o am la dispozitie prin abonamentul medical de la munca si recomandarea a fost ketonal/diclofenac plus nospa. La durerile ingrozitoare pe care le aveam nu m-am mai gandit ca sunt in post negru si am luat un diclofenac si un mig -300. Azi dimineata am fost la eco organe interne si am nisip. Probabil s-a declansat eliminarea de la cata apa beau zilnic. Intrebare: daca am luat 2 pastile asta inseamna ca ies din postul negru?

    Apreciază

  39. Ziua a 6-a a trecut. Dimineata m-am trezit cu energie buna, si desi am dormit la pranz, spre seara mi-a scazut din energie. Dimineata am avut scaun.Si am fost relativ surprinsa caci stiu ca in faza asta sunt slabe sanse, insa mi-e clar ca organismul elimina inca ce gaseste inutil prin organism. Prima urina la fel de urat a mirosit. Dintii tot galbeni, iar limba tot incarcata. Desi m-am spalat pe dinti cu pasta de dinti si apoi cu bicarbonat, mi-am curatat bine limba, am un gust neplacut in gura. Pe la pranz mi-a curs nasul, ceea ce tot un mijloc de detoxifiere este din ce am citit. Incep totusi sa ma simt slabita, mai ales ca-mi dau seama ca am dat jos si cateva kg. Parca mi s-a lipit stomacul de sina spinarii. Eu nici inainte nu stateam bine cu kg, acum e clar ca stau si mai rau. Dar nu vreau sa ma cantaresc caci nu slabirea este obiectivul meu si stiu ca aceste kg le voi pune la loc. Apa am baut 2 litrii. Spre seara m-a palit o usoara senzatie de foame, insa am baut apa si a trecut. Stiu ca orice senzatie de foame trece in 15 min. Deci, daca nu mananci in cele 15 min, ai scapat de foame. Exact asa am facut si eu: am baut apa si am stat cuminte sa treaca cele 15 minute.
    Pe maine!

    Apreciază

  40. Hello!
    Ziua a 6-a ! 🙂
    Aceeasi trezire dificila…parca ceva mai usoara,decat zilele trecute.Ma confrunt cu asta de cateva luni,nu are legatura cu postul.Frig la extremitati imi este oricum,deci ma astept sa se accentueze.
    Cantarul arata putin sub 80kg.Stiu ca nu e recomandata cantarirea zilnica,dar fac asta de ani buni…e oarecum reflex gestul.Se vede si se simte la haine „slabirea”-stiu ca nu e reala,dar imi place. 🙂 Azi am intrat in niste jeans pe care i-am scos saptamana trecuta si n-am avut curaj sa-i incerc atunci.Hi!
    In jurul orei 10 a.m. a aparut o usoara durere de cap in zona tamplelor si senzatia de cap greu,fara sa fac efort.La fel s-a intamplat si aseara pe la orele 22…in timp ce inca mai trebaluiam prin casa.
    Daca nu beau apa suficient de des apare foamea(sau mai bine zis senzatia acuta de gol in stomac).
    P.S. Aseara am „pacatuit”cu niste boabe de mazare si cateva fire de varza…nu imi era foame…dar…erau…expuse prin bucatarie…si nu stiu de ce am facut-o…Oof! Ma sabotez singura! Acest weekend va fi o incercare.La noi in familie se mananca …precum „la turci”… : -S

    Bafta tuturor!

    Apreciază

  41. Bună fie-vă inima fără peace-maker și căutătura fără dioptrii!
    Am bifat și ziua 6, cu mare spor.De fapt, chiar m-am bucurat de ea. În speranța că mai fur niște vitamina D m-am plimbat vreo jumătate de oră pe la soare. Se pare, după studii destul de aprofundate, că există o epidemie de carență de vitamina D pentru că oamenii, chiar dacă nu locuiesc în țări nordice unde soarele e oricum scump la vedere, stau mai mult în încăpere decît afară. Un alt factor care contribuie la asta e constituit de avertismentele pe care le dau de o bună perioadă de timp medicii cu privire la riscurile de cancer de piele pentru cei care stau la soare în timpul prînzului. În realitate, se pare că tocmai această perioadă ne ajută să sintetizăm corect și rapid vitamina D, care are practic rolul unui hormon în organism. Un interval de 15-30 de minute de stat în soare la orele prînzului îmbrăcați e suficient pentru aceasta, pentru că absorbim destul prin zonele neacoperite (față, mîini, picioare). Eu am găsit o sursă destul de importantă pentru acest gen de informații, http://www.mercola.com. Omul e microbiat, ce mai…
    Partea cea mai bună azi: nu mi-a fost foame (și nu îmi e cam din a doua zi). Încă îmi e poftă de una-alta, visez, de pildă, la o salată de roșii cu ardei iute sau la niște pepene murat. Ptiu, drace! Și mai bine e că, deși picioarele începuseră să mă doară, s-au lăsat după vreo două ore păgubașe și am putut dormi. M-am plimbat la Mogoșoaia, – vă recomand grădina asta din toată inima – am stat la o terasă în care toată lumea mînca și am mîncat și eu o apă plată. Am supraviețuit, după cum vedeți, ca să vă țin de vorbă.
    Azi am avut ședința de reflexo (fac cam una pe lună). Fără să îi suflu o vorbă terapeutei, m-a avetizat că TOATE organele mele interne erau inflamate, cu excepția colonului și stomacului (mai mersi!) Pînă la urmă a trebuie să îi spun, că intrase în panică. Mă întreb – si poate mă sfătuiți, vă rog, dacă e bine să intensific ședințele pe perioada postului. Ea mi-a recomandat să fac o zi da, una nu.
    Încă mă mișc destul de lent, dar evit să stau în pat. Vreau s fac măcar doua ședințe de masaj și una de electrostimulare pe săptămînă, dar nu-mi dau seama dacă e indicat în perioada asta.
    Spor la postit, prinți și prințese!

    Apreciază

  42. Buna ! Rezist cu bine inca , am dureri mari de spate ,nu stiu cat o sa ma mai tina .Ce m-a pus un pic pe ganduri , e faptul ca azi dimineata cand am scuipat cam a treia oara ,am eliminat si ceva sange in saliva . La fel si la pranz dupa ce m-am fortat un pic sa scot ceva din gat . E de speriat chestia asta ?

    Apreciază

    1. Vali, daca vei elimina acea fortare pe care probabil corpul o simte aidoma unei agresiuni locale vor inceta si micile sangerari. Posibil sa ai tendinta catre fragilitate vasculara, tendinta care se accentueaza uneori in perioada postului. De accea, dupa iesirea din post, optim ar fi sa cauti un regim alimentar ce iti va fortifica sistemul circulator.
      Un post cu mult folos sa ai!

      Aryana, vointa si succes! 🙂

      Apreciază

  43. 96kg
    Azi a fost o zi destul de dificila, pentru ca am stat acasa si am facut ceva mai mult efort fizic ca de obicei.
    Nu a fost peste masura dar s-a cunoscut oarecum lipsa mancarii.
    Daca stateam mai mult jos (la reparat ceva) cand ma ridicam ma lua cu ameteala.
    Si nu doar o data.
    Dar nu peste masura de neplacut, chiar oarecum interesant.
    La efort inima bate mai repede (parca alergam nitel, nu doar mutat doar 10-20kg de colo colo).
    Banuiesc ca tensiunea e mai scazuta in postul negru (poate si pulsul) dar n-am avut cu ce sa masor.
    Am testat iar clisma naturala de care vorbam in ziua precedenta si a functionat.
    Este incredibil cat de incarcat poate fi colonul inca dupa atatea zile de nemancare.

    Apreciază

  44. Ieri seara am decis sa fac clisma cu apa. Initial senzatie de eliberare, dar imediat insotita de gust amar, greata. Am baut apa. Au parut reactii ale clistmei, sunete specifice. Am adormit usor. Dimineata au aparut senzatia / nevoia de defecatie dar atat. Urina dimineata era usor usturatoare, desi parea limpede.
    Am decis sa fac curatarea cu ulei a gurii. Senzatia de amar, incarcat etc s-a atenuta.
    Somn bun, relaxant. tonus in general bun.
    O plimbare de dimineata si activitati la serviciu. Stare de somolenta, dar cu capacitate de concentrare, analiza buna, calm, etc. Ochii usor inrositi, buze uscate desi beau constant apa. Nevoie pare a fi mai mare. Beau chiar daca senzatia de sete nu apare. Am eliminat nazal, verzui, se curata sinururile. Usoare iritatii ale pielii, mai mult mancarimi sau senzatia de unflatura sub piele (o senzatie noua), in principal in zona incheieturilor mainii. Usoare usturimi ale stomacului si rar senzatia de greata. Foamea a disparut. Apar anumite ganduri legate de ce voi manca, dupa perioada de revenire, etc. Urina a contiunat sa fie limpede dar insotita de senzatia de usturime, in principal la eliminare. Este o senzatie noua. Probabil se vindeca ceva. In perioada urmatoare am ceva evenimente la care voi participa si unde este si mancare, etc. Sper sa fac fata fizic. Am decis ca nu voi consuma nimic. Una dintre zile este cea dea 7 a zi , iar urmatoarea este revenirea din post. Cand voi consuma suc de fructe fara pulpa indoit cu apa. Treptat voi creste cantitate.
    Nu am umarit kilogramele, nu am fost focusata pe acest aspect. Curatenia m-a interesat si nevoia de a regla digestia, etc. Nu m-am gandit la utilitatea legata de reparatiile din corp, asta este un bonus :).

    Apreciază

  45. ziua 6 : 80-80.2 kg (cantar cu scala)

    Buna,tuturor! I’m back! 🙂
    Am hotarat sa tin din nou postul cu apa,am mai tinut in oct. 21 zile. M-am simtit minunat. Dar am revenit la aceeasi greutate…in ultimele 2 luni s-au adunat rapid,fara sa fac excese…dar asa-i la mine. 🙂 Adica 85kg. Tin postul in special pentru scaderea in greutate.
    Am inceput de luni,10 martie,seara am avut kangoo-jumps,m-am simtit bine. In ziua a 3-a am avut fitness si m-am simtit ca intr-o zi cu mancare,desi ma asteptam la ceva ameteli,cel putin.Apa circa 1.5-2l pe zi. De ieri sunt in post negru total,inclusiv maine,daca totul decurge bine(din motive personal-spirituale-sa zicem). Ma simt bine. Ma incearca acum o usoara durere de cap,dar e normal,din lipsa apei Si uneori scurte dureri de stomac,ca de foame.Aseara am resimtit senzatia de sete si am visat mese cu mancare,in special salate de rosii apetisante,din care si gustam. 🙂 M-am trezit foarte bine.
    ( Fac insa urmatoarele precizari,la capitolul recompense,ca sa nu zic trisat: ziua 1 seara am muscat de doua ori dintr-o chifla calda,ziua 2 seara- 2lingurite piure cartofi,ziua 3 seara cateva fire de varza cruda dintr-o salata,ziua 4 dupa-amiaza am avut chef de cafea si am sorbit cateva guri,plus cativa pufuleti.N-am mai baut cafea de doua saptamani si jumatate,la fel si tigara ca n-am mai simtit nevoia,dar acum am avut pofta de cafea si am considerat ca „merit” cateva guri. Chiar daca am incalcat postul propriu-zis cu aceste „gustari” am preferat sa mi le asum ca si recompensa,evitand frustrarea si invinovatirea,dar mentinand scopul.)
    Nu stiu daca voi tine postul tot 21 zile sau mai mult,ori mai putin,ma decid pe parcurs.La primul post nu am avut reactii neplacute,presupun ca nici acum.Revin cu detalii in masura timpului.
    Post usor sa aveti!

