ziua 15

Impartasiti cum v-ati simtit in a 15-a zide post

76 de răspunsuri la „ziua 15”

  1. O zi bunicica,
    Energie : nota 7, nu am baut azi suc de portocale si am simtit pe ora ce trecea cum imi scadea energia, dar m-am luat cu trebuiri si am vazut ca daca incerc sa fac cat mai multe imi trece oboseala.
    Consum apa : cca 2 l
    Greutate: 66. kg si nu inteleg de ceeeeeeeeeeee
    Stare emotionala : iritata de toti si toate, azi am simtit nevoia sa ii plesnesc pe cei impertinenti, am simtit nevoia sa le raspund la cei care se credeau superiori….azi am fost razvratita impotriva tuturor, spre seara mi-am revenit insa :))
    Inconveniente : greutatea!senzatii de ameteleala si slabiciune. Plus pofta de mancare!!!!!!!!!

    Apreciază

  2. Si am ajuns si in ultima zi de post total 🙂
    Si se pare ca de acum vine greul 😀
    Ma simt foarte bine, absolut nicio stare de rau, doar ingrijorare pentru revenirea din post si teama de a nu pune kilograme 😛 ( dar cu planul meu sper sa fie totul ok si sa ma mentine, si de ce nu? sa mai si dau un pic din kg ) 🙂

    Apreciază

  3. ZIUA 15
    Obosita de la activitatea de ieri, am dormit toata noaptea, si jumatate din zi. Am mai mers la o plimbare, si apoi inapoi in pat. Astept sa-mi revin cu energia prin activitate minimala( doar plimbari). Inca mai visez ca imi stric postul fara sa vreau !

    Apreciază

  4. O zi usoara, in sfarsit.
    Mi-am impus un start lent si un ritm lent de lucru, am triat treburile incat sa fac doar strictul necesar si doar apoi daca se mai poate ceva in plus.
    O surpriza placuta: azi am observat ca limba s-a curatat foarte mult, nu este inca cum ar trebui sa fie dar arata mult mai bine. La fel si gustul din gura este mai acceptabil.
    Astazi muschii s-au dovedit a fi mai slabi la efort. Zilele usoare ma duc cu gandul ca postul si-a facut treaba si ca as putea sa ma opresc, stiu ca nu este nici pe departe astfel, inca. Ca dovada urina este in continuare foarte incarcata, de o culoare inchisa aproape maronie.
    Cateva bubite asemenatoare unor ciupituri in spatele genunchiului, este una din zonele de eliminare a toxinelor asa ca nu imi fac probleme.
    Apa 1 l
    Kg 64,3 (-300g)

    Apreciază

    1. lucrezi in timpul postului? mie mi-e frica sa nu mi se faca rau la servici sau chiar la volan. asta colo de la 7 zile in sus.
      f fain c-ai ajuns la ziua 15. mi-ar place si mie sa pot tine atatea. succes in continuare!

      Apreciază

  5. Da, Mada insa nu conduc vehicole si nici nu manevrez alte aparate care necesita precizie si atentie. Rau mi-a fost de multe ori, in multe feluri insa nu la modul de a lesina sau ceva care sa impanicheze lumea. Oricum cine ma cunoste stie ca am ceva probleme de sanatate asa ca nu e nimeni uimit ca la un moment dat se vede ca nu ma simt prea bine. Depinde foarte mult de problemele de sanatate cu care pleci in post, eu una am pornit cu destule si ma asteptam la reactii pe masura. Daca esti sanatoasa in general, o simpla detoxifiere nu este foarte problematica.
    Multumesc pentru urare, sper sareusesc sa tin cat mai mult.

    Apreciază

  6. Am avut o zi foarte buna, nu am avut probleme grave ceea ce ma bucura enorm. Durerile specifice perioadei menstruale au incetat, desi in mod normal acestea ar fi durat pana la mijlocul zilei a doua, iar alt lucru imbucurator pentru mine este ca imi curge foarte putin. Asta chiar ca m-a dat pe spate! 😀

    Altfel obisnuita oboseala la urcatul scarilor, dureri in spate in zona plamanilor, uneori mai apar pe batista urma de sange, insa acestea sunt infime, spre seara m-a usturat un pic gatul, dar a trecut repede.

    Mi-am dat seama ca acea „greata” pe care sustineam ca o simt, parca nu mai este asa ceva, ci pur si simplu sunt niste bule prin intestine care isi fac de cap. Simt pentru cateva secunde cum mi se strange stomacul, apoi elimin pe gura aerul si totul se linisteste. Acest lucru se intampla in special dupa ce beau apa. Apa beau conform setei si sa mai reduc cat de cat gustul neplacut din gura.

    De dimineata, nu mi-am mai simtit gura atat de incarcata ceea ce a fost o adevarata usurare.

    Mi s-a spus ca am cearcane. Desi stiu teoria ca trebuie sa ma odihnesc mai mult, fapt ce am incercat sa-l fac, cred ca e timpul sa ma odihnesc si mai mult si sper ca de maine sa fac o usoara forma de sport, poate, poate voi avea un somn cu mult mai bun. De asemenea mi s-a zis ca am fata slaba si ca picioarele mi s-au subtiat vizibil, iar aceste remarci au fost de la persoane pe care le vad aproape in fiecare zi cateva ore.

    Apreciază

  7. Se pare ca simptomele menstruale variaza de la persoana la persoana. In cazul meu, pe parcursul ultimului post de 34 de zile despre care am postat (cam pe la mijlocul sau), menstruatia a fost extrem de abundenta. Am pierdut o cantitate cel putin dubla de sange decat in mod normal.

