ziua 24

Impartasiti cum v-ati simtit in a 24-a zi de post

33 de răspunsuri la „ziua 24”

  1. O zi buna
    Energie : dimineata m-am simtit cam epuizata si mirosul de paine prajita imi dadea tarcoale , simteam gustul macarii, lucru care m-a cam epuizat
    Greutate: 61.6 kg
    Exercitii fizice: servici, plimbare
    Apa consumata : 2 l
    Inconveniente: M-am trezit in miez de noapte apoi dimineata nu-mi venea sa cobor din pat, am un gust dulce in gura mai mereu, resoiratia imi este tot neplacuta (defapt in tot aceszt timp respiratia mi-a fost neplacuta) Lumea ma complimenteaza ‘areti ca dracu’ si io zambesc caci deja ma irita cometariile astea si le raspuns ‘merci, si tu’ ufff de ce nu ma lasa lumea in pace?
    Mi-e pofta pe totttttttttttttt, as manca orice si am inceput sa devin frustrata! Dar mai vreau sa dau jos.

    Apreciază

  2. M-am trezit noaptea cu acelesi dureri de stomac avute in sera anterioara, au durat cam jumatate de ora si au incetat brusc, dupa o miscare interna, ce mi-a parut ca seamana cu o desprindere a ceva din interiorul stomacului. Spre dimineata din nou visez ca mananc, de data aceasta struguri si banane; macar am trecut la ceva mai sanatos decat in ultimul vis despre mancare.
    Mers pe jos 1 ora insa nu am putut mari viteza deloc.
    Am ceva semnale din partea vezicii urinare ca s-ar pregati de o infectie, probabil apa insuficienta si frigul si-au facut de cap.
    Din nou constat ca la ridicarea brusca din pozitia ghemuit se declanseaza o puternica durere de stomac insotita de greata. De problemele de la vezica biliara am scapat deocamdata dar stomacul se da greu vindecat, credeam ca va fi tocmai invers, probabil va trebui sa il suport astfel pana trec pe sucuri.
    O zi cam somnoroasa dar usoara din punct de vedere al simptomelor.
    Apa 0.3 l
    Kg 61 (-500g)

    Apreciază

  3. Si uite ca am ajuns si la ultima zi de post doar cu apa! Imi pare un pic rau ca va trebui sa „abandonez” acest tip de tip mi-ar fi placut sa-l fi tinut mai mult, insa am vazut ca imi afecteaza activitatea fizica mult de tot si am nevoie de niscaiva energie. Astazi cand am deschis ochii si am inghitit am avut, nu stiu care este termenul in romana, imi cer scuze, gag reflex, am crezut ca se va intampla ceva rau de tot. Totul s-a terminat cu bine, am incercat sa vad daca pot vomita , nici azi nu am putut. Gust aiurea in gura in marea parte a zilei, am simtit in stomac ca si cum s-ar desprinde si cateodata cand ma ridic simt ca ametesc.

    De maine intru pe sucuri. Sper sa capat ceva nergie deoarece am sport si, sincer, chiar vreau sa fac ca practic nu fac absolut nimic. Acesta ar fi un avantaj ca ies din posrul doar cu apa ca (sper!!!) voi capata energie, macar un pic acolosa ma duc linistita pana la magazinul din colt si sa ma intorc fara tot felul de senzatii ciudate. Urna imi este in continuare foarte incarcata si parca mai nou si miroase de imi muta nasul nu alta! Plus acea intepatura in spare pesista. Poate daca voi incepe ceva miscare usoara cateva execitii de spate nu ar strica.

    Voi da raportul maine la sectiunea de revenire din post cum a fost prima zi! Pe maine! 🙂

    Apreciază

  4. Elena, te felicit pentru acest post reusit!
    Ai fost indeajuns de puternica sa rezisti neplacerilor inerente postului cu apa si de asemenea bine echilibrata emotional pentru a-l intrerupe atunci cand ti-ai propus acest lucru. M-am bucurat de la bun inceput stiind ca te-ai documentat, citind cartea doctorului Shelton si ai plecat la drum in cunostinta de cauza.
    Iti multumesc in numele meu si al tuturor celor care citesc si vor citi de-a lungul timpului aceste postari pe zile din desfasurarea postului tau, postari care sper sa le fie de folos cat mai multor persoane care doresc sa tina un post cu apa.