    Apreciază

  46. Din experienta mea pot sa spun ca primele saptamani, probabil o luna sau doua dupa postul negru sunt cele mai „delicate”.
    In sensul ca trebuie sa ai mare grija la ce si cat maninci.
    Sunt mai multe aspecte:
    1. Corpul are tendinta sa recupereze pierderile „generand” o pofta de mancare iesita din comun, iar noi avem tendinta sa masuram cantitatea corecta de mancarea dupa ea.
    2. Noi insisi aveam tendinta sa ne „premiem” pentru performanta facand excese.
    3. Problema de ordin psihologic care le „rezolvam” prin adictie fata de mancare si satisfactia generata de ea (care e demonstrat stiintific ca e similara cu cea produsa de droguri sau alcool si poate determina adictii similare).

    Deci, ca sa-ti mentii greutatea trebuie in primul rand:

    1. Sa-ti rezolvi problemele personale, frustrarile, stresul, etc. urmarind acele situatii care te determina sa maninci in plus si fac din adictia pentru mancare (si poate si altele simiare) cam singurele placeri in viata, desi probabil n-ai sa realizezi asta de la inceput.

    Iar lucrul asta se face atat din exterior (eliminand cauzele stresului(termen scurt) si nefericirii (termen lung)) cat si din interior (chiar prin post, evitare satisfacerii poftelor si constientizarea dependentelor care le genereaza) prin „dezintoxicarea” circuitelor neuronale responsabile de adictie.

    2. Sa-ti evaluezi corect cantitatea de mancare, calculand caloriile consumate zilnic.
    Nu e atat de dificil, in decurs de cateva saptamani sa-ti faci un tabel caloric cu felurile de mancare care le consumi, pornind de la ingrediente.
    Este mult mai usor decat sa tii un post negru de 2-3 saptamani si dupa care sa revii la greutatea initiala – lucru nesanatos pentru organism, poate mai nesanatos decat diferenta de greutate in exces.

    In ceea ce priveste unele „trucuri” care pot face postul mai usor eu zic ca este ok, daca te ajuta dar trebuie sa incerci sa eviti 100% ceea ce este aliment/materie solida, pentru ca pot „trezi” stomacul, senzatia de foame, etc.
    De ex. e ok un suc de fructe/legume (dar nu cu pulpa sau samburi) sau o lingurita de miere (te poate ajuta sa treci peste un moment dificil din cursul zilei) sau o cafea INSA numarul total de kcal (calculat la sange) sa nu depaseasca 1-200 in cursul unei zile.
    Dar NUMAI daca e o nevoie fiziologica, nu pofta sau nevoia de a te „premia” pentru ca tii post, pentru ca in felul asta nu ai sa rupi cercul adictiei.
    Teoria zice asa: corpul are nevoie de cca. 4-500 kcal ca glucide chiar si cand tii postul negru, nu se poate hrani doar din cetonele produse prin asimilarea grasimii.
    Pentru a obtine acele glucide, el se hraneste si cu tesuturi (inclusiv muschi), cica 200g/zi.
    Iar asta are un rol benefic din doua perspective:
    1. consuma ceea ce este inutil in organism sau chiar daunator
    2. obtine minerealele necesare

    Se poate slabi si consumand glucide (lichide) de 4-500kcal, dar risti sa pierzi unul din aspectele importante ale postului negru (curatarea tesuturilor) si sa ajungi si la un deficit de minerale (nu rezumat doar la clorurile amintite) care poate fi sever daca o data cu glucidele nu exista si un aport corespunzator de minerale.

    Si poti sa mai incerci ceva: in loc de glucide, poti incerca sa consumi sare sau/si sare de potasiu.
    Din ce stiu, necesarul de sare (de sodiu) este cca. 5g/zi iar de DZR pentru clorura de potasiu e cam 4g (KaliumVita e singura forma pura in care am gasit-o, sarurile de hidratare care contin si KCl au si indulcitori artificiali).
    Nu e musai in fiecare zi, dar daca bei multa apa (peste 3l) s-ar putea sa ai nevoie (cauta despre „water intoxication” sau hyponatremia) , in plus am observat ca are un efect „revigorant” si inlatura si o buna parte din mirosul neplacut din gura (mai putin cel specific de cetone care ramane orice ai face).

    Eu deocamdata am ajuns asa in ziua a 15a intr-o forma care imi da suficient optimism pentru a ajunge fara probleme cel putin in ziua 21 daca nu chiar 28.

    Apreciază

  47. Felicitari,postit! Si multumiri pentru completari.

    Sunt constienta de tot ce spui,ca la teorie stau bine. Incerc sa pun si in practica.Sunt o persoana mai degraba detasata de mancare,insa am constatat ca stresul ma mai impinge sa mananc fara sa am nevoie si „foamea hormonala” isi face de cap uneori,plus retentia de apa..Nu in fiecare luna,spre norocul meu. 🙂 Oricum cu trecerea anilor am observat ca am mai pierdut din vointa de fier.Dupa postul precedent mi-am mentinut greutatea pana spre sfarsitul lunii ianuarie,cand a explodat.
    Imi mai pun cateva picaturi de lamaie in apa,uneori,iar azi,dupa postul total de 3 zile,am stors un gref mic(fara pulpa) si repartizez sucul pentru toata ziua,avand in vedere ca am ora de sport asta seara.

    Voi incerca si varianta cu sarea,daca va fi nevoie.Si bineinteles sa lucrez mai mult cu psihicul meu.
    Succes!

    Apreciază

    1. Buna, Nuni! Am vazut ca ai inceput postul de cateva zile. Ma rog, pseudo-postul daca ii pot spune asa ;)). Si eu vreau sa il refac si ma gandeam daca ai vrea sa fim partenere serioase de „drum”.Chiar speram sa inceapa cineva zilele acestea ca sa ma pot „agata” si eu cumva si sa imi intru in ritm din nou, asa ca pot spune ca ai aparut la timp! Propun sa nu mai facem mici exceptii pe parcurs si sa incepem detoxifierea doar pe baza de apa. Stii… ma gandeam ca altfel este cand mai este cineva care lucreaza cot la cot cu tine. Este si mai motivant. Asa ca daca doresti sa colaboram, mi-ar face o foarte mare placere! Poate reusim, cumva, sa ne mai scriem si in privat.

      Zi buna va doresc tuturor!
      Bianca

      Apreciază

      1. Buna,Arllaa!
        Bucuroasa de parteneriat! 🙂 Chiar daca nu reusesc sa postez zilnic,sunt aici. Azi este ziua a 10 -a. Abaterile mele au incetat dupa ziua 4,dar chiar si asa nu m-am confruntat cu senzatii de foame notabile… 🙂 Sa bem apa,deci!
        Succes!

        Apreciază

  48. Ziua a sasea. M-am trezit la ora opt, imi dau seama ca de vreo doua trei zile imi ajung 6, 7 ore de somn), cu o energie iesita din comun. M-a deranjat mult mirosurile de la haine de pat si am le-am schimbat. Bineinteles nu inainte sa spal geamurile de la dormitor, praful, sa trec cu aspiratorul etc. Cand am terminat cu dormitorul am aspirat practic toata casa (era praf mult). A urmat dusul (trebuie sa ma spal pe par aproape in fiecare zi, fiindca nu suport parul gras), cantarirea, 46.9, si cand mi-am periat dintii mi-a iesit sange de la gingie, iar limba mi-a fost tot alba. Nu pot sa mi-o spal fiindca nu suport senzatia, si para imi vine greata. Scaun nu am avut, iar chiar daca am vrut astazi sa fac clisma nu am indraznit. Dupa amiaza am plecat la plimbare in parc. Am stat cam doua ore, m-am simtit usurata, cu o liniste interioara de neexplicat, fericita…Consumul de apa, 3l. Starea generala: perfecta. Nici foame, nici pofta. Chiar daca trec prin fata unui restaurant si simt mirosul.
    Sunt curioasa si abia astept sa ajung sa vad ce experimentez in faza a 3-a. Mai este ziua saptea.

    Apreciază

  49. Postul I ziua 6: Am slabit 8 kg in 6 zile, ma simt destul de slabita. Ametesc foarte tare cand cobor din pat.

    Postul II, ziua 6: Am slabit 7,5 kg in 6 zile. Tensiunea 10 cu 6. Nu sunt in forma fizica foarte buna, am ametit de cateva ori in timpul zilei, am avut un somn agitat, cinci treziri. Gust rau in gura dimineata, limba incarcata, urina inchisa la culoare, cu guler de spuma. Am facut prima clisma de la inceputul postului si am avut un scaun abundent. Mi-a fost foarte rau cand m-am intors de la piata cu o plasa cu 5 kg cumparaturi.

    Apreciază

  50. 99 kg .Am terminat si ultima zi din cele 6 propuse ,azi vreau sa mananc ceva diseara am o nunta iar de maine vreau sa incep iar . Am slabit 9 kg in 6 zile e foarte bine

    Apreciază

    1. Felicitari, Mihai! Sper sa reusesti sa pastrezi rezultatul si dupa post. Dincolo de ”antrenamentul” de a face o pauza alimentara mai scurta sau mai lunga este nevie si de un ”antrenament” in a pastra un echilibru alimentar care sa permita mentinerea sau chiar imbunatatirea rezultatelor obtinute prin post. Succes in continuare! 🙂

      Apreciază

  51. Iata-ma si la sfarsitul zilei a 6a 🙂 Sincer, nu ma asteptam sa ajung pana aici 🙂
    Azi-noapte am dormit cam rau, tot imi venea in gat ceva fierbinte din stomac, si in acelasi timp mi se umplea gura cu saliva, foarte neplacut, pana acum acesta a fost cel mai neplacut simptom din tot postul. A durat ceva-ceva toata povestea dar dupa ce am reusit sa adorm m-am odihnit bine si m-am trezit la 7 dimineata. Programul de somn de cand sunt in post pare ca s-a reglat, imi place ca dorm si eu la ore bune si ma trezesc diminetile 🙂 Gutul nesuferi in gura, suspectez ca si miros :/
    Cantarit dimineata, fix aceleasi kg ca si ieri, adica 69,5 kg, dar chiar si asa mi se pare ca s-a armonizat frumos corpul, mai-mai ca mi se vede talia 🙂
    Pe la pranz am avut un scaun format din mici bucatele foarte inchise la culoare, cu un pic de senzatie de usturime. Usoara si continua durere de cap pana pe la 3 dupamiaza. Mi-a reaparut ciupitura/mancarimea pe bratul drept (acum seara vad ca iar a disparut).
    Am fost la plimbare dupamiaza pentru cateva ore, n-am mers prea mult pe jos dar am stat la soare si mi-a placut, m-am simtit plina de viata si energie, chiar daca tot ca melcul merg 🙂
    Ceva senzatii de foame tot mai apar, dar trec cu apa. Astazi n-am avut pofte deloc cand a mancat cineva langa mine. Am baut cam 1 L si un pic de apa.
    A fost o zi frumoasa 🙂
    Pe maine!

