ziua 32

Impartasiti cum v-ati simtit in a 32-a zi de post

15 răspunsuri la „ziua 32”

  1. O zi mult mai buna decat precedentele, o adevarata usurare dupa atatea simptome neplacute.
    M-am trezit pe la 5 dimineata sa beau apa, apa care se pare a fost retinuta de corp si de data aceasta.
    Din fericire, astazi nu am mai simtit nevoia sa dorm la fel de mult ca pana acum si m-am trezit mai puternica. Greata inca aparea, indata ce stateam mai mult in picioare sau ma grabeam. Ca noutate, tot dimineata, aceasta greata aparea de la orice lucru nesemnificativ, indiferent de natura lui, detergent, carne pentru mici, dormitor neaerisit, miros de muscata, etc. Singura solutie a fost sa fug cat mai departe si repede de aceste mirosuri pentru ca altfel imi provoacau instant si starea de voma.
    Spre pranz mi-a venit ideea sa ascult muzica de relaxare, caci din cate am citit relaxarea si odihna sunt singurele solutii in asteptarea trecerii perioadei de greturi si voma.
    Dupa-amiaza m-am simtit in forma, am gatit fara probleme si mirosurile nu m-au mai deranjat ceea ce a afost o usurare. Seara 2 tentative de a varsa, anuntate in prealabil de niste dureri acide de stomac si o stare neplacuta. In final, totusi s-a intamplat de 2 ori. Au ramas prezente si nelipsitele ragaieli care vin din stomac, impreuna cu un iz foarte neplacut.
    M-am simtit mult mai bine toata ziua, mai in putere, activa. Chiar si psihic sunt mult mai optimista acum ca nu mai sunt nevoita sa stau majoritatea timpului in pat sau pe scaun si sa ma lupt cu crizele de greturi si varsaturi. Totusi nu am exagerat, mi-am conservat energia si relativa stare de bine.
    De mai bine de o saptamana nu mai suport pasta de dinti asa ca ma spal cu sare fina pusa pe periuta de dinti. De la inceputul perioadei de varsaturi, dintii se incarca foarte repede si trebuie spalati mai des decat inainte.
    Apa 0.3 l
    Kg 58,6 (-300g)

    Apreciază

  2. La mulţi ani, tuturor!
    Postez puţin mai tîrziu, practic ziua 32 de post (şi a 10-a de sucuri) a fost vineri, 29 noiembrie. Tot atunci am încheiat postul cu o supă cremă de legume si cu putin sushi. În timpul postului m-am documentat puţin în legătură cu o dietă potrivită în tiroidita Hashimoto (unul din cele două motive pentru care m-am apucat de post). Am scos astfel din alimentaţie tot ce înseamnă gluten, lactate, zahăr şi orice alt îndulcitor, ceai negru/verde, cafea, ouă. Bref, au rămas carnea, de preferat bio şi unele fructe şi legume.
    Din păcate, din a doua zi de hrană solidă, respectînd restricţiile, am toate simptomele tiroiditei Hashimoto: retenţie majoră de apă, constipaţie, uşoare episoade de alergie pe maxilar, piele uscată, senzaţie de frig, răguşeală. Nu vreau să fiu dezamăgită înainte de a vedea exact cum stau cu analizele, dar sunt destule semen de întrebare. Deocamdată încerc nişte ceaiuri laxative şi diuretice, mă axez pe legume şi fructe permise şi mă gîndesc să reiau o schemă de suplimente nutritive care mi-au fost prescrise pentru tiroida. Sunt, de asemenea, curioasă legată de involuţia (sper!!!) fibroamelor, dar voi vedea la momentul ecografiei.
    Mă întreb dacă a mai avut cineva astfel de experienţe şi aş putea afla ceva mai multe.

    Apreciază

    1. Violeta, dr. Shelton spunea ca postul este de fapt doar prima etapa in procesul vindecarii, cea in care se face o minutioasa si adanca curatare (pe mai multe niveluri, as adauga eu) a fiintei. Vindecarea de ordin pur fizic se face de fapt in mare parte in saptamanile si lunile imediat urmatoare postului, când se revine la hrana. De aceea este excelent ca te-ai documentat ca sa eviti acele alimente care ti-ar putea impiedica aceasta revenire, te felicit din toata inima. Urmeaza cu incredere, cu gânduri poszitive, o dieta sanatoasa si treptat aceste neplaceri se vor diminua pana la disparitie.
      As avea o sugestie, in ceea ce priveste problema cu tiroida: incearca sa faci, daca se poate, de cateva ori pe zi, cateva exercitii de gimnastica a gatului. Sunt simple, nu necesita nici un fel de pragatire speciala si dureaza doar cateva minute. Cred ca le-am invatat fiecare la scoala, la ora de educatie fizica (incalzirea), este vorba de inclinari repetate drepta/stanga, fata/spate ale capului, rotiri succesive ale gatului in ambele sensuri ale acelor de ceas si rotiri dreapta/stanga ale gatului. Acestea iti vor imbunatati simtitor circulatia la nivelul gatului si al capului (unde se afla glanda endocrina care le influenteaza pe toate celelate) si iti vor debloca energiile care tind sa se blocheze in cazul tau in acel loc.
      Ganduri bune, perseverenta si succes!
      Te asteptam cu noutati. 🙂