    Apreciază

  8. azi a 15 zi, 79,3kg,energie 60%…ma simt slabita din piept cred ca de foame beau multa apa am baut 3 l toata ziua, aseara cu poftele mari am luat in gura si am mestecat fasole verde fiarta sa-mi fac pofta dar nu am inghitit nimic am aruncat tot…si mi-a trecut pofta…nu stiu cat da rau am facut..familia s-a obisnuit cu mine stau la masa cu paharul cu apa de culoare roz ca ii pun un pic de suc natural strecurat..

    Apreciază

  9. Maria, stand la masa, cu oameni care mananca langa tine, nu vei scapa de aceste pofte violente, probabil niciodata. Peste poftele generate de gatit este mult, mult mai usor de trecut decat peste poftele generate de oameni care mananca langa tine, indiferent cine le-ar fi gatit mancarea sau ce anume mananca acestia.
    Este vorba despre niste mecanisme psihice extrem de puternice, pe care tu le activezi si carora le alimentezi functionarea in gol. Cred ca in situatia ta oricine te-ar intelege ca nu poti sta la o masa la care se mananca, este o totura psihica ceea ce faci.
    Cat despre gura de mancare despre care spuneai, poti sta linistita, nu are nici un impact asupra mersului postului. Mai mult, te-a ajutat banuiesc sa iti dai seama ca bunatatea mancarii consta mai mult in miros si in pofta din minte decat in gustul propriu-zis al acesteia.

    Apreciază

  10. Da asa este cu masa , acum o sa stau putin pana beau apa apoi incep sa fac ordine in bucatarie si e ok. Multumesc mult pentru efort si sustinere…nu cred ca as fi putut sa merg mai departe fara asta..

    Apreciază

  11. ziua a 15-a
    1.tonus bun ( am dormit destul de bine )…ieri iar am avut un puseu de pofte ( a venit o vecina cu o placinta cu branza si stafide ) , dar am trecut peste ea…
    2.ieri am mers pe jos cam 6 km ( simteam nevoia sa ma misc )…azi am de gand sa ma duc la piscina si sa fac o sauna.
    3. am observat ca s-au contractat intestinele ( daca in primele zile intrau cca 4 litri de ceai pentru clisma , acum nu mai intra nici 2 )

    intentionez sa tin 21 de zile si inca 21 iesirea din post

    Apreciază

  12. ziua cu nr. 15 a fost per total calma si linistita.
    m-am trezit de dimineata si mi-am facut rutina zilnica; pe la amiaza m-a luat o usoara letargie si scadere a optimismului; nu m-am lasat si dupa ce am lenevit putin in pat, m-am apucat de diferite treburi prin casa, ceea ce mi-a picat bine, starea de bine revenind.
    am facut si o clisma care impreuna cu un dus fierbinte si lung m-au mai energizat.
    limba in conctinuare nu mai e incarcata decat putin, iar acea iritatie din cerul gurii e tot acolo; un alt lucru ce ma supara e faptul ca am gatul tot mai uscat si dureros; cred ca de multe ori beau apa ca sa scap de aceasta uscaciune, cu toate ca nu rezolv mare lucru. apa beau mai bine de doi litri pe zi. alte probleme nu au aparut, iar ca dureri, doar acea durere din spate apare uneori.
    ieri pentru prima data de cand am inceput postul am putut sa spun cu siguranta ca deja se vede pe mine ca am slabit. sunt tot mai tras la fata, dar sunt sigur ca aspectul acesta o sa se remedieze destul de repede dupa revenirea din post.
    in continuare ametesc daca ma ridic mai brusc, am inceput sa simt efortul de a urca scarile. am observat ca noaptea corpul e cumva febril, parca as avea febra, dar dimineata, dupa ce m-am odihnit aceasta senzatie dispare. scaderea in greutate urmeaza acelasi trend. nu slabesc deloc ziua si noaptea se duc cam 3-400g. deocamdata am ajuns la 79,3kg, ceea ce e mai bine decat ma asteptam. in acest ritm e posibil sa nu scad de 77kg.
    asta a fost ziua de ieri.
    pe maine:)

    Apreciază

  13. Ziua 15
    Trezire mai greoaie,ca doar am dormit tarziu,si aceeasi durere de sani.
    Greutate – 79kg. 😦 Am luat un kg in 24 ore…Stiu ca e doar apa…insa nu e prea vesel sa constat ca acul cantarului va urca saptamana asta..Sindromul premenstrual inca se manifesta si destul de devreme – 7-14zile.Intensitatea simptomelor variaza de la o luna la alta,in cazul meu.Deci,daca s-a instalat retentia de lichid si durerea de sani… vor urma si perioadele de foame incontrolabila… in special seara. 🙂

    Am inceput ziua cu 20 min.yoga- de exercitii de relaxare .
    Azi voi tine post negru total(fara apa) pana la orele 18.00,daca ajung la ora de kangoo jumps,si voi bea apa,sau total daca nu fac sport.

    Starea generala e buna.

    Apreciază

    1. Iata-te intrata in a 3-a saptamana de post, Nuni, felicitari si iti doresc sa iti atingi targetul!
      Initierea unei practici sportive dupa aproape o zi in care organismul a fost total lipsit de aport de apa este dupa parerea mea o decizie cat se poate de pripita chiar daca se doreste consumul in timpul sau dupa respectiva acitvitate. Multa atentie la simptome!

      Apreciază

      1. Multumesc mult,Cirys!atat pentru incurajari cat si pentru atentionari.Nu strica. 🙂 Chiar daca ma ajung la cate o ora de sport, actionez moderat,nu ca in zilele obisnuite si cu multa atentie.Conteaza mult atmosfera de la sala.Sunt constienta ca,desi ma simt in general foarte bine,exista posibilitatea unei schimbari majore si bruste,daca fortez.
        Zile minunate,sa ai! Si…felicitari pentru tot ce faci aici!