    Apreciază

    1. Aproape o saptamana de post ai parcurs, Shanti. Eu, desi nu te cunosc, ma asteptam sa ajungi lejer la acest rezultat. 🙂 De acum incepe de obicei partea mai usoara a postului. Have fun!

      Apreciază

  52. azi ziua 6 nu am energie deloc ma misc in reluare dar mai pun in apa putin ceai verde si imi capat treptat energia simt deja…asta e mai mult cred pentru ca am muncit ieri 11,5 ore cu stres si transpirat…munca de birou cu putina alergare de la un birou la altul..si diseara este greul…la restaurant cu familia ziua sotului…sa vad cum ma scuz nu stie nimeni de postul cu apa doar ca mananc mai putin si seara deloc asta stiu toti…
    aricum eu am mancat tot timpul salate si vegan…post usor tuturor care vor sa tina..
    weekend placut

    Apreciază

  53. Foarte folositor blogul acesta! Felicitari Admin!
    Nu credeam ca sunt atatea persoane care practica postul doar cu apa pe perioade indelungate, mai ales si printre nevegetarieni.
    In ziua a 6 a ma simt OK.(Eu consider ziua de la apus la apusul soarelui in ziua urmatoare).
    Noaptea a fost foarte odihnitoare, au disparut durerile de coloana. Starea de frig pe care am simtit-o in primele zile(in special in partea de jos a spatelui) a disparut si a fost inlocuita cu o temperatura interna ridicata, care imi provoaca o senzatie de bine. Ieri m-am plimbat cativa km fara probleme.
    Mental… a disparut starea de agitatie, incetosare din primele zile, de lipsa de concentrare. Emotional, simt o usoara stare de detasare, ceva de genul „Nu-mi mai pasa!”, legat de problemele cotidiene.
    Am observat ca este o mare greseala sa ne imaginam cum sau ce vom manca dupa ce iesim din post, sa meditam la „bunatati” sau sa mentalizam cat de chinuitor este postul, dar, cand se va sfarsi, o sa ne revansam etc etc. Mai bine facem o comparatie intre beneficiile/dezavantajele hranei si cele ale postului si observam ca dupa post suntem mai sanatosi, aratam mai bine, cheltuim mai putin… Cu cat hrana este mai complicata, cu atat este mai nesanatoasa, mai costisitoare.

    Apreciat de 1 persoană

  54. 21 iulie 2014 – ziua 6 – dureri de cap minore, greata de la stomac + o stare de letargie. Am impresia ca bautul apei imi accentueaza starea de greata. E ca si cum apa imi accentueaza detoxificarea i.e greata. Tot corpul mi-e fierbinte desi mainile si picioarele imi sunt reci.Diferenta e asa de mare incat daca imi ating corpul sau pun mana pe fata imi provoaca usoare frisoane.

    Fac in fiecare zi oil pulling 20 de minute cu ulei de cocos insa doar aseara si azi dimineata mi-au provocat greata si senzatie de voma. Voi continua insa pentru ca imediat dupa procedeu se instaureaza o stare de bine. Am citit aici ca mai multe
    persoane fac clisme si in perioada asta dar Shelton nu recomanda in cartea lui despre post. ma gandesc sa fac si eu maine cu urzici macerate sau ceva care sa imi improspateze electrolitii.

    In sfarsit am reusit sa dorm si eu azi noapte de la 3 la 6 si m-am trezit relativ OK, am facut o pauza de o ora si am continuat sa dorm iepureste pana pe la 1 dupa amiaza.

    Singura senzatie suparatoare e un mucus care s-a format in gat dar nu in cantitate suficient de mare ca sa il pot expectora.

    Vointa e puternica. In acest moment nu vad ce m-ar putea determina sa intrerup postul in afara de foamea naturala si la cat strat adipos am pe corp, nici nu vreau sa ma gandesc cand o sa vina acea zi fatidica. De data asta nu mi-am propus un target pentru ca nu am vrut sa ma dezamagesc daca nu reusesc sa imi ating telul si pentru ca nu vreau sa obsedez intr-o perioada de relaxare asupra unui numar fix.

    observ ca ma deranjeaza muzica cea ce e interesant cel putin.

    apa 3l
    kg 86,2 (dimineata) /-0,9 kg
    grasime(%) 41,9
    nivel hidratare(%) 41,7
    masa musculata(kg) 47,5 kg
    masa osoasa(kg) 2,5

    Apreciază

  55. Buna ziua imi puteti spune si mie cate kg ati dat jos in ac perioada? Revenind la o alimentatie normala nu exista pericolul de efect yo-yo? Multumesc.

    Apreciază

    1. Daca cu mine vorbiti, pana acum nu mai mult de 4 sau 5 kg. Nu am inceput sa ma cantaresc decat din ziua a 4-a. Dar nu am de gand sa ma opresc aici, pentru mine postul e de-abia la inceput. In legatura cu alimentatia, eu sunt raw vegan si cred ca e aproape imposibil sa fiu victima a efectului yo-yo atat timp cat alimentele se combina corect si nu abuzez de curmale.

      Apreciază

  56. buna, sunt Anca si am inceput postul negru duminica seara, considerand ca saptamana cu Adormirea Maicii Domnului este cea mai potrivita. Pana luni seara am tinut postul fara apa, de marti urmand sa beau apa, preponderant apa sfintita. M-am rugat zilnic la Maica Domnului sa-mi dea putere sa duc la bun sfarsit acest post, cu care nu ma laud, nu sunt mai presus decat altcineva si nici nu vreau admiratia cuiva, nu, nu pt asta. Nu am avut nicio zi cu stare de foame, acest lucru este dat de puterea rugaciunii si nu de vointa… Vad pe acest site, ca f multa lume tine acest post ca pe un ‘regim de slabire’, postul negru NU ESTE O DIETA, a te mandri ca ai slabit x kg tinand un post negru e un pacat, tinta lui este alta, dar nu doresc sa intru in polemici cu nimeni, mai cu seama ca sunt intr-o saptamana in care dorinta mea nu e de a slabi (am 49 kg) ci de a ma ruga Celui de Sus sa-mi ierte pacatele si greselile. Ca o paranteza: acum 7 ani aveam peste 90 kg, am refuat sa ma mai cantaresc dupa ce-am vazut indicatia cantarului,, am slabit prin sport si dieta, NU M-AM INFOMETAT, am renuntat la paine timp de 2 ani pe durata regimului, NU AM MERS LA SALA, exercitiile fizice le-am facut in casa, alergare pe loc, flotari, abdomene, miscari de brate, maini, trup, picioare, cap, gat, etc… incepusem cu cateva ‘bucati’ din fiecare si am ajuns dupa 2 ani sa fac oricate. Citisem pe un forum in extern, ca daca vrei sa te mai dezbraci pe o plaja, daca mai vrei sa te uiti in oglinda si sa spui ‘ce trup frumos am’ (caci ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place’), nu trebuie sa te infometezi, nu trebuie sa renunti la mancare (Dumnezeu ne-a spus ‘cand postiti’… adica e indubitabil ca postul trebuie sa faca parte integranta din viata noastra, fiind o obligatie, o normalitate… a asocial postul negru cu detoxifierea, cu o dieta de slabire, mi se pare un pacat, dar este parerea mea, vad ca majoritatea celor de pe acest site nu o sustin, imi pare rau, nu doresc sa supar pe cineva, iar daca am facut-o imi cer mii de scuze si il rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca mi-am suparat un seaman)…ci trebuie sa substitui grasimea cu muschi, altfel veti arata jalnic, este greu de privit un trup slab, tanar si cu pieile atarnand (sa nu uitam ca prin lipsa hranei se pierde si masa musculara, iar daca acel tru nu este ‘atletic’, ramane sfasiat de zilele In care ne chinuim sa nu mancam pt un scop pe care nu vreau sa-l mai apreciez);
    Am dorit sa ma aplec asupra acestui aspect pt a nu se confunda lucrurile, pt a nu ne bucura ca si slabim, ne si detoxifiem corpul si e bine si dpv religios… cred ca e mai pe masura definitia ‘dieta fara hrana’ si ‘detoxifierea orrganismului fara alimentatie’
    Va doresc tuturor zile senine si fericire!
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    Apreciază

  57. Ziua a 6-a de post negru
    M-am trezit greu,cu o moleseala incredibila,abia am putut sa ma ridic din pat,iar prin casa mergeam precum o baba.Am iesit putin afara la o plimbare si acum mi-e somn,ma doare capul iar stomacul face galagie.M-am cantarit,slabesc din ce in ce mai greu,ceea ce observ e ca-mi creste retentia de apa in tesuturi.Foamea nu a disparut,visez ca mananc.AM inceput sa am frisoane,mi-e frig tot timpul,am mainile si picioarele reci,iar faptul ca-s palida,nu se mai pune,asta e din prima zi de post.Am fost la o miscare si mi-a fost frig tot timpul.Acum inainte de culcare sunt imbracata,ma doare stomacul si am niste stari de greata.Sper sa pot dormi .

    Apreciază

    1. Corina, personal nu cunosc raspunsul la aceasta intrebare pentru simplul motiv ca nu am luat anticonceptionale pe parcursul vreunui post. Poate, daca cineva care a luat cunoaste raspunsul, sa te ajute. Teoretic ar trebui sa isi faca treaba si in aceste conditii, practic, nici o metoda preventiv nu este 100% sigura.

      Apreciază

  58. Buna,

    Sunt in ziua a sasea de post, deocamdata ma tin bine. 🙂 Intentionez sa tin doua saptamani.
    Cu 3 saptamani inainte am scos carnea din alimentatie si am inceput cura cu argila iar in saptamana de dinainte am consumat doar fructe si legume. In ultima zi am consumat doua salate medii si suc de fructe si legume.
    Am trecut cu bine peste zilele de foame(primele doua), mai mult m-au chinuit poftele, im venea sa fac o lista cu toate mancarurile pe care vreau sa le gatesc dupa ce inchei…
    Azi am experimentat o usoara senzatie de ameteala dupa ce am facut baie cu capul in jos si m-am ridicat brusc. In 30 min a trecut.
    Am inceput din nou sa merg pe jos si nu ma simt slabita.
    Greutate la inceperea postului: 52 kg
    Greutate ziua 6: 48,6 kg.
    Sper sa nu slabesc foarte mult… Voi incerca sa fac ceva exercitii fizice usoare ca sa ma asigur ca organismul va consuma energie preponderent din grasime si nu din masa musculara, dupa cum are tendinta.
    De azi incepe adevarata provocare: m-am intors la serviciu si o parte din colegele mele mananca in birou. 😦

    Apreciază

    1. Jules chiar ai facut o pregatire ca la carte cum s-ar zice! Felicitari din toata inima pentru aceasta si desigur si pentru cele 6 zile de post!
      Cred ca o sa rezisti usor in compania celor care mananca pentru ca ai trecut de primele 2-3 zile cand contactul cu mancarea are inca radacini afective foarte puternice. In primele posturi de 1 saptamana eu obisnuiam sa pierd ore bune pe net, zilnic, cautand retete; parca eram cel mai pasionat bucatar din lume. La un moment dat mi-am dat seama ca este doar un truc al mintii de a ma reapropia de mancare si mi-am impus sa incetez acest obicei dupa care nu m-a mai interesat deloc subiectul.
      Te asteptam cu noi relatari. Post usor!