    Apreciază

  5. felicitari si din partea mea, elena. te-am citit zilnic.
    ai pomenit la un moment dat despre acnea pe care o a(vea)i. poti sa-mi spui te rog mai multe? daca ti-a trecut, daca au disparut urmele mai vechi sau daca s-au diminuat? multumesc.

    Apreciază

  6. Va multumesc enrom de mult, a contat mult aceasta mica „familie” in aceasta perioada total noua pentru mine! Nu, nu a fost o traiectorie asa cum mi-am propus-o de la bun inceput, vroiam sa stau mai mult in meditatie si la orizontala, insa mai trebuia sa fiu cumva conectata nu neaparat la ceea ce se intampla in lume (mi-am scos dn priza televizorul de la inceput), dar internetul a fost la ordinea zilei, mai erau informatii si pentru studii (invat mai mult singura, singurul motiv pentru care ma duc la facultate este necesitatea prezentelor, atat!).

    Mada, acneea eu oricum nu o mai aveam dinainte sa incep postul, de fapt erau doar acele urme sau doua cosuri datorita menstruatiei, insa s-au dus acelea. Mi-au mai aparut inca doua acum cateva zile (cred ca am tot uitat sa mentionez), insa eu in fiecare diminata si seara ma spal cu sapun antiseboreic si am o crema cu factor protector pentru ten gras sau mixt, iar seara dermatologul mi-a spus sa mai continui cu o crema medicament, ce se numeste Brevoxyl – acele ultime doua cosuri nu mai sunt cu tot cu semne, erau destul de mici, insa aveau puroi si dureau. Mai sunt cateva puncte, dar se retrag am observat asta, erau niste semne pe pometul stang, unde a fost o zona cu infectie urata rau de tot si acum aproape ca nu se mai vad. Cu aceste semne trebuie sa fie multa rabdare. Asta indiferent ca se tine post sau nu, insa acel dermatolog mi-a spus de cand m-am dus la ea pentru tratament este ca alimentatia corecta, igiena zilnica si protectia solara, indiferent de anotimp sunt litera de lege daca se vrea un ten frumos! 🙂

    Apreciază

  7. ZIUA 24..

    de luni postesc cu apa distilata si clisme cu cafea verde ( 1 clisma pe zi dimineata ).

    stare fizica foarte buna
    stare psihica buna ( ar fi foarte buna daca nu mi-ar fi ingrozitor de pofta de tot felul de mancaruri ).
    am mers la bazin si la sauna zilnic

    de duminica ( a 28 -a zi ) am de gand sa intrerup si sa trec pe sucuri 2 saptamani , apoi revenirea la hrana normala.

    Apreciază

    1. Felicitari din toata inima, Daniel! 2 saptamani de sucuri dupa 4 de post cu apa, sunt nu doar binevenite pentru organism ci si continuatoare ale efortului de detoxifirtre ale acestuia. Inarmeaza-te cu multa vointa si hotarare inca de pe acum, caci primele zile cu sucuri sunt destul de grele din punct de vedere al poftelor.

      Apreciază

        1. Scuze, Nicu! Pe aici pe blog se poarta mieii datorati din aceasta cauza. Este o adevarata moda in ultima vreme. 🙂
          Cum mai iti este? Imi pare ca te-ai obisnuit cu postul in asa masura incat mai mult logica si necesitatea unei „vieti normale” te face sa te gandesti la intrerupere.

          Apreciază

          1. da , ma simt bine iar organismul s-a adaptat in asa masura cu postul ( mai putin poftele ) , incat revenirea la alimentatie nu vine ca o necesitate , ci ca o dovada de bun simt…

            nu am experimentat in acest post nici stari de lesin , nici voma , limba incarcata doar in prima saptamana , nici probleme cu tenul si in genere , starea mea a fost buna…

            spre deosebire de majoritatea care am citit ca a tinut postul , am facut multe clisme , atat cu ceai special de clisme , cat si cu cafea verde ( in ultima saptamana )….suspectez ca din acest motiv , curatarea toxinelor din colon si din ficat a fost mai accelerata , acestea neavand timp sa zaboveasca…

            Nu sunt sigur ca acesta este motivul pentru care am dus mai usor postul , dar cred ca asa e…

            de duminica voi incepe o saptamana cu sucuri de fructe strecurate , apoi cu sucuri cu pulpa si fructe pasate si supe inca o saptamana…

            nu am nici o graba sa revin la fripturi….