        Apreciază

  14. Restul zilei a 15-a a decurs normal,mici senzatii de foame uneori,dar care dispareau repede,nu prea m-am gandit la mancare,in schimb,in a 2-a parte a zilei setea m-a cam chinuit.Imi simteam gura si buzele foarte uscate. Si o usoara durere de cap.

    Nu am ajuns la sala,dar am facut acasa 30 min. yoga si dupa orele 21.00 am baut apa.La inceput mi-a dat senzatia de greata,apoi am tot baut cu ingitituri mici si dese.

    Azi nu m-au mai incercat poftele. 🙂 M-am cantarit de curiozitate si acul era la 79 fara ceva. Insa abdomenul meu arata rotunjor ca intr-o zi cu hrana in exces,desi nu bausem nici macar o gura de apa.Atat de puternica este balonarea….retentia….PMS-ul. Oooof!

    Apreciază

  15. 92kg.
    Bilant dupa a doua saptamana de post:
    -6kg prima saptamana
    -3kg a doua, cum am estimat (calculand aprox. 7000kcal/kg grasime) in conditiile unui stil de viata destul de sedentar + metabolism mai redus din cauza postului (cca 2200kcal/zi, ~2kg din grasimi si ~1kg din tesuturi).

    De acum 3 zile cand am sesizat problema cu adictiile, a inceput sa se corecteze treaba.
    Pana atunci nevoia de a manca, inca mai exista, nu legata de foame nici atat de gust cat de senzatiile de „fericire” furnizate.
    Mai apare uneori in momentele de stres sau de oboseala sau in cele de lipsa de energie (dar nu ca pofta ci ca nevoie de a „restabili” fizicul)
    E drept, riscul exista oricand, dar nu e o lupta care sa plece din start cu un handicap (circuitul dependintei deja stabilit).

    Apreciază

  16. Ziua 15. Ieri nu am reusit sa postez fiindca m-am simtit toata dupa amiaza groaznic de slabita. Nu aveam forta nici sa vorbesc, si m-a durut capul. Am stat tot timpul aruncata pe sofa fara nici o putere. Si imi tremurau picioarele ca si o pudding. Seara in pat abia am reusit sa adorm m-am foit mult timp ca si un vierme, dintr-o parte in alta.Consumul de apa:3,15l.
    Astazi de dimineata m-am trezit tot asa de slaba. Abia pot sa ma tin in picioare 10′. M-a obosit si dusul. Asa ca am decis s-a termin postul.
    Vreau sa-i multumesc lui D-zeu ca m-a ajutat sa ajung pana aici, fara credinta in el nu ca as fi reusit, multumesc lui Cirys pentru blogul asta care m-a ajutat foarte mult sa-mi alung cateodata indoielile in privire cu ceea ce fac, si nu in ultimul rand multumesc sorei mele Diana, care a fost chiar daca departe, alaturi de mine,in fiecare zi, si bineinteles multumesc familiei mele.
    Iau din toate acestea 15 zile o experienta fantastica, mi-am descoperit alte caractere, care sper sa le pastrez, si sigur o sa am o alta comportare in legatura cu mancarea.
    Ajuns la 44 kg, cred ca corpul meu este la limite si nu mai are de unde sa dea energia necesara ca sa funtioneze. O sa revin anul viitor, pana atunci sper sa am mai multe rezerve, si sa tin mai mult timp postul.
    Ii urez celor care vor sa faca un post bafta, si implinire usoara, si la toata lumea, numai sanatate.

    Apreciază

    1. Morgana, te felicit pentru zilele de post pe care le-ai reusit si pentru experienta cu care ai contribuit aici. Echilibrul si maturitatea emotionala de care ai dat dovada in decizia prezenta, de a nu trece peste anumite semnale pe care corpul ti le da, m-a bucurat mai mult decat toate zilele de post reusite la un loc. Revenire usoara sa ai, sanatate si toate cele bune!

      Apreciază

  17. Multumesc frumos Cirys. Cum am mentionat inainte, nu as fi ajuns pana aici fara blogul tau. Si tie toate cele bune, si sigur o sa ne mai „auzim”!

    Apreciază

  18. Postul I, ziua 15: Am slabit 500 grame azi,11, 5 kg in cele 15 zile de post de pana acum. Mi-au aparut niste pete rosii pe gat. Nu am avut scaun. Continua gustul dulce, usor lesinos, al apei pe care o beau.

    Apreciază

  19. ziua a 15-a
    Este prima data cand ma confrunt cu o usoara stare de greata. Stomacul parca imi spune ca daca as incerca sa-i ofer ceva hrana, ar refuza. Nu-mi fac insa problema, deoarece am citit ca Cyrus s-a confruntat frecvent cu asemenea stari, chiar mai intense.
    Este prima zi de la inceputul postului cand arat mai bine la fata si piele. Stralucire si liniste.
    Multumesc pentru sustiere!

    Apreciază

  20. Ziua a 15-a – 15 feb.

    82 kg arata cantarul dimineata….deci in cele 14 zile s-au dus 6-7 kg. Desi in prima zi de post arata mai mult – 92kg- acestea nu erau reale pentru ca tocmai se incheiase perioada menstruala cand acumulez 3-4kg din senin,stiti voi, Inainte de perioada aveam cam 88-89kg. Am si masa musculara considerabila…

    Azi mi-am propus post total pana la 12.oo….chestiuni personale. Imi era foarte sete dimineata dar am rezistat.