      Apreciază

  59. O zi foarte grea,stari de rau si lesin…beau apa cam 2l si ceva.Doar atat pot zice de ziua asta..bine c-a trecut..sper maine sa fie mai bine.Seara buna

    Apreciază

  60. A sasea zi de post 14.12.2014 Duminica – am baut 2 L de apa, n-am avut nici foame si nici pofte doar un gand mic de a manca putina coaja de paine, ameteli la ridicarea din pat, ganduri mai negative, nici o durere doar multe zgomote in stomac, abdomen si ameteli mai lungi, oboseala si sunt foarte surprinsa de mine ca ma pot misca, deplasa chiar bine si pot sa stau zile intregi fara mancare deocamdata.

    Apreciază

  61. Doresc sa reintroduc in mesajul meu ca dupa orele 22 am avut deranj si dureri in inima, mi-a batut si inima foarte tare si durerile au persistat si dupa orele 23 – 24 cand m-am pus in pat. Nu am probleme cu inima dar nu stiu ce inseamna acest lucru, sper ca postul nu o sa ma afecteze la inima. As dori un sfat si o povata cat mai repede.

    Apreciază

  62. M-am simtit mai bine astazi,nu am mai avut limba atat de incarcata..in schimb am eliminat ceva mucozitati din gat,ceva frisoane si dureri de stomac,dar mai acceptabile decat in zilele precedente.

    Apreciază

  63. Iti multumesc,Cirys,sincer nu-mi vine sa cred,dupa atatea incercari..stiam ca sunt capabila sa reusesc si stiu ca pot in continuare.Doamne ajuta. 🙂

    Apreciază

  64. ‘Neata! Ziua de ieri, ziua 6, a fost destul de dificila dimineata pentru ca nu reuseam sa ma apuc de ceva concret la servici. Stateam in fata calculatorului si singurul meu gand era sa ma citesc despre retete vegane, cu multe poze colorate. Imi lipsea energia si, mai ales, vointa. Dupa-masa am reusit sa ma concentrez pe o sarcina importanta si mi-am dat seama ca nu energia mentala sau concentrarea lipseau.
    La nivelul fizic am avut dureri destul de puternice la mijlocul spatelui. Citisem aici pe blog ca ar fi de la eliminarea toxinelor care se face prin canale care sunt apropiate de terminatiile nervoase ale coloanei vertebrate. Dar apoi mi-am amintit ca de mai multe ori mi s-a spus ca as avea un inceput de cifoza.
    Ma doare usor uneori sub coaste in stanga si mai ales in dreapta cand stau in anumite pozitii ca si cum organele s-ar fi inflamat si le presez prea tare. Ficatul meu a fost intotdeauna mai sensibil (mononucleoza, dischinezie biliara).
    Dintii mi-au fost incarcati desi limba este mai curata. Urina este foarte inchisa la culoare si miroase chimic. Am mai slabit un kilogram…
    Moralul este afectat de faptul ca imi lipsesc activitatile sociale pe care de multe ori le organizam eu invitand prietenii la masa.

    Apreciază

  65. Silvia, aproape ai parcurs o saptamana, felicitari!
    Atentie! Cu cat urina este mai inchisa si mirositoare, cu atat corpul ”tipa” dupa mai multa apa. Concentratia toxica este mare, mai ales in prima saptamana. In multe cazuri excesul de toxine in sange este de durata pentru ca organismul nu are la indemana ”vagoanele” = apa, cu care sa le expedieze afara din corp. Trebuie facut efortul de a consuma cat mai multa apa, chiar daca setea este inexistenta. Daca te ajuta, pune cateva picaturi de lamaie sa ii dea un gust. Aceasta nu va intrerupe postul, singurul pericol este de, sa ii zicem asa, ordin psihic intrucat ridicam putin bariera interdictiei spre alimentare si aceasta poate tenta la noi adaugari de sucuri sau mancare.

    Apreciază

  66. O intrebare Cirys: a mea jumatate ma indruma sa-mi fac analize de sange sa vad daca ma incadrez in parametri. El nu prea crede in necesitatea unui post atat de lung. I-am vorbit de cei care au tinut 34 de zile ;-), dar nu poate concepe asa ceva. Crezi ca mi-as face mai mult rau pentru ca as pierde o cantitate de sange care ar putea fi importanta? Mersi mult.

    Apreciază

  67. s-a incheiat si ziua 6 fareaprobleme. Totul a decurs f bine in zilele trecute cu excep;tia zilei 3 cand spre eara am vomitat dar apoi a fost ok. intentionez sa tin post 21 zile au si mai mult. si intentionez sa ma vindec de apa la lamani si de niste boli de inima
    a

    Apreciază

  68. Alina, multa sanatate iti doresc!
    Multe din problemele inimii se duc odata cu eliminarea colesterolului. Aceasta minunata pompa de care dispunem fiecare nu isi doreste decat niste ”conducte” curate prin care sa lucreze la eficienta maxima caci, de cele mai multe ori, problema este doar aparent la inima, ci mai degraba in sistemul circulator.
    Nu uita de hidratare! Post cat mai spornic sa ai!

    Apreciază

  69. Buna seara . Am incheiat ziua 6 de post. Dimineata m.am trezit putin molesita cu o stare de rau , mi.am luat tensiunea si era umpic scazuta 100 cu 70 si 60 de batai. Mi.am revenit in jur de ora 12 si chiar avut energie , am facut curat in casa si o plimbare prin oras. Momentan ma simt bine. Sper sa pot adormi mai devreme de ora 1 😀 . Limba a devenit rozalie , pielea e foarte curata , spre surprinderea mea nu mai am nici macar puncte negre pe nas , durerile de picioare au incetat . La inceputul postului ma durut glezna piciorului dar acum in a 6 zi abia mai simt durerea. 🙂 . Succes tuturor. Noapte buna.

    Apreciază

  70. A doua zi de Pasti, a sasea zi de post. Am facut greseala sa ma uit ieri, spre seara, la un film tragic care s-a dovedit a fi prea mult pentru nervii mei in post. Ca urmare m-am simtit foarte slabita dupa si am decis sa ma culc devreme. Am adormit pe la 8 dar din pacate o persoana din familie a decis sa ma trezeasca pe la 9:30 numai pentru a-mi imprumuta laptop-ul si a-i seta internetul. Dupa aceea am fost intr-o stare absolut mizerabila si m-am tot chinuit sa adorm, in zadar insa, mai ales ca genunchiul stang imi tot zvacneste cand sunt in pat si nu imi gasesc locul. Nu a ajutat nici limba cu un gust acru pe care trebuia sa o curat din ora in ora. Observ ca de la atata curatat incepe sa ma doara putin.

    Azi m-am trezit insa destul de energetica, dar nu chiar la fel de bine ca in ziua de ieri. Am fost putin mai molesita si cu slabe senzatii de greata de la stomac dar acum, spre seara, imi revin si ma simt extrem de bine. Toata ziua am simtit insa niste senzatii, nu neaparat dureroase dar prezente, in ambii genunchi. Din cate am citit, faptul ca sunt supraponderala a pus de-a lungul anilor un stres suplimentar asupra lor si desii nu ma dor in general, acum in post acestea se repara. De asemenea urina. pe langa faptul ca e destul de galbena, lucru imbucurator, are si o spuma albicioasa pe asocuri, foarte fina. Acesta este un semn de eliminare a bacteriilor sub forma de proteine (bacterial protein), ceea ce e Excelent.

    Sa închei acest bloc de text pe un ton oarecum amuzant, deșii fac acest post si vad schimbarile la fata si corp de la o zi la alta, nu pot sa spun ca sunt extatica si ma fatai in fata oglinzii. Asta si pentru ca sunt o persoana logica si nu foarte emotiva, cel putin in comparatie cu majoritatea prietenelor din jurul meu dar postul imi reduce si mai mult energia nervoasa si ma face destul de meditativa si placida in felul in care ma exteriorizez. Mama mea insa, de fiecare data cand se uita la mine, (e foarte pozitiva, mandra de mine si ma sustine btw) se hlizește cu gura pana la urechi sau rade putin malefic/creepy si ma tot masoara din priviri de parca as fi un cal pe care il pregateste pentru piata.
    Atat pentru azi.

    Apreciază

  71. Urina extrem de galbena (si in post, si cand se mananca) este un semn ca hidratarea este departe de a fi suficienta. Incearca sa bei mai multa apa, te va sajuta din multe puncte de vedere si mai ales iti va usura toate simptomele neplacute de detoxifiere prin care treci.
    Succes in continuare, multa sanatate si echilibru! 🙂

    Apreciază

    1. Ase este cum zici tu Cirys dar eu beau deja cam 2.5-3 litri de apa zilnic. Beau mereu cate un pic pentru ca mereu imi este sete. Mi-ar placea sa am o vana nu doar cabina de dus ca sa pot sta la „inmuiat” si sa se absoarba si prin piele.

      Apreciază

  72. Sunt in ziua 6-a de post negru. Ieri m-am simtit foarte bine, spre surprinderea mea, insa azi, cu toate ca dimineata m-am trezit destul de bine si am reusit sa fac chiar si o clisma si cateva exercitii usoare, de pe la ora doua nu m-am mai ridicat din pat. Am simtit o slabiciune intensa, am comparat starea ca si cum m-am simtit dupa operatie (am avut in urma de mai bine de un an o interventie chirurgicala). Chiar am si dormit cam doua ore si am visat ca tatal meu (care nu mai este in viata) m-a sunat si m-a intrebat ce vreau sa mananc, iar eu i-am raspuns ca vreau salata verde. Sper sa treaca si seara asta cu bine si sa pot sa dorm la noapte. Apoi voi vedea cum va fi maine, cand voi merge si la birou. Va pup.

    Apreciază

  73. Ziua 6 a fost o zi incredibil de grea,stari de foame groaznice,cu dureri de burta si stari de ameteala.Maine vreau sa incep cu ceva sucuri de fructe amestecate cu apa.Am inceput cu 60,2 kg si acum am 56,4kg.Post usor tuturor.

    Apreciază

  74. Ziua 6. Nici o problema cu mancarea. Nu ma intereseaza, nu mai poftesc etc. persista gura uscata si un gust metalic. Dureri de cap mai rele care dispar daca stau la soare.
    Partea proasta este ca durerile de rinichi nu au cedat, aseara am reusit sa dorm cu metoda apa fiarta intr-o sticla pusa pe „sale”. Azi am incercat sa rezist la dureri cu aceeasi metoda dar nu am mai putut asa ca am luat si un ketonal. M-am calmat si am reusit sa dorm un pic.
    Am fost la doctor. Verdictul: pietre la ambii rinichi, noroc sau nu , sunt micute. Maine imi fac analizele de urina si sange.
    Nu am renuntat la post desi habar nu am cum ma afecteaza ca am luat ketonal. Oricum in afara de recomandarea sa beau multe lichide nu pot sa incep tratament pana nu imi ies analizele. Asa ca o sa continui cu postul. Macar 14 zile daca nu 21. Ma gandesc ca maine e ziua 7 si pana ies analizele si ma duc la doctor se mai fac 7. Oricum sunt decisa sa continui cu supe si sucuri de fructe si legume fapt pt care am dat o groaza de bani pe in storcator raw vegan prin presare la rece. Imi doresc viata mea inapoi cea sanatoasa!