      Apreciază

      1. Cirys, în cazul acesta nu mă voi grăbi cu homeopatele, mai ales că n-am nici un alt simptom – nod în gît, bufeuri etc, şi voi rămîne doar cu nişte ceaiuri diuretice şi laxative, respectiv cu o hrană cît mai apropiată de pretenţiile lui Hashimoto. Săptămîna viitoare fac nişte analize – mă mai îngrijorează posibilitatea unei candidoze – şi voi vedea atunci ce e de făcut. Vă ţin la curent.

        Apreciază

    1. Bună dimineaţa!
      Cirzs, mulţumesc tare mult pentru sfaturi. Începusem să mă îngrijorez, mai ales din pricina retenţiei uriaşe de apă; am edeme în fiecare zi, mai puţin dimineaţa cînd rămîn numai în extremităţi, respectiv, după o săptămînă, aproape 4 kg în plus faţă de greutatea dinainte de post. Oricum, e bine şi dacă rămîn aici, cu condiţia să nu mai reţin atît de multă apă.
      Oricum, m-am simţit incomparabil mai bine în timpul postului, din acest punct de vedere. În rest, am aceeaşi energie din timpul postului. Cred că se datorează eliminării produselor care pentru mine constituiau alergeni (zahăr, lactate, cafea, legume cu amidon etc). Oricum, nu mă grăbesc nicăieri, cred că postul acesta a fost pentru mine şi este în continuare o uriaşă lecţie de răbdare, mai puţin de voinţă sau perseverenţă. Bine a spus cine a spus, că avem două urechi şi o gură ca să vorbim de două ori mai puţin decît ascultăm şi cred că e bine prin a începe să ne ascultăm pe noi înşine, organismul, ritmurile noastre.

      Apreciază

      1. Violeta, in mod paradoxal, retentia de apa in organism „se trateaza” cu un consum marit de apa, cu atat mai multa cu cat se consuma proteine de origine animala. Nu mai stiu daca am scris dar si eu in primele zile de la revenire am avut astfel de probleme dar le puneam pe seama unei reveniri prea scurte. Imi amintesc ca atat edemele cat si tendinta de constipatie s-au rezolvat in cca. 2 zile cu zeama de tarate = borsh facut in casa (2-3 linguri la 1 l de apa, lasate 24h la inmuiat si bauta zeama). Spun facut in casa pt. ca celui din magazin ii pot fi adaugate substante care sa ii mareasca garantia, substante care inhiba partial din efectul sau natural. Poti incerca sa bei si la 12h de la inmuiere dar efectul optim este la 24h. Borshul este un minunat complex de B-uri si o hrana perfecta pt. sistemul nervos.
        Legat de candidoza trebuie avut in vedere ca aceasta se hraneste cu zaharuri (de unde si o parte din pofta nebuna de dulce a celor care se confrunta cu ea) si se desfata intr-un corp acid (la a carui acidifiere contribuie din plin zaharul dar nu numai). Este un cerc vicios dar pe care eu cred ca, in cazul in care te-ai aflat in el, l-ai intrerupt prin acest post de durata. Ramane sa pastrezi rezultatul. 🙂

        Apreciază

        1. Cirys,pe partea cu apa, ai dreptate, consumul meu de apa s-a redus la cam 1 l si ceva, la care adaug supele si ciorbele pe care le mănînc acum. Borş nu pot să beau, pentru că a trebuit să exclud complet glutenul, din pricină de Hashimoto. Încerc cu ceaiuri (coada calului, mătase de porumb şi un ceai detox şi diuretic de la Fares). Proteina am reintrodus-o, dar nu în exces. În scurt timp, avînd în vedere că aportul meu de hrană acum e restrictiv pe categorii şi destul de redus – mănînc cît e necesar, dar se pare că atîta e necesar – dar şi capacităţile noastre de a extrage nutrienţi dintr-o hrană destul de agresată chimic, încep să iau din nou suplimente şi vitamine, în cure periodice: A, D, B, Ca şi alte bunătăţi nenumărate.
          Dulciurile le-am exclus din acelaşi motiv, sper că am reuşit să ies din cercul vicios de care vorbeai, pentru că nici nu am poftă de ele în vreun fel. Am făcut nişte ciocolată de casă şi bomboane şi nu am simţit nici măcar nevoia să gust. Cred că am găsit reţeta perfecta de slăbit: gătesc şi dau toată mîncarea altora 🙂
          Vă ţin la curent.