    Nasul infundat la trezire,dar si a revenit pe parcurs. Expectoratii din plin.

    Am reusit sa ajung la bazin,plus sauna si jacuzi. N-am exagerat cu inotul,nu m-am simtit obosita. Am observat ca nu prea am transpirat la sauna…

    Starea de spirit….apatica…am si ceva motive…dar lucrez la asta. 🙂

    Apa -peste 2 l. Gura uscata!

    Apreciază

  21. Am inceput ziua 15, ma simt bine, cu exceptia unei dureri in sanul stang si parca ma doare usor capul tot in partea stanga. Sambata am gatit si prajiturit toata ziua, am simtit de cateva ori nevoia sa ma asez, o data pulsul mi-a luat-o la goana, in rest ma simteam epuizata pentru cateva momente. Nicio durere, niciun disconfort, doar limba incarcata si gura extrem de uscata. Vreau sa continui, faptul ca ma doare sanul este de bine. Post usor.

    Apreciază

  22. De fapt ce tinem noi este post cu apa, postul negru este mult mai restrictiv, si acesta poste fi post negru ud, in care se face dus, de ex. sau post negru uscat in care se evita total contactul cu apa. Eu am tinut partial post negru ud, in sensul ca am avut zile in care de la o anumita ora, dupa-masa, nu am mai baut apa deloc, dar m-am spalat pe dinti si dus. Insa doar la 3-4 zile pot sa tin asa. Nu am tinut voluntar, ci din cauza sentimentului de greata simtit, cand am baut apa.
    Insa un post cu sucuri poate fi oarecum echivalat cu unul cu apa: 3 zile post cu suc=1 zi post cu apa, nu e chiar de neglijat.
    M-a lasat durerea de cap, inclusiv durerea din piept, insa nu am reusit sa beau aproape deloc apa plata, doar apa minerala.

    Apreciază

  23. Sa inteleg ca esti si tu in ziua 15 de poat cu apa? Ca eu asa sunt. Doar ca am mai citit la unii ca si-au mai facut si cate un suc, ba de gref, ba de morcovi, diluat. In timpul postului. Aici, pe blog.
    Na, fiecare cum crede, pana la urma. Dar sa sti ca eu am tinut ci cura Breuss de 42 de zile, care era cu max 500 ml de suc diluat, dar era altceva. Postul cu apa e post cu apa, iar cura de sucuri e cura de sucuri, ce mai …

    Apreciază

  24. Telul meu maxim este sfarsitul Postului Ortodox, nu stiu insa daca voi avea atat de multa vointa, plus revenirea sa fie chiar de Paste ar insemna iar un tur de forta si rezistenta, nu stiu. Deocamdata iau fiecare saptamana pe rand, telul imediat apropiat este 21 zile, apoi 28 si tot asa.

    Apreciază

  25. Am facut si analizele de sange. Am linfocitele 55% cam mult, dar si anu trecut la analize era umpic(44) peste pragul de 40 cat e maxim. Neutrofile la 37 % fata de 42% anu trecut normal e 50-70. Nivelul la creatina serica vad ca e semnificativ mai mare decat anul trecut 1,4 fata de 0,8, e doar umpic peste limita dar e diferenta mare. M-ai am glicemia la 60 si colesterol mai mare cea ce ma si asteptam. Dar in afara de toate astea mai is 5 analize care is usor sub valoarea minima ceea ce ma ingrijoreaza umpic, si nu is sigur cat o sa mai continui postul.
    Azi am fost iarasi la bazin am facut 2 km e chiar record pentru mine si m-am simtit ok, limba deja nu mai pare asa incarcata astept sa vad dimineata cum se prezinta.
    Afta din gura pare sa imi fi trecut aproape total cea ce e super si durere la spate iarasi foarte putin.

    Apreciază

  26. Am terminat si postul de 15 zile. As fi vrut sa tin mai mult dar parca mi s-au terminat puterile dintr-un minut pe altul. Pe tot timpul acesta nu pot sa ma plang decat de´foarte mult frig. Am noroc ca locuiesc in apartament cu vana, a fost ajutorul meu cel mare impotriva frigului. In rest nu am avut probleme cu absolut nimic. Am baut foarte multa apa (un medium de 4l pe zi), si am avut impresia ca cu cat beau mai mult cu atat imi este mai sete. Termin cu 46,6 kg (slabirea nu a fost scopul meu) si cu o stare fizica si mentala foarte bune. Inchei experienta asta, totusi diferita de cele doua posturi din trecut cu putina tristete, si incredere in mine ca anul viitor as putea ajunge la 21 zile. Urez celor care se hotarasc sa tina post, multa sanatate si incredere in ei insusi (frica este dusman mare) si numai bine.

    Apreciază

  27. A trecut și ziua 15. Nu mai am pofte prea mari,în schimb sunt balonata,când urc scări cu bagaje ,obosesc destul de tare.
    În rest ,energie cat de multa, îmi fac treburile cu brio…Activitățile zilnice nu suferă deloc.
    E perfect ! Va pup și succes și vouă!