    Apreciază

  75. A 6-a zi apa a devenit dulce la gust. Desi am energie suficienta, parca mi-a scazut mobilitatea articulatiilor. Sunt rigida. A inceput sa se vada pe chipul meu cearcane si abia acum cred ca organismul arde grasimea. Maine ma cantaresc, ,In rest, nimic deosebit. Maine cred ca ies din post si consum suc de fructe(cu prudenta la inceput), pentru cateva zile, Apoi, o iau de la inceput cu prima zi.

    Apreciază

  76. Am ajuns si eu in a 6-a zi. Nu stiu de ce, dar aceste 6 zile mi s-au parut mai dificile ca cele anterioare, Ma duc acasa si ma trantesc in pat. Nu ca mi-ar fi rau, dar simt o devitalizare, parca nu as mai fi persoana puternica dinainte. Nici nu as putea spune ca nu mai am putere… Parca tot corpul a devenit putin dureros, inclusiv oasele, dintii… Aceasta am simtit-o dupa primele 3 zile de post… Maine ma cantaresc, sa vad si cat am dat jos.

    Ma gandeam daca nu ar fi bine sa fac o cura cu apa magnetizata(tinuta cateva ore la soare in sticle de anumite culori) ori apa asupra careia as rosti rugaciuni sau i-as oferi muzica elevata…Ori aghiazma… Ca, daca suntem in % atat de mare apa, atunci apa elevata ne-ar face mai elevati…

    Apreciază

  77. ziua a 6-a .. nu am mai rezistat in fata tentatiilor si am mancat o salata de legume.. in rest, doar apa. oricum voi continua postul chiar daca am stricat putin randuiala. kg 54.0. sunt ff fericita, deja incepe corpul sa arda din grasimi, mai ales seara.

    Apreciază

  78. Incet se incheie si ziua 6. A decurs bine. Totusi parca nu ma mai simt atat de puternica, atat de motivata, resimt oboseala crunta, nu stiu cum pot alte persoane sa faca sport in timpul postului. Durerea de spate m-a insotit aproape toata ziua, fiind la birou o suport destul de greu, oricum incercam sa ma asez tot nu era bine. In ziua 4 de post am facut analize de sange: glicemie mica 50 fata de minim 70), banuiesc ca e normal. Restul analizelor au iesit mari: leucocite, acid uric, colesterol seric si ldl, proteina c reactiva… Banuiesc ca am undeva o infectie, sau e de la inflamatia mea de pe plaman, sau dereglari de la tiroida. Nici nu vreau sa descopar, sper sa-mi treaca toate in perioada urmatoare.
    Nu am avut hemoragie, ca de obicei la ciclu, pana acum a decurs normal, fara dureri. Daca nu era durerea de spate si oboseala, m-as fi simtit perfect. Mai devreme am reusit sa stau in ultimele raze de soare ale zilei, m-am plimbat putin desculta. Pe timpul zilei am resimtit foame, de fapt nu cred ca a fost foame dar asa… o stare agitata in stomac. Astept cu nerabdare sa merg la culcare, as vrea sa-mi refac fortele iar maine sa treaca usor.

    Apreciază

  79. Deedee, este normal sa fie nesatisfacatoare analizele in aceasta perioada de post, Practic acum in sange se afla un cocteil de toxine si grasimi, este aciditate marita, etc. Este unul dintre motivele pentru care bautul apei din abundenta este atat de necesar in prima saptamana dar nu numai.
    Analizele din timpul postului, mai ales cele din primele 3 saptamani, din punctul meu de vedere, nu pot face altceva decat sa sperie posesorul. Nu isi au rostul decat pentru personalul medical doritor de a observa si studia fenomenul postului si atunci monitorizarea trebuie facuta cel putin saptamanal preferabil zilnic.
    Imi amintesc de un video cu analizele unui domn indrumat de Valeriu Popa inainte si dupa un post de 40 de zile, foarte interesant. Daca il gasesc il voi pune aici pe blog ca link permanent.

    Apreciază

    1. Cirys nu sunt panicata de analize, probabil medicul de familie ar fi si mi-ar prescrie medicamente dar eu nu sunt pro medicatie, oricum nu le-as lua. Vreau sa repet totusi analizele in octombrie. Video-ul de care zici l-am vazut duminica, foarte interesant, cu Ovidiu Hurbada sau Harbada, sub supravegherea lui Valentin Popa, l-am mai sarit pe ici-colo cand intrau copiii, nu intelegeau la ce ma uit si se vede atat de rau. Chiar daca nu pot eu sa tin 40 zile dar dupa post, plus continuare alimentatie preponderent vegana, sunt convinsa ca pot ajunge la stare optima de sanatate.
      Azi noapte am dormit mult mai bine, desi m-am trezit de 2 ori sa merg la toaleta, somnul mi-a revenit destul de repede. Am uitat sa precizez ca ieri, la suflarea nasului am vazut urme de sange pe servetel, azi foarte putin. Durerea de spate e si azi. Ma cam roade stomacul de dimineata. In rest bine, optimista, sunt in a 7-a zi, yuuuppppiiiii. Doamne ajuta sa pot sa tin cat mai mult!!!😇

      Apreciază

  80. Buna,
    Am o nelamurire, nu inteleg de ce de fiecare data cand tin post negru ma doare in zona lombara, mai exact zona rinichilor. Am tinut posturi negre de 42 de zile, 15 zile, 4 zile si in toate am simit la fel in primele zile. Multumesc anticipat de raspuns

    Apreciază

    1. Krys, si eu patesc la fel la inceputul postului cu apa. Stiu ca, apa din zona in care traiesc predispune la acumularea de nisip la rinichi. Parerea mea ar fi ca acea jena pe care o simti vine si in cazul tau odata cu eliminarea nisipului, indiferent de cauza care i-a produs acumularea.
      In ocaziile in care nu beau suficienta apa, mai ales la inceputul postului, imi dau seama ca in cazul meu are loc chiar si o mini infectie urinara. De asemenea este insotita de dureri in aceeasi zona cand se manifesta.
      Felicitari pentru toate posturile reusite si in special pentru cel de 42 de zile. Minunat!
      Sanatate deplina iti doresc!

      Apreciază

  81. Senzatii de greata, ameteala si lipsa de energie. Insa cel mai greu de suportat este o depresie crunta care se afla mereu sub suprafata, in tensiune, ca un vulcan gata sa erupa. Esenta vietii mele se poate reduce la cum sa pun cat mai multa distanta intre spatiul acela mort, inghetat in timp si mine. In general Il hranesc cu filme, seriale, internet si multa, multa mancare dar in timpul postului inversez proceseul, ceea ce nu e usor din punct de vedere emotional.

    Apreciază

    1. Foloseste resurse pur spirituale, Laura, cu care sa dezvolti puterea interioara. Puterea nu vine de la altii (filme, internet), ci din noi, dar ca suport ne este necesar sprijinul Sursei de energie universala. Altminteri, procesul postului va fi perceput ca pe o pedeapsa si folosit ca un instrument de autoflagelare, care nu face decat sa intareasca schema autosabotajului care dezvolta depresia.
      Sunt coach si terapeut Prananadi. Viata ne este data pentru a invata ce sunt limitele si limitele inseamna suferinta: insuficienta in orice domeniu al vietii, material, sanatate, spiritual sau profesional. Sensul vietii este sa intelegem sa ne acceptam limitele si cautam calea de a domoli ego-ul, pana la integrarea sa completa. Orice actiune conduce la intarirea acestuia, orice succes pe care il consideram redutabil, orice satisfactie ce ne diminueaza smerenia, sunt surse de bine inselator.
      Depresia este raspunsul unui suflet traumatizat – toti suferim traume, iar timpurile pe care le traim ne solicita foarte mult, fiind expusi permanent la stres si informatii necontrolate – de multe ori otravitoare, la substante nocive ce ne vin prin respiratie, igiena si nutritie.
      Postul este binevenit, iti sugerez sa folosesti si o metoda spirituala. Daca doresti sa iti cresti energia, ma poti contacta. Succes!

      Apreciază

  82. Ziua a 6-a – 06 febr.

    Pentru ca m-am trezit mai devreme decat credeam am plecat in oras la o anume biserica,cu o anume icoana. Grabindu-ma cu pregatirea de plecare am constatat ca obosesc si m-am intrebat daca fac fata.Insa voiam sa ajung acolo,asa ca mi-am pus o sticla cu apa in geanta si am plecat. Mi-a prins bine sa merg acolo. 🙂

    Am urcat scari la metrou de mai multe ori,dar am dozat efortul si n-am avut surprize.

    Nasul mi-a curs toata ziua,circuland pe afara,dar important e ca pot resira inca pe o nara.

    Aceeasi gura uscata,de care nu stiu cum sa scap.
    In rest ok,o usoara oboseala,dar e normala,dupa atatea ore de mers si stat in picioare.
    Nu a mai aparut somnolenta de seara.
    Apa 1l si ceva,ceai foarte slab 500 ml

    Apreciază

  83. buna ziua din nou

    Astazi ,in a 6 zi de post ,m am simtit f f slabita si cu dureri mari ale muschilor de la picioare ….Am stors zeama de grapfruit si am pus in apa …ma simt mai bine …sper ca nu am stricat postul cu acest suc ..o zi buna va doresc si unnpost usor ..

    Apreciază

  84. Azi sunt in a 6-a zi de post. Ma bucur ca e sumbata si nu trebuie sa merg la birou. Parca nu m-as da jos din pat. E trecut de ora 12 si inca sunt in pat. Nu ma doare nimic, dar simt ca n-am nici o putere. Si vorbitul parca ma oboseste. Am si eu gura si buzele uscate. Mi-am facut o clisma de dimineata si raman surprinsa cate mizerie se axumuleaza in corpul nostru daca in a sasea zi de post mai am ce sa elimin.
    Aseara am facut o baie, probabil prea calda (ca asa imi place mie) si am avut stari de lesin.
    Post usor celor care sunteti in post.

    Apreciază

  85. Ziua 6, tin post prima data. Pornit de la 89kg la 1.78m, si am scazut deja 6kg. Am avut un regim alimentar destul de sanatos de o buna perioada, carne f rar, legume si fructe si zilnic vedetele gen avocado, chia, in, canepa etc, iar de 2 luni jumate aproape zero zahar. Incat am surpriza unui post extrem de lejer pentru ca nu am avut practic niciun simptom neplacut, rar stare de usoara oboseala sau in primele 3 zile foame. Cam 3l de apa pe zi.

    Ce ma ingrijoreaza e ca nu am deloc gustul sau mirosul ce inteleg ca e tipic cetozei, si mi-e ca de fapt mananc din muschi. Mentionez ca am o musculatura relativ buna dar cu niste colaci pronuntati de grasime depozitati in ultimii ani, de care as vrea sa scap. Oare am motive de ingrijorare?