          Apreciază

    2. Gratiela, eu nu am tinut vreun tratament alopat pentru Hashimoto, pentru ca endocrinologul current nu mi-a prescris nimic, probabil avînd în vedere că FT3, FT4, TSH au fost întotdeauna normali si, după cum ştii, medicina alopată consideră că valorile anticorpilor nu pot scădea niciodată, aşa că nu s-a mai oboist. O bună bucată de vreme, pînă cam acum un an, am luat seleniu şi alte remedii homeopate dar am oprit absolut tot în timpul postului. Starea mi-a permis dar, în cazul unor marekeri dezechilibraţi, nu ştiu care ar fi cea mai bună abordare.

      Apreciază

  3. Buna! Ziua 32, ma simt la fel de bine. Pana acum n-am avut niciun fel de greaţă, n-am vomitat, dorm bine şi mă simt la fel de excelent pe tot parcursul zilei + mers cu bicicleta. Nici măcar lichide nu am băut în exces (apă, ceaiuri de plante, cafea şi câte o lămâie stoarsă într-un pahar cu apă o data pe zi şi la 3-4 zile un sfert de pahar de vin completat cu apă până sus). Mă simt atât de bine că nici n-aş mai începe să mănânc :)))) De ieri mi-am luat un storcător de fructe şi legume să fiu pregătit şi pentru perioada de după cele 40 de zile.

    Apreciază

  4. Ziua a 32-a 03 mart.

    La fel,gura putin incarcata cu ceva galbui, Saliva putin spumoasa si uneori un gust usor dulceag.
    Senzatii de greata pasagere,beau apa intre ele. Am schimbat apa,poate intra mai bine…

    Treburi prin oras si mers pe jos destul de mult. Imi era sete,dar nu puteam bea… Mai luat cate o gura de apa cat sa-mi umezesc gatul uscat.
    Dupa amiaza s-a instalat iar greata totala si puternica. Aaaaa,si am uitat sa mentionez,ragaielile….care au aparut odata cu greata. Eu nu ragai de fel…nici daca beau acidulat..

    Imi da si o stare de irascibilitate,greata asta…nu trece cu nimic,adica am lins o lamaie,pe moment a fost bine,ca dupa cateva minute sa-mi fie la fel. Daca o tine tot asa….mi-e teama ca nu ajung la cele 40 zile… Imi venea azi sa mananc ceva,orice,numai sa scap de greata!

    Apreciază

    1. Nuni, nu renunta, mai ai atat de putin pana la 40 de zile! Iti tin pumnii.
      Si pentru mine partea cu greata si saliva spumoasa, pe care nu mai suportam sa o inghit ci o scuipam afara cat de des puteam, a fost chinuitoare. Nu eram irascibila ci doar slabita si aceasta neplacere m-a descurajat sa continui.
      Singura mea sugestie este sa incerci sa bei apa in cantitati foarte mici, in nici un caz fortat, doar cate o gurita mica de apa sau chiar si cateva picaturi la fiecare 10 minute. In cateva ore efectul de hidratare va incepe sa se simta si corpul va avea cu ce sa ”spele” toxinele.

      Apreciază

      1. Multumesc,Cirys! Chiar aveam nevoie. 🙂
        Asa procedez cu apa,ma plimb cu sticluta dupa mine si iau cate o gura cand si cand. Dimineata,inaite de instalarea starii de greata profit si beau ceva mai multa apa,atat cat intra,ca nu mai intra ca in saptamanile anterioare.

        Apreciază

  5. Ziua 32 – 29 Martie 2018

    Azi sunt in Romania dupa mult timp. Mai usor aici ispitele culinare mai putine :))
    E igrozitoare senzatia de greata si de saliva aiurea de care nu tare scap. Am crezut ca e apa ciudata pe care o beam afara dar nu e asta.

    Incerc sa ajung la 42 de zile sa termin 6 saptamani full. De sambata plec din nou din tara si nu ma mai intorc pana termin postul.

    Inca nu m-am gandit la cum voi fae revenirea. Imi sunt mari camasile S :))) si am ajuns la 75 kg 🙂 adica 21 de kg date jos in 32 de zile. Superb 🙂

    Mi s-au rezolvat f multe probleme in perioada asta de post si mi-am atins si partea cea mai importanta pt mine Apropierea de Dumnezeu si imbunatatirea caracterului.

    Efecte secundare: greata enervanta – bubite multe pe mare suprafata din corp si adevarul e ca din ce zic colegii mei sunt la maxim de irascibil desi eu nu sesizez asta 🙂
    Ma conentrez cam greu uneori ma cam pierd in discutii si nu stiu unde am ramas 🙂

    Incepe sa fie greu sa mai zic cuiva ca am 32 de zile de post doar cu apa – par cam freaky si nu prea ma crede lumea :))

    Apreciază

Lasă un comentariu