    Apreciază

  28. Buna ziua dragii mei !!
    Iata ca am ajuns in a 15 a zi de post cu apa
    ma simt minunat …
    o durere in spate ,care stiu ca va trece …
    incerc sa ajung pana la 21 de zile ……
    mentionez ca sunt la postul nr 4

    va doresc post usor
    cu drag Marcela

    Apreciază

  29. Multumesc mult !! Respect si pretuire pentru tot ce faci pentru semeni !! Am depasit cele 14 zile facute anul trecut de Paste ….acum voi merge pe 21 ….
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti !!!
    Va iubesc !
    Cu pretuire Marcela Glavan

    Apreciază

  30. Bună seara, tuturor!

    Deoarece v-am descoperit târziu, iar eu sunt deja în ziua a 15-a, voi scrie aici retrospectiva acestei perioade.
    De când am văzut documentarul de pe Arte despre postul cu apă mi-am propus să-l experimentez. De atunci a trecut mai bine de un an și eu tot nu găseam momentul potrivit. Încurajată de faptul că o prietenă a trecut la acțiune, mi-am luat inima în dinți și iată-mă ajunsă în a 15-a zi.

    Deși nu am o boală incurabilă, sau o mare suferință, am mici probleme de sănătate. Astfel, obiectivele mele au fost să scap de/ să ameliorez:
    – edeme la căldură, pentru care mă enervează crunt toți medicii. ,,Sare” e cuvântul pe care îl tot repetă, și eu știu că nu e sarea. Nici de natură cardiacă, nici renală. nici hepatică. Verificat!
    – dureri foarte mari de călcâie, până la imposibilitatea de a merge, în special după repaus
    – formațiuni benigne la sâni care reapar și dispar. Operată în urmă cu 9 ani și de atunci controale bianuale
    – circulație venoasă problematică, au început să se reliefeze varice. Hemoroizi de la vârsta de 19 ani, agravați de sarcini și nașteri.
    – constipație cronică, pentru care mă enervează iarăși toți medicii la care am fost.
    Dependență de laxative.
    – in ultimul rând, ca un bonus, scăderea în greutate, deși știu că această modalitate nu este eficientă pe termen lung.

    Ziua 1 – foame atroce seara
    Ziua 2 – aceeași foame la prânz
    Ziua 3 – tot foame mare, dar de dimineață la trezire
    Cam atât pot spune despre foame, după aceste prime 3 zile, ceea ce simt, ori este o foame permanentă, ori nu mai simt nimic.
    Am avut ușoare dureri de gambe, ca o febră musculară și câteva zbateri în mușchi.
    Din Ziua 4 până acum nu au fost manifestări deosebite.
    Zilele 1-5 am scăzut în greutate 7 kg.
    Zilele 6-9 Platou!!! Credeam că ceva nu funcționează!
    Zilele 10-14 s-au mai dus incet, încet 3 kg. Abia acum se observă la haine, care au devenit largi.
    Clismă în ziua a 9-a, deoarece mă temeam că există reziduuri neeliminate de la ultima masă. Se pare că m-am îngrijorat inutil.
    Alte manifestări: gură uscată peste noapte de câteva ori, zbaterea pleoapelor sporadic, gust dulceag și sângerări gingivale, dar doar în jurul lucrărilor dentare pe care le am în gură.

    Apă: am băut lejer de sete, uneori cam 3l, alteori 2l.
    Nu mi-a fost greață, nu am avut stare de vomă, nici amețeli sau stări de leșin, nu am avut dureri decât vag o singură dată în zona rinichiului stâng. și probabil la bilă o durere surdă, de scurtă durată.

    Voi merge mai departe până ziua 21, dacă voi avea aceeași toleranță.
    Efortul fizic a fost același ca și în afara postului: serviciu, casă cu 3 copii, gătit spălat vase, rufe/ călcat, curățenie, drumuri la antrenamente, after, cumpărături, ajutor la teme etc.

    Dragă Cirys,
    La final doresc să-ți mulțumesc pentru ceea ce faci. Eu am pornit în această aventură neavând absolut nici o informație. Aici am găsit suficient de multă informație astfel încât să nu mă mai tem că fac aceasta fără supraveghere medicală.

    Poate folosește cuiva ce am scris… deși nu e nimic spectaculos.

    Voi reveni dacă apare ceva deosebit și când voi trece în etapa revenirii după post.
    Să fiți sănătoși și Doamne ajută!

    Apreciază

  31. Lucy, multumesc si multumim pentru postare. Absolut orice experienta este importanta pentru cei care vin din urma. Toti cei care postati despre experienta voastra de post sunteti pretiosi. Niciodata nu vom sti care dintre noi a ajutat mai mult sau cine a determinat pe mai multi dintre semeni lor sa incerce postul cu apa. De multe ori cateva cuvinte simple ale celui care a incercat inaintea noastra pot determina o motivatie mai puternica decat cele mai elaborate articole despre beneficiile postului cu apa. De aceeea imi doresc ca si voi sa scrieti cum ati trecut prin aceasta experienta si va multumesc tuturor.

    Apreciază

  32. si eu in a 15 zi de post
    am cancer si incerc sa rezolv problema altfel decat ne indruma medicii
    cred in post
    cred in leacurile lasate de dzeu
    am mai tinut posture scurte de o zi pe saptamana, 3 zile pe luna si 7-10 zile la 3-4 luni….acum mi-am propus sa tin 21 de zile..
    daaaa, categoric da, conteaza enorm sa-ti antrenezi corpul cu posture scurte pentru a face fata unuia lung..Pot sa fac diferenta intre felul in carem-am simtit cand am tinut un post de 10-12 zile si cum ma simt acum, in a 15-a zi.
    Va recomand cu caldura sa continuati sa tineti posture scurte si veti vedea ce usor va fi sa tineti apoi unul lung.
    Nu stiu daca o sa reusesc sa tin 21 de zi, o iau usor, de la zi la zi, dar cred ca Bunul Dzeu ma va ajuta. Sunt in planul Lui, si toate lucreaza spre binele meu:data trecuta slabisem f mult (eu snt deja f f fslaba), acum am slabit putin, data trecuta eram extreme de neputincioasa, acum pot face destul de multa treaba (incet, incet, dar fac)
    data trecuta aveam ameteli si negru in fata ochilor, acm se intampla rar….Si data trecuta nu ajunsesem la 15zile de post.
    Sa fiti binecuvantati de Dzeu!