    Apreciază

    1. Gustul rau nu a aparut nici la mine in prima saptamana, cam pe la sfarsitul celei de a doua saptamani a dat ceva semne, in a 3-a saptamana abia s-a instalat complet. Despre miros se pot pronunta doar cei de langa noi. Eu una nu am primit plangeri desi am intrebat insistent in special in prima si in ultimile doua saptamani de post. Nici o grija despre cetoza, cu siguranta aceasta stare este activa, intotdeauna corpul incepe a se hrani din rezervele cele mai putin utile lui.

      Apreciază

  86. Ziua a 6 sa inceput bine cu energie, in jurul orelor 10 a inceput o durere constanta in genunchiul sting si mi-am amintit ca atunci cind se schimba timpul si presiunea acest genunchi ma durea tare de tot. Mirosul de frigarui la suportat bine, doar ca a trebuit sa beau mai multa apa, asa ca am consumat ieri cam 5 litri de apa, spre seara a inceput sa ma intepe mai tare rinichiul sting. In jurul orelor 17.00 a trecut durerea de genunchi, iar ca sa linistesc rinichiulam baut un ceai de busuioc si papadie. Durerea a trecut cam peste 2 ore. In rest a fost bine, cu oameni binevoitori si veseli in ospetie, iar energia era undeva 80% dintro zi obisnuita.

    Apreciază

  87. Buna seara .Am incheiat si ziua a 6-a de post si ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.Am avut o noapte mai luuuunga deoarece am fost trezit de niste dureri reumatice la picioare ,in special ma dureau genunchii , iar ,,bonus„ ma durea si capul .Dupa ceva timp am adormit putin doar pentru ca ceasul desteptator sa-si poata face si el datoria de a ma trezii.Ma simteam ceva mai bine si am scapat de durerile mai sus mentionate . Pe timpul zilei activitati obisnuite ,energie 80%, miscare prin oras pe jos cam 6-7 km ,in conditii de vreme rece cu vant.Consum de apa 2-2,5 l. Pe parcursul zilei am efectuat si o clisma ,sa vedem ce mai gasim in colon , si intradevar am mai eliminat ,,ceva „,semn ca gazele pe care le aveam azi-noapte nu erau fara un motiv intemeiat. Zilele urmatoare cred ca am sa mai refac ,,operatiunea„ o data pentru a vedea ce mai poate apare .
    Stomacul m-a durut si el ,iar poftele mi-au dat tarcoale de cateva ori ,rezolvarea : …apaaaa!. Am fost si la bazinul cu apa sulfuroasa , pentru ceva exercitii fizice ,deoarece ma cam doare umarul stang cand fac anumite miscari de rasucire a bratului.In rest toate bune ,astept sa vad ce imi aduce nou ziua de maine.
    Va doresc o seara buna tuturor si sa auzim numai de bine !

    Apreciază

    1. Teo, si pentru mine dureile reumatice au fost sacaitoare timp de mai multe zile, intermitent, in toate posturile cu apa. Din fericire suferinta a meritat, zic eu, caci dupa aceea nu am mai fost meteo-sensibila decat ocazional. Din colon s-ar putea sa ai surpriza de a scoate cate ceva in diecare zi. 🙂

      Apreciază

  88. Ziua 6

    Azi am fost plina de energie toată ziua, doar cu mici amețeli când uitam și ma ridicam prea brusc. Am avut câteva înțepături scurte în ficat , câteva în urechi și puțin acid în stomac.
    Stare psihica bună. Am dormit în jur de 10 ore. Am slăbit în 6 zile 5.5 kg. Senzația de frig s-a manifestat doar în a doua parte a zilei în câteva episoade scurte. Mi am fost gatul uscat cam tot timpul. Din păcate azi am baut doar 700 -800ml apa . Azi nu am facut activitate fizica deloc. Maine sigur voi face si voi bea mai mult mai ales ca am tot felul de activități prin oraș.

    Apreciază

  89. Aproape de terminat ziua6. Energie, transpiratie, claritate. Mici afectiuni incep sa se vindece, sper ca acest proces sa se amplifice. Claritate mentala, clar sunt pe consum de grasimi (6 zile post plus 3 zile pauza plus aceste 6 zile post au insemnat deocamdata 10.4kg).

    Beau apa LA GREU, e si cald afara (30+). Stomacul nu este inca plat, mai am un pic de balonare. Se va rezolva si asta in timp…

    Apreciază

  90. Nu am mai reusit sa intru in ultimele zile, toate au trecut la capacitate 90% fata de o zi normala, poate chiar mai mult, nu am avut incidente cu exceptia zilei 3 dimineata cand am ametit putin mai tare. Singurul lucru care ma deranjeaza este gura, limba, dintii, gustul, etc. Doamne ajuta sa tin cat mai mult, am intrat in ziua 7 si ma simt foarte bine.

    Apreciază

  91. Am inceput sa țin postul cu apa , prima zi a fost foarte grea abia am reușit sa beau 2 l , m am simțit foarte baloanata .
    A doua zi si a treia zi la fel mi s au părut grele si am avut senzația de greață tot timpul, baloanata si o foame de lup .
    Ziua 4 a a fost mai ușoară dar am băut si un suc de sfecla cu mar morcov si lămâie dar am mărit cantitatea de apa la 2,5l . Disconfortul abdominal a dispărut .
    Ziua 5 am avut o sete atât de mare ca am ajuns sa beau 3 l si tot nu ma simteam sătulă . Foarte obosita .
    M am speriat putin deoarece am avut senzația ca sunt răcita si am avut frisoane destul de puternice, mâinile si picioarele reci . In sensul ca la 25 grade eu aveam plovarul pe mine 🤣🤣si eram sub pilota .
    Am ajuns la ziua 6 ma simt mult mai bine am energie dar nu ma satur de apa iar frisoanele au scăzut.
    Am călcat strâmb in sensul ca am făcut o pâine de casa si am mâncat o felie 😜.
    Pana la ora 12 eu deja am consumat 2 l de apa .
    Am câteva întrebări despre acest post .
    1. Este normal sa ajung sa beau din ce in ce mai multă apa ?? Mie mi se pare mult sa ajung la 3-4 l de apa pe zi. Cum ma trezesc am ajuns sa beau 400-800 ml intr o ora 😱.
    2. Ce se întâmpla cu digestia ?? De ce se apelează la clisma daca organismul are un conținut ridicat de apa ??!?
    Imi simt limba încărcată si uscata
    Înainte sa încep acest post nu beam apa decât un pahar la câteva zile , eram o consumatoare De cafea , acum nu ma pot abține de la apa

    Apreciază

  92. Bună tuturor,
    Nu sunt în permiera în ziua 6…Am mai fost de vreo 2-3 ori, cel mai lung post a durat 42 de zile, apoi am mai ținut 15 zile și încă unul dar nu mai îmi amintesc numărul de zile. ..sub 10 oricum. În toate cazurile am experimentat și experimentez și acum dureri destul de mari în zona rinichilor…și as vrea sa știu ce sa fac și explicația. Posibil sa am ceva de „reparat” la ei? Îmi cer lichide? …nu știu. Poate mă ajutați cu păreri…nu pot sa întreb medicul ca ar fi costernat de ceea ce fac.

    Apreciază

    1. Scuze. ..am dat un search după cuvântul rinichi și am gasit un post de-al meu din 2015 tot cu aceeasi întrebare. ..la care deja mi s-a raspuns…nu imi aduceam aminte.
      Totuși ma ajuta sa citesc ca nu sunt singura care întâmpină astfel de simptome.

      Apreciază

  93. krys, imi pare rau ca problema persista. Din pacate unii dintre noi suntem predispusi mai mult decat altii la acumulari in rinichi. Posibil ca tu sa fii una dintre aceste persoane, de aceea si in post, si in afara acestuia, trebuie avut grija ca apa sa fie zilnic din abundenta pentru a intampina aceasta predispozitie. De asemenea, bineinteles in afara postului, atentie la tot ce contine oxalati si cacao. Dupa revenirea din post nu ar strica un control pentru a stii mai exact despre ce este vorba.
    Felicitari penrtu toate posturile si mult succes!

    Apreciază

  94. O intrebare: de ce in timpul postului negru cu apa si dupa, la introducerea sucurilor de fructe si legume mai diluate cu apa, se pastreaza o respiratie cu miros de putrefactie din gura? Asta in cazul in care nu sunt cunoscute a fi afectiuni deosebite in organism. Este bine sa se consume argint coloidal pentru a distruge respectivele bacterii raspunzatoare de mirosul de putrefactie al respiratiei? Multumesc anticipat pentru raspuns.

    Apreciază

  95. Ziua 6

    Inceput Matinal de zi. Energie ok. 88 KG de la 96 in 5 zile si cateva ore 🙂 8 kg. Probabil suprinzator insa reamintesc ca am avut chiar pana in prima zi de post o alimentatie nociva cu foarte multe excese care probabil.

    Ceea ce ma sperie pentru ca m-am uitat pe un grafic pe tot anul privind kg pe care l-am urmarit ca am oscilat tot anul trecut intre 88 KG si 95 kg inregistrand de 4 ori trecerea de la 88 la 96 si inapoi. Va trebui sa consult un doctor pentru a vedea cat de mult influentiaza socurile astea.

    Revenind la subiectul important, fiind weekend o sa pot sa ma ocup mai mult de partea spirituala pentru care am inceput postul.

    Majoritatea am vazut ca cedeaza in primele 3 zile, desi imediat dupa corpul se obisnuieste si functioneaza ok. Nu ma pot lauda cu viteza insa e acceptabil mai ales ca ieri am reusit sa lucrez de dimineata pana seara si sa imi finalizez multe din obiective.

    Apreciază

  96. Ziua a 6 a
    Zi obisnuită de post. Energie slabă. Ameteli moderate. Senzatie de foame/pofte usor diminuate. Fără cântărire.

    Astăzi, deoarece nu-s adepta clismelor si nici nu am de unde-mi procura microclisme farmaceutice, fiind a 6 a zi fara scaun, am băut un pahar de zeamă de varză diluat in apa. Rog, dacă există cineva să-mi poată spună cum/dacă influentează acesta asupra efectelor postului. ( vis a vis de detoxifiere, pornirea digestiei sau cetoză).

    Cu Dumnezeu inainte !

    Apreciază

    1. Vin cu o completare a zilei a 6 a… Fericire maximă după consumarea unui pahar de zeamă de varză diluat cu apă! La cca 30 de minute au inceput episoadele diareice! Victorie!! Am vomitat in sfârsit si am scapat aproape de tot de nodul din gât. In cca 5 scaune din ce in ce mai apoase am sfârsit spre bucuria mea că intestinele si colonul s-au curătat. Inainte de culcare a fost un ultim scaun aproape de culoarea apei nesemnicativ cantitativ, dar care m-a eliberat de gândul că port atâta materie moartă in organism de cca 6 zile.
      Starea de slabiciune a dispărut in cursul zilei de ieri, ziua a 6 a. Somnul a fost odihnitor si de bună calitate.