    Apreciază

  33. De curând am auzit ceva discuții despre acest post, și am încercat sa caut cât mai multe informații ,astfel am dat peste acest site care pur și simplu m-a uimit sa văd ca atât de multe persoane au reușit sa țină un post negru un timp atat de îndelungat !
    WOW, sunt fascinata și decisă sa încep si eu de mâine ,(doresc sa fac asta in scopul detoxifierii și al slăbirii , ar fi păcat sa mint sa spun ca vreau sa țin post, vreau sa slăbesc, însă probabil când voi simți ca nu mai am putere și ca voi muri de foame, cu siguranța m-a voi ruga la Dumnezeu , așa ca am sa încep de la început sa m-a ajute )însă am o singura nelămurire …In tabelurile in care se monitoriza scăderea in greutate a persoanelor in cauza, la un moment dat scria (Platou) ce vrea sa însemne acest platou ?.. ( sper ca nu platoul meu preferat cu mini-ecler ) 😂

    Apreciază

    1. Sita, ceea ce se numea platou era o zi in care se inregistra aceeasi greutate ca si in ziua precedenta. Asadar aparent in acea zi nu se slabea, cel mai probabil fiin vorba de o retinere de apa din diverse motive.

      Apreciază

  34. Ziua 15 a trecut bine, de astazi am intrat intr-o noua etapa a postului, din cate-mi amintesc, deocamdata nu simt nicio diferenta, o sa vad pe parcursul urmatoarelor zile. Ma gandesc ca am trecut atat de usor prin toate zilele fie din cauza posturilor negre precedente si poate totul devine mai usor, parti din corp vindecandu-se in fiecare post, fie pentru ca am o perioada extrem de aglomerata, nu am timp sa ma gandesc decat la munca, nu am reusit sa-mi dau seama, oricum mi-a fost foarte usor. Nu m-a mai durut pieptul deloc, nu mai gasesc nodulii, insa observ ca menstuatia nu se mai opreste, azi intru in a 8a zi si tot mai am semne, ma gandesc ca poate si acolo este vorba de o curatire, o vindecare. Daca nu ar exista aceasta incarcatura a gurii, nici nu as simti ca tin post.

    Apreciază

    1. cel mai lung post a fost de 20 de zile plus vreo 4-5-6 de revenire, care tot post se numeste, dupa parerea mea, deoarece consumi un pic de apa de orez diluata….
      observ ca dupa acest post lung, imi este tot mai greu sa tin posturi scurte, de 23-36 ore/ sap sa u 3 zile pe luna…
      imi este greu psihic si nu fizic. Fizic este ok.
      Psihic e greu, mi-a slabit vointa….am o relatie nesanatoasa cu mancarea dupa post (ma obsedeaza, indes in mine mai mult decat este necesar…)
      As vrea sa stiu daca e „normal” sa se intample asta, daca ati mai trecut prin asa ceva (ma refer doar la cele persoane care postesc des), daca este doar un episod, o etapa….anul acesta am postit aproximativ 110 zile, posturi scurtem de o zi, posturi de 3 zile, posturi de 7-10 zile postul cel mai lung de 20 de zile….
      as vrea o indrumare , va rog
      multumesc

      Apreciază

  35. Se pare ca durerile de rinichi durează doar o săptămână… Îmi amintesc și de la posturile trecute ca nu m-am plâns decât la început de ele. În rest mă deranjează gustul și am făcut o clisma cu 1 litru și apoi am simțit foame…cred ca am tulburat flora. Ulterior am făcut clisma cu foarte putina apa ca sa nu mi se mai întâmple asta. Am citit mai sus ca cineva făcea cu 4 litri… Mi se pare enorm. Am avut program normal chiar am și schiat acum vreo 2 zile. Mi se mai înfundă urechile….alte simptome neplăcute nu am avut. Asta înseamnă că nu am ce vindeca? Sau ce reprezinta oare? Continui pana săptămâna viitoare când trebuie să plec pentru câteva zile. În 21 de zile se atinge scopul detoxificarii?

    Apreciază

  36. krys2015, chiar daca nu ar fi ceva de vindecat, cu siguranta este de facut curatenie. Atat timp cat gustul neplacut persista, corpul mai are de aruncat reziduuri.
    Avantajul celor care nu au mult de vindecat este mare, procesul de detoxifiere se poate incheia in jur de 3 saptamani. Reinoirea la nivel celular se face cu eficienta marita si astfel efectul de reintinerire atat cel vizibil cat si cel intern, la nivelul organelor, se efectueaza foarte rapid.

    Apreciază

  37. multumesc, cirys.
    sunt in a 15 a zi. mi e bine, m am plimbat putin la -10C. ai spus sa beau apa, cirys, la temp camerei, dar n o pot bea asa, nu mi o place. doar rece rece, si asta de cand sunt in post. inainte nu mi placea rece rece.
    limba parca incepe sa mi se curete, urina nu e f incarcata. pofte n am, dar ma uit mult la filmulete cu mancare, dar nu cu dulciuri. am idei o gramada despre ce o sa mananc dupa. :)) n am nicio problema daca cineva mananca langa mine, poate miros putin si gata.
    in 2 sapt am slabit 10.6 kg. sper sa tin cat mai mult… imi place ca slabesc, c am de unde, dar mai mult pt sanatate tin postul.

    Apreciază

  38. Ziua 15.

    O zi activa la Maxim
    Trezit dimineata la ora 04:00 pentru deplasari. Ziua am petrecut-o pe traseu in totalitate si s-a finalizat la ora 02.00 noaptea iar trezirea din ziua 16 a fost pe la 8 – destul de ok

    Am functionat la maxim am fost tot timpul in miscare, in continuare 100% doar apa. Nu simt ca organismul vrea mau mult desi se aud proteste in stomac de foame 🙂

    In general mancarea care o mancam imi provoaca disconfort si doar daca o vad in schimb am tot citit ce bunatati sanatoase voi manca dupa 🙂

    Legat de kg am ajuns la 83 de la 96 – 13KG slabite in 15 zile. Ultimele zile tot in zona 83 am stat probabil voi incerca sa vad daca rezist la sauna putin sau putina sala mers pe banda. Probabil in zona 73 voi ramane apoi pt restul vietii 🙂
    Sunt la minimul din ultimii 2 ani unde am fost in zona asta cu o dieta si am atins 77. iar sub 77 nu am mai fost de 15 ani sigur 🙂

    Este o perioada fantastic de buna pentru apropierea de Dumnezeu, rugaciuni, raspunsuri – reflexie acesta fiind motivul principal.

    Scriu si cu aceasta ocazie ca pt mine cel putin doar 3-4 zile au fost extrem de dificile apoi organismul s-a obisnuit repece ca e la restrictie 🙂

    Urmatoarele zile sunt tot in deplasari externe si voi scrie poate mai putin.

    Apreciază

    1. fain. si succes in continuare! 🙂
      si pt mine a fost usor, daca nu erau mancarimile, cred ca puteam si eu spre 40 de zile. uneori ma gandesc ca poate era mai bine sa nu renunt, dar ma spriase ce mi aparuse pe piele…

      Apreciază

      1. Ieri ziua (17) am avut prima zi usor mai dificila dar nu sunt in tara am umblat mult e jos si m-am simtit slabit. am ceva mancarimi pe corp dar nu vad nimic la suprafata.

        Apreciază

            1. Admirabil! Sunt in ziua 6 dar am o problema cu apa!Nu pot sa beau ca nu îmi este sete!Mai picur lămâie stoarsă dar același efect! Am mai ținut in trecut post 10 zile și 14 zile dar a fost altfel! La postul de 14 zile mi am vindecat tiroida, aveam hipo și luam tratament și acum am scăpat ! A trecut peste un an și nu au revenit simptomele și analizele sunt bune! Acum m-a chinuit foamea, poftele, mirosul neplăcut din gura și faptul ca nu pot sa beau apa!As dori sa depășesc pragul de 14 zile dar vom vedea pe parcurs! O zi buna va doresc!

              Apreciază

              1. Ady, extraordinara experienta ta de vindecare.
                Cateva picaturi de lamaie nu vor miscora efectul dupa parerea mea.
                Ai totusi grija sa nu scape si ceva pulpa de fruct.
                Succes si post frumos!

                Apreciază

  39. ziua 15- a.luni 18 martie
    Buna ziua tuturor. Dupa o noapte de serviciu nu foarte grea ,dar resimtind totusi nelipsitele dureri reumatice de picioare, am ajuns acasa unde am dormit 3 ore apoi treburi importanta m-au facut sa ma trezesc pentru a cauta rezolvari -telefonice momentan.
    Dupa ora 10.00 am iesit afara cu alte treburi vizand masina si ale ei cauciucuri ce trebuiau schimbate -acesta activitate data fiind si vremea minunata de afara , nu m-a obosit ci chiar mi-a dat o stare de bine si de satisfactia lucrului bine indeplinit.
    Si treburile au continuat cu ceva activitate prin garadinita din fata blocului ,momente placute si benefice in continuare.
    Apa consum in continuare cam 2,5 litri iar astazi cand parca nu mai puteam sa o suport i-am mai adaugat putin suc de mere -raport cam 1 la 10 %
    Greutatea s-a mentinut la fel ca in ziua de ieri ,in schimb nivelul transpiratiei a mai scazut putin .Spatele il simt amortit in zona centrala ,incadrand coloana -acest simptom l-am avut si la precedentele posturi, iar pentru moment nu stiu cum sa mi-l explic.
    Azi noapte ,ca si noutate ,am avut si cateva junghiuri in zona rinichiului stang 🙂
    Cam atat pentru moment ,sper sa pot continua cu postari noi si pe viitor ,va salut si sa auzim numai de bine !

    Apreciază

  40. ziua 15-a. luni 25 martie.
    O saptamana care a trecut mai usor ca prima.
    Energia 70 %, nu am ameteli, stari de rau, foame.
    Fac miscare usoara, cardio si-mi vad de servici care nu e foarte solicitant.
    Dorm foarte bine dar max 5-6 ore pe noapte.
    Am inceput de 2-3 zile sa am gura mai uscata mai ales cand ma trezesc.
    limba e din ce in ce mai curata, ramane pe lingura f putin.
    Urinez des, culoare deschisa si testele de urina zilnice sunt foarte ok.
    mintea limpede, sunt calm dar ma deranjeaza zgomotele sau agitatia.
    Neplacut e ca ma cam doare spatele pe la omoplati, in dreptul plamanilor si de ieri simt si la baza in dreptul rinichilor un fel de sagetatura dar e scurta si trece repede.
    Azi am facut prima colonhidroterapie, o premiera pentru mine.
    Din ce inteleg eu e foarte diferita de clisma.
    Niste senzatii foarte ciudate dar nu doare, e doar un inconfort timp de 45 de minute.
    Partea buna e ca doctora la sfarsit ca n-a mai vazut de mult asa colon curat.
    Bine, eram si primul pacient cu post de apa venit la procedura.
    Am facut si a doua sedinta de masaj limfatic care e o placere.
    Trebuie sa recunosc ca beau un expresso mic in fiecare dimineata, am baut 2 ceaiuri de sunatoare cand am avut arsuri si cam un litru de zeama de varza(in 10 zile).
    De rest apa pura si 2 tablete efervescente de electroliti fara zahar sau indulcitori.
    Asa ca merg spre 21 cu incredere, simt ca creierul meu mai are treaba cu revizia corpului.
    O seara buna si multa multa …apa.