      Apreciază

      1. mai bine ca ai baut zeama de varza decat sa stai cu toxinele in colon,parerea mea
        eu snt cu f multe posturi scurte,medii si unul lung de 20de zile, si pot sa spun ca nu se aseamana un post cu altul
        este un post f ciudat pt mine
        simt cum imi slabeste vointa,de parca as fi novice…
        ma lupt cu foamea- parca nu mi – a fost foame asa in celelalte posturi
        nu am o stare de rau exagerata,daaar ,desi am un motiv f bun,recapatarea sanatatii, ma simt lipsita de vointa
        am avut f multa vointa in celelalte posturi,iar acum abia mi-o adun…
        doamne ajuta sa tin cat mai mult!

        Apreciază

  97. Ziua 6 – Sambata.

    Ziua a inceput bine fiind weekend m-am putut odihni si acum sunt pregatit de activitatea zilnica. Ziua de ieri a fost putin obositoare si frigul de afara ma incurca fiind foarte consumator de energie.

    Viteza a ajuns mai slow la fel si concentrarea dar e in limite decente.

    Inca 34 de zile si gata :)))

    Apreciază

  98. Ma simt aproape normal azi. Am inceput sa uit ca tin post negru. Diferenta in greutate de la inceput pina azi 4 kilograme. Multumesc pentru acest blog, pentru cei care isi impartasesc experientele, am gsit multe sugestii interesante si multe incurajari prin asemanarile cu senzatiile mele. Deasemenea ma simt motivata cind vad ca se poate. Uneori, in special in zilele precedente aveam gindul ca e ceva asa de extraordinar ce fac incit poate ca ar trebui sa ma opresc. Dar venind aici si vazind citi altii au facut chiar mai multe zile decit mine, chiar mai multe decit mi-am propus, m-am relaxat si m-am hotarit sa mai incerc sa duc la bun sfirsit postul pina la 21 de zile. Poate ca ar trebui sa fac mai mult, „rezerve” am destule, dar daca ajung la 21 de zile o sa ma opresc totusi si poate voi incepe intermitent fasting pina ajung la un BMI cit de cit mai departe de obezitate. Uneori e deprimant sa te gindesti ca si tinind un post negru trebuie sa ai totusi rabdare pentru ca greselile de-alungul multor ani sa poata fi reparate. Dar daca ar fi sa fac o operatie ar fi inca si mai greu pentru corpul meu. Mai greu si mai putin fiabil. Nenatural si cu consecinte negative. Suferinta nu poate fi evitata. Pentru a scapa de kilograme, de grasime din ficat, de rezistenta la insulina si de multe alte necazuri de sanatate, suferinta este inevitabila. De fapt cu postul suferinta e mai mult in minte si mai putin in trup. Azi, a sasea zi, aproape ca nu am nici un simptom negativ. Mintea imi merge ca intotdeauna. Ma pot misca la fel ca de obicei. Ba dupa mese mai abundente ma misc mai greu. Sint mai alerta putin. E bine. E perfect.

    Apreciază

  99. A trecut si ziua 6.
    Ma simt foarte bine, am 80 % energie, nu am ameteli.
    Singura problema azi am avut niste arsuri stomac esofag(de la apa??) asa ca am trisat cu o cana de ceai de sunatoare care mi-a luat arsurile cu mana .
    Sper sa nu-mi afecteze postul.
    Ma surprinde fata de experientele colegilor ca somnul e excelent, mult mai bun ca inainte dar mai scurt 5-6 ore maxim.
    Imi curat limba de 2 ori pe zi si ma spal cu bicarbonat pe dinti.
    Foamea e zero, mai gatesc pentru ai mei, merg la cumparaturi, ma uit la Paprika si nu poftesc , mirosurile nu ma afecteaza ba chiar ma deranjeaza dar am pofte imaginare cu ce-o sa gatesc dupa post.
    3-4 litri apa pe zi, urina e deschisa la culoare si stripurile de urina ies perfect iar ketonele sunt high evident.
    Maine ma duc la biserica la impartasanie (a doua oara in viata mea).

    Apreciază

    1. sa ne spui cand iti apare keto rush si cum gestionezi situatia.
      eu n am mai putu cu el in post (22 zile), din cauza lui am intrerupt. daca bine tin minte, a incaput s apara in ziua 7-8…
      post usor!

      Apreciază

      1. Neata, n-a aparut inca.
        Eu am psoriazis la coate si gambe de 15 ani si de vreo 3-4 ani am avut niste eruptii pe spate si partial pe antebrate care veneau si treceau.Am zis ca e psoriazis dar era ciudat ca se retrageau pana la piele normala ceea ce boala asta nu prea face.
        Pana am aflat ce e keto-rush.
        Eu in general nu manac zahar nici in cafea, dulciuri extrem de rar, paine doar daca este neaparat necesar, cartofi prajiti,paste etc.
        Asa ca e f probabil sa fie un general in keto sau pe langa el.
        Cand il am, am invatat sa ma abtin sa-l scarpin si sa nu dau cu nici o crema, e doar o reactie a organismului.
        Oricum psoriazisul arata mult mai bine, aveam putin si langa ochi si a disparut complet ceea ce ma face serios sa iau in calcul daca pot 21 de zile de post.

        Apreciază

  100. Ziua buna.Trec si peste a sasea zi.Fara probleme grave.Trebuie sa fac clisme neaparat?Am avut scaune in ziua a patra si astazi,sa le numesc asa…Nu am mai avut pulsul 77 din anul 2008.Tensiunea oscileaza intre 111/70 si 137/88.Dar am avut de cateva ori 129/70.Nu am avut asa ceva in ultimii 11 ani.Beau multa apa.Dorm in jur de 10 ore.Nu transpir,inainte de inceperea postului transpiram enorm.Sper sa-mi fie ingaduite 2 saptamani de post.Sanatate tuturor.

    Apreciază

  101. Gio, clismele nu sunt neaparat necesare dar ajuta la o stare de bine. plus o curatenie interna mai buna. Daca simti o reticenta accentuata fata de acest procedeu mai bine nu il incerci. Ma bucur ca ai constatat atat de multe imbunatatiri ale starii tale. Succes in continuare!

    Apreciază

  102. Buna dimineata,
    6 zile finalizate. ultima oarecum usor usor mai dificila, dar mai mult din lipsa de activitate. sau faptul ca e weekend si nu e asa actiune. Dormit rapid, trezit rapid, programul e destul de clasic si aproape de cel normal. energie ok doar ca mai irascibil. Astept sa se termine weekendul si sa inceapa saptamana in forta trece mult mai usor ziua :)) In momentul asta incep sa ma conectez mai mult in zona de meditatie si spirituala si mai putin la cele „lumesti” hihi 🙂

    Apreciază

  103. Am tinut in decembrie 6 zile de post negru in care am slabit 8 kg. Dupa, am dat iama in mancare si am pus dublu la greutate. Azi incep din nou, vreau sa duc macar 11 zile daca nu 15. Plec de la 150 kg. Am nevoie de incurajari!

    Apreciază

    1. salut – parerea mea este ca 6 zile nu fac o diferenta majora la rezultatele la care doresti sa ajungi iar 11 zile in cel mai bun caz te pot duce in zona de 10-15 kg date jos

      apoi ar trebuie ceva regim sau sala cu regim alimentar. dar f strict. fiind poate gurmand este f greu sa te tii de ele fara sa vezi rezultate imediate. eu fara un program major de sala pe termen mai lung si posturi repetate nu vad cum

      nu vreau sa te descurajez. insa 11 zile va crea o foame teribila apoi si poate o idee buna este exact atunci sa incepi major cu sala dar dupa parerea mea vb de 6 zile si minim 90 de minute poate mai corect ar fi strct cardio si regim alimentar
      eu unul asa as proceda. si ceva pe multe luni. la greutatea zisa de tine.

      adica eu unul am mai spus. facem si slabim apoi punem la loc ? de ce ? pt ca efortul de dupa este unul si mai mare

      iti mai recomand inot, si orice alt cario am gresit mai sus cu sala parerea mea.

      Referitor la incurajare eu sunt aici zilnic al meu este al 3-lea cu cel mai mare drag scriu ce cred ca ajuta

      Apreciază

  104. Tocmai termin ziua şasea. Până acum m-am simţit fără putere, nu mă puteam concentra prea bine şi ameţeam la schimbări bruşte de poziţie. Am dormit mult şi visam că mâncam. Nu am avut simptome digestive. M-am forţat să beau apă, dar nu am reuşit mai mult de un litru. Spre seară m-am simţit un pic mai în formă. Puţin am fost supărat din cauza acestei neputinţe, dar m-am gândit că se datorează problemelor din corpul meu şi dacă nu o voi tolera, acele probleme, care există, vor ieşi la iveală sub altă formă. Oriunde m-aş duce, tot de mine dau, spune o vorbă. Până acum nu m-am cântărit, căci nu am greutate în plus, iar ţinerea unui jurnal riguros mă oboseşte, în sensul că pentru mine viitorul este incert, iar o monitorizare strictă mă face să-mi fac planuri de viitor, pe care nu ştiu dacă le voi respecta. Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns în acest punct, iar ce voi face, rămâne de văzut. Nu pot spune că nu aş vrea să ţin un post mai lung, dar Dumnezeu ştie ce voi face.
    Când încep să simt greul, nu îmi mai arde nici de filozofii şi nici de sfaturi. Acum de abia mă duc pe mine, dar cred că această stare este realitatea dureroasă cu care nu prea vreau să dau ochii. Totul poate fi evitat însă doar până într-un punct. Eu prefer să nu ating punctul critic, ca să nu trăiesc cu impresia că Dumnezeu m-a pedepsit. Se spune că orice greutate este mai uşoară când o porţi de bunăvoie, iar nu de nevoie. De aceea încerc să continui de bunăvoie.
    Post uşor tuturor!

    Apreciază

  105. ioananton76, postul poate fi atat de surprinzator, urmatoarea zi s-ar putea sa te uimeasca cu energie si bunastare fizica si psihica sau din contra pot urma alte cateva zile la rand tot neplacute.
    Postul ne forteaza la a ramane strict in prezent dar un prezent cumva neancorat in materialitate.
    Deja te aflii in perioada in care se poate consuma mai putina apa daca nu simti nevoia.

    Apreciază

    1. Ziua 6 cu 5 kg in minus, nu prea imi convine ca am slăbit atat, am deja 51,5 kg. Daca ajung la ziua 21 cate kg voi avea?? Pana azi energia a fost f buna. Ieri au inceput ușoare dureri de coloana, le stiu de la dezintoxicarea cu regimul oshawa, trec in 2-3 zile. Azi energia mai putina si glicemia 5,6. Apa beau 2-2,5 l pe zi. Off, sper sa reziste corpul meu.

      Apreciază

  106. Salutare tuturor, am ajuns la ziua a șasea cu 7 kg minus si o stare generala bună.Un pic slabit dimineața dar după 10 km de bicicleta nivelul de energie creste destul de mult,cred ca se datorează oxigenarii sangelui.
    Am început de azi sa beau o ceasca ,doua de cafea neagra naturala ,neîndulcita,am citit pe un blog ca ,cafeaua neagră accelerează autofagia.Ce părere aveți?

    Apreciază

  107. Gabriel, cafeaua, prin actiunea sa asupra glandelor suprarenale infuzeaza organismul cu hormoni ai stresului. Aceasta este „formula magica” prin care cafeaua lucreaza asupra organismului si creaza impresia de energizare. Ea nu face nimic, doar te ajuta sa iti storci propriile resurse energetice. Impreuna cu exercitiul fizic consecvent si din punctul meu de vedere supradimensionat pentru o persoana aflata in post cu apa, situatia in care te pui nu ii va permite corpului sa lucreze asupra sa prea mult ci doar sa goleasca mult prea rapid stocurile de orice fel, cu consecinte cel putin neplacute. Nu recomand o astfel de abordare, ba chiar o gasesc ingrijoratoare!

    Apreciază

    1. Cirys mulțumesc pentru răspuns, într-adevăr am vazut,simțit stresul pus pe organism de consumul de cafea. Am renunțat la ea după 2 zile.Mi a dat un boost de energie pe moment .Cat despre sport,merg la job zilnic cu bicicleta fără a exagera, cam o ora pe zi dus-intors,fără a trage prea tare de mine
      Am ajuns la ziua a 9,ma simt ok,continuam!Mulțumesc încă o data si felicitari pentru munca depusa!

      Apreciază

  108. Gabriel, felicitări pentru zilele reusite si multumesc la randul meu pentru incurajare!
    Am uitat sa menționez faptul ca, daca efortul fizic depus in post este cel pe care il depuneam oricum in mod normal, de luni sau poate chiar de ani de zile, acesta nu are un impact negativ.
    Sa ridicam ștacheta in ceea ce priveste efortul fizic, tocmai cand aceasta ar trebui un pic coborâta sau după caz menținuta, din dorința de a rezolva totul in timp foarte scurt reprezinta un factor de stres mult prea mare care are drept consecința dezechilibrarea metabolismului, uneori cu urmări neplăcute pentru care este pe nedrept învinovățit postul cu apa.

    Apreciază

  109. Buna seara!
    am revenit mai tarziu azi cu postarea (a sasea zi)- am avut o zi foarte aglomerata. M-am trezit la 5 desi imi propusesem sa dorm pana la 8. Odihnita, calma si fara pofta de mancare. DELOC! Azi am fost intr-o mica vizita si toata lumea a mancat, baut si nu am simtit nici macar o singura data pofta de a manca. Chiar am vorbit despre gatit, retete si nu mi-a mai plouat in gura. Deci bine pana acum. Am o durere mai marisoara in zona ficatului si stiu ca ultimele analize de acum jumatate de an nu au fost prea bune (cele de la ficat). Poate mi se reface si scap de dureri. Am mers pe jos o gramada acum spre seara si am o stare excelenta. Nu am ameteli, greata sau altceva. Beau destula apa – imi place cea cu bule si nu-mi face foame, insa nu exagerez nici cu asta. Am in schimb gura foarte uscata si oricata apa as bea parca nu am saliva deloc. Poate imi revin cu asta maine.
    Sper din suflet sa ma tina postul asta exact cat mi-am propus.
    Azi dimineata avem 64.5kg pornind de la 69.

    Apreciază

  110. Ziua 6 finalizata – 14,05.2021

    Momentan totul ok durerile au cam scazut gustul e amar mai mult dar inca nua m senzatia de greata si nici ameteli sau ceva

    Intradevar si activitatea e destul de accentuata. asa ca ziua trece extrem de repede bineinteles munca de birou doar degetele le misc :))

    VIne weekendul si cred ca va fi ma icomplicat 🙂

    Apreciază

  111. Ziua 6 este un pic mai bine fata de ieri. Azi noapte nu am mai suportat greata si arsurile puternice in stomac si am vomitat (apa), apoi m-am simtit un pic mai bine. Azi nu mai am arsuri in stomac dar inca mi-e putin greata si am multa somnolenta si slabiciune generala. Daca as putea dormi toata ziua ar fi ideal.

    Continui cu postul dar ma intreb cand va veni acea perioada de energie si claritate mentala, in care „te simti la fel de bine ca in copilarie”.

    Apreciază

  112. IC, motivele pot fi foarte diverse, nu as putea sa indic unul anume. Cel mai probabil tu poti intuii care este acesta, privint inapoi la semnalele primite de la organism atat in timpul postului cat si inaintea acestuia. Se afla listat printre posibilele simptome neplacute ale postului cu apa insa nu este unul frecvent in aceasta perioada in care te aflii.

    Apreciază

  113. Multumesc mult pentru raspuns. Cred ca este acidul gastric cu care am mai avut probleme in trecut. Fiindca imi era atat de rau (nu puteam sa stau nici intinsa, imi era rau incontinuu, stomacul si pieptul ma ardeau, capul ma durea, de-abia mai gandeam) a trebuit sa opresc postul dupa 7 zile. In total -5kg. Cel mai puternic efect pe care il simt este ca mi s-a micsorat stomacul :))) nici apa nu mai pot bea decat cu inghitituri mici. Asadar acum fac o revenire din post cat mai usoara, cu cantitati mici de mancare. Apoi voi continua cu o dieta si sport.

    Multumesc mult pentru site si pentru toate aceste resurse minunate. M-au ajutat imens in incercarea mea de a scapa de adictia pt mancarea nesanatoasa.

    Apreciază

  114. IC, felicitari pentru saptamana de post cu apa, o revenire echilibrata iti doresc cu pastrarea cat mai indelungata a rezultatelor.

    Pentru aceasta problema cu acidul gastric poate exista o mica alinare in post chiar si dupa, din pacate abia acum imi amintesc de ea si nu este garantat ca functioneaza pentru toata lumea insa poti sa incerci sa vezi daca te ajuta:
    Se sta in pozitie culcat pe partea stanga atunci cand criza se acutizeaza si cel mai important, noaptea se doarme cat mai mult pe partea stanga. Totusi de o mare importanta este sa incerci sa controlezi starea de nervozitate interioara.

    Apreciază

  115. Ziua 6 Duminica: Capul si mai limpede. Am uitat sa zic in zilele trecute, pana azi mi s-au amplificat durerile in articulatia genuchiului unde am un menisc fisurat si artroza. Ma asteptam invers insa nu ma descurajez.
    Seara mi s-a pus un nod in ficat (fierea probabil), ma gandesc ca abia a inceput detoxificarea masiva. Dureri de spate in zona lombara, cel mai probabil colonul.
    Am dat cu ceai de curatare colon, abia a 2-a zi a functionat. Probabil ca o clisma era mai potrivita.
    din obiectiv mai am doar o zi insa o voi depasi probabil, ma vad cu medicul inainte de a opri postul sa vad ce zice. daca mai merge …

    Apreciază

  116. Azi e ziua durerilor :))), dureri abdominale foarte mari, nu stiu daca este bine sa ma opres, intentionam sa tin 7 or 9 zile dupa putere, dar daca durerile astea continua nu stiu daca am sa rezist. In general pragul de suportabilitate al durerii este destul de ridicat la mine cu toate acestea fac fatza cam greu.

    Gura incarcata ca de obicei si urat mirositoare motiv pt care trebuie sa ma curat foarte des, capul limpede si cu concentrarea la munca stau bine, nu am facut nicio activitate fizica pana acum, intentionez sa merg la sala dupa program sa vad daca reusesc; greutatea continua sa se duca in jos 79.2kg pornind de 84kg

    Apreciază

  117. Buna seara,

    astazi abia m-am putut ridica din pat,fara energie,ameteli si stari de voma.Am baut cred ca un litru de apa fierbinte si o cafea bineinteles fara zahar ci doar putin lapte.Transpir foarte des,ma doare capul si sunt agitata mai mereu.Incerc sa fac dusuri fierbinti si sa imi tin mintea ocupata.Acum spre seara ma doare capul foarte tare,cu greu am reusit sa adorm aseara.
    Post usor!

    Apreciază

    1. Corina, parerea mea este ca iti supui corpul unui tratament extrem de brutal si periculos. Nici o reusita de a tine un post nu merita astfel de sacrificii. Cafeaua nu are ce cauta in postul cu apa, efectele secundare pe care le poate determina pot fi grave.

      Apreciază

  118. Buna…s-a finalizat si la mine ziua 6. A fost chiar foarte bine. Am gatit mare parte din zi, apoi am facut curat, am fost la înviere…
    Astazi greutatea era la 69,8 kg. Apa am baut in jur de 2 litri. In mod nor.al, mai e ar trebui sa intrerup posul, mi-am propus 6 zile. Sa vedem cum revenim la normal…,

    Apreciat de 1 persoană

  119. iata ca a venit si ziua a 6-a
    Am scris si in ziua a 5-a la sfarsitul zilei dar se pare ca nu s-a postat, asta e.
    In ziua 5 in timpul noptii iarasi am visat ca am mancat si inainte de somn ma luase o foame dar am trecut peste.

    In ziua a 6-a de dimineata am avut 2 ameteli foarte puternice

    M-am trezit la ora 9 dupa care somnolenta, m-am intors la somn si m-am trezit la ora 1, poate si fiindca in ziua 5-a m-am culcat la ora 2 noaptea.
    Cand m-am trezit a 2-a oara aveam limba uscata.

    Pana acum m-am plimbat in parc am fost la cumparaturi.
    Durere mare in spate la rinichi in rest pana acum totul pare ok.

    Daca se intampla ceva deosebit revin cu update daca nu revin in ziua a 7-a
    Ma bucur ca exista blog-ul acesta, deoarece nu mai numar eu zilele stiu ca intru aici in ziua 7 sunt si eu ziua 7 🙂

    Ma bate gandul sa tin si eu 40 de zile, sa vad cum ma voi simtii in ziua 14 intai……

    Apreciază

  120. update.
    PE la 6-7 am ras la o faza amuzanta si am ras atat de tare incat au inceput sa ma doara soldurile si am stat jumatate de ora in pat

    – Dupa evenimentul trecut cred ca a produs ceva in organism, deoarece,m-a luat o sughiteala care nici cu apa nu a trecut, dar am urmat sfaturi de pe net cu tinutul respiratiei si in cele din urma a trecut

    Dupa , la ora 20:00 am simtit nevoia la baie si am avut un scaun moale si destul de lung.
    Si acum am senzatia ca ma mai duc o data.

    Acum am o stare minima de greata, dar pot spune ca acum ma simt mult mai bine, nici in timpul zilei nu m-am simtit prea rau.
    Dar acum simt ca am o energie de parca pot muta si muntii.

    Ce am uitat sa mai mentionez este ca de dimineata glicemia a scazut la 97
    Si kilograme pierdute 8 pana acum

    Imi cer scuze daca pare aiurea ce scriu, dar astea sunt simptomele mele

    Apreciază

  121. Andre Tudor, ai deja un numar semnificativ de zile de post, felicitari si la cat mai multe! Orice descriere de ordin fizic sau emotional-mental a felului cum se simt cai care postesc poate fi utila celor care urmeaza. Este un fel de ajutor dat peste timp, o incurajare. Post usor si zile frumoase sa ai!

    Apreciază

  122. În ziua a șasea de post cu apa am uitat că sunt în post, m-am simțit ca într-o zi obișnuită, dar nu rezist la efort, obosesc. Ieri, spre seara am schimbat și apa, de la Vâlcele am trecut pe apa distlata și, surpriza! Azi dimineață aveam cu 600g mai mult, adică m-am îngrășat in ziua a șasea. Primele cinci zile au fost foarte grele, mă mișcăm cu greu, dormeam mult, aveam greata și foame. Azi mi-a dispărut complet foamea.

    Apreciază

Lasă un comentariu