    Apreciază

  41. DANANDREI, multumim pentru aceasta valoroasa informatie venita in urma colonhidroterapiei efectuate. Desi abia ai incheiat a doua saptamana de post, ai certificat printr-o metoda moderna ceea ce se spune despre capacitatea de purificare a postului cu apa.

    Apreciază

  42. Inca un tip pentru colegii de post.
    In afara de apa obisnuita eu beau o apa plata cu vitamine de la Oshee.
    Se gaseste in toate supermarketurile si e aprox 3,5 lei 550 ml.
    Are vitamina A si tot complexul de B-uri si nu are zahar sau indulcitori.
    Tabelul nutritional e zero de sus pana jos.

    Apreciază

    1. am gasit-o am baut putin am avut niste crampe nu stiu daca e ok sau nu. dar ziua a trecut. nu pot zice ca face rau insa cred ca unul din avantajele mele a fost ca nu m-am jucat niciodata cu nici un fel de ingriedent decat apa.

      Oricum cred ca pe viitor zona 30 de zile e destul de ok, pe atunci o sa fiu scarbit de apa

      MUltumesc de sfat

      Apreciază

  43. Ziua 15 finalizat. Slabit pe seara, dar am adormit repede si m-am trezit matinal la lucru. incepem ziua 16 nimic special am fost super agitat pana la 17 apoi eram cam gata. ziua de lucru ma tine in priza bine apoi pot sa ma retrag sa citesc pana adorm. Nu simt decat gust aiurea in gura si la orice iesire chiar si scurta ma simt slabit. ieri am si facut putina miscare desi am zis ca nu fac dar eram f in forma. Ma apropiu de jumatate si atunci numar invers :))

    Apreciază

  44. Ziua 15

    Energie:
    În continuare am energie ca într-o zi obișnuită, încă și mai multă decât înainte de post. Am făcut plimbarea zilnică, nu am resimțit oboseală decât pe trecerile de pieton când grăbeam pasul. Evit urcatul scărilor.

    Stare emoțională:
    O zi grea din punct de vedere emoțional. Am avut un vis groaznic ce mi-a afectat dimineața și părți din zi. Am fost emoțională în diverse interacțiuni, m-am supărat, ceea ce de când am intrat în post nu mi s-a mai întâmplat cu așa intensitate – emoțiile erau amorțite.

    Fizic:
    De astăzi simt o usturime în gât. Trece dacă beau apă dar e ca o arsură care vine din stomac. Am avut și gaze la stomac, cred că pentru a doua oară în tot postul.
    Scaunul a revenit la forma clasică, subțire, de două-trei ori pe zi.
    Iritația de deasupra abdomenului (în coșul pieptului) nu a trecut, chiar s-a înmulțit un pic.

    Apă:
    Beau încă foarte mult – aproximativ 7 litri

    Greutate:
    127.3 kg (-0.5)

    Spiritual:
    După acest vis aproape m-am târâit la biroul însă în ultima clipă m-am așezat pe genunchi și am putut să mă descarc și să mă rog și am primit pace să încep ziua cu mintea mai liniștită.

    Alte observații:
    Astăzi am început postul de la Facebook și Instagram și sunt destul de agitată. Parcă îmi lipsește ceva și nu găsesc. De parcă viața e fadă și nu am ce să fac. 🙂 Așa e sentimentul. Mai observ că am tendința să fac calcule și predicții legate de greutate și să compar greutatea la care ajung cu diverse etape ale vieții când aveam aceeași greutate.

    Apreciază

  45. Azi dimineata m-am trezit dupa un vis ciudat. Eram cu o bucata imeeeensa de kaizer (ceva mai bun ca o sunca taraneasca) in mana si muscam din ea, pe strada, iar in cealalta mana aveam niste coaste imense goale de carne. Dimineata insa nu imi era foame deloc.
    Astazi sport ca in fiecare luni, cu energia stau binisor, am avut doar o usoara stare de ameteala care a trecut repede. Gura iar imi este uscata insa beau apa guri mici si dese (mai mult odata nu mai pot). Ieri am facut prajituri si chiar am stat la masa cu ai mei insa nu am avut pofta de nimic – oricum nu sunt fan prajituri. Aseara insa m-a durut destul de tare in zona ficatului. Acum a trecut insa mai simt o jena din cand in cand. Am o usoara stare de somnolenta – m-am si trezit la 5.30.
    Dimineata aveam 60.1kg pronind de la 69.

    Apreciază

  46. Ziua 15 – 23.05.2021

    In curand finalizez ziua 15
    ieri a fost o zi dificila – si am dormit mult – m-am trezit azi pe la 11, oarecum odihnit, bubitele se extind de la piept in jos si am si mancarimi,
    Starea de greata si gust aiurea e enervanta rau, alternez apa rece cu apa temp camerei undeva cred ca trec deja de 1L pe zi spre 2 in fiecare zi

    se simte organismul slabit, adormit mai ales ca e wekened, Inca putin si ajung la jumatate

    Apreciază

Lasă un comentariu