            a….si inca ceva ( am uitat sa mentionez pe parcursul zilelor de post )…DESI POSTEAM DE 12-14 ZILE , LA FIECARE CLISMA , AM ELIMINAT BUCATI MICI DE MATERII FECALE…ma ingrozesc de ce sta in colonul nostru …

            de cand am inceput clismele cu cafea verde , a inceput sa se desprinda si placa mucoidala , pe care o elimin la clisme…cred ca eliminarile astea treptate ( si nu brusc , odata cu prima masa ) , a ajutat organismul….

            Apreciază

            1. Nicu, ne dai o informatie foarte valoroasa in ceea ce priveste clismele si eficienta lor in post. Desigur exista carti pentru a ne documenta insa nimic nu este ca o experienta recenta relatata chiar de cel care a avut-o.
              Personal cred de ceva timp in ideea ca „sursa” imbatranirii si a uzurii corpului uman nu este atat epuizarea fizica a organelor acestuia cat aceasta radiere toxica, aflata aproape de centrul organismului, reprezentata de un colon semi-colmatat de resturi, tapetat cu placa si radiind toxicitate.
              Placa mucoidala se desprinde masiv la trecerea pe dieta cu sucuri fara pulpa dupa un postul cu apa. La tine deja a inceput, semn ca ai facut curatenie locala cat se poate de bine.

              Apreciază

  8. Ziua 24 pentru mine o zi grea, senzatii de voma, ameteli slabiciune profunda gura si limba icarcata. Cu toate astea a trebuit sa ma misc sa imbrac copii pentru scoala sa merga la munca … greu.. . merg inainte:)

    Apreciază

  9. Ziua 24

    N-am mai avut timp sa postez,dar o fac acum…
    O zi ca oricare alta,nici un semn ca organismul meu e lipsit de hrana.
    De a doua zi am trecut pe suc de gref diluat si ceai slab din diverse plante.

    Motivul a fost acela ca organismul meu s-a opus din rasputeri,nevrand sa mai scada nici un gram,in ciuda faptului ca am facut si sport 3-4 zile pe saptamana in aceasta perioada cu o energie incredibila. Cum e posibil?!…nu-mi este foarte clar,dar eu am inteles ca e mai corect sa intrerup si sa continui cu o alimentatie usoara,decat sa stresez organismul fara nici un rezultat la scaderea in greutate.Pe deasupra dupa zilele de fitness cantarul arata mai mult cu 1kg a doua zi-probabil din cauza masei musculare.

    In concluzie,de aceasta data am slabit mai putin 4-5 kg,fata de primul post de 21 zile. Dar senzatia de bine,face toti banii! 🙂

    Apreciază

  10. Ziua a 24-a – 24 feb. Ia te uita! Tot eu postez „sub mine” dupa aproape 2 ani..

    Foarte ok si ziua de azi. Doar ca imi tot este sete,desi beau apa des…
    Energie ca in zilele cu mancare,dar cu acea diferenta de „usor”… Activitate mai intensa decat in zilele precedente,fara sa simt nevoia de repaos.

    Trebaluit destul de mult si prin bucatarie…si se pare ca poftele au plecat(si le multumesc,pentru asta),nici macar tendinta de a gusta din reflex,nu m-a incercat. Nu-mi venea sa cred,constatatnd si asta. Da,ma gandeam uneori ca as manca si eu,dar candva….intr-un viitor…oarecare….fara jind,fara dorinta de a adulmeca. Am mai depasit o etapa,a poftelor violente,slava Domnului! 🙂 (Oricum,in aceasta prioada a gatit mai mult mama,”greul” ,dar sa mai fi si gatit tot timpul?!..)

    Sete accentuata dupa amiaza,desi beau constant apa.

    Si apropo de postul de mai sus de acum 2 ani…sunt diferente. N-am mai fortat organismul cu mult sport,cu exceptia primelor 3 zile de inceput si apoi exercitii usoare cand am avut timp.
    Pe langa claritate,impacare cu mine,multumire,desfundarea sinusurilor,timp scutit cu mese,vase 🙂 s-a produs si scadere in greutate,desi lenta.

    Apreciază

    1. Felicitari din nou, Nuni. Ai in plan cate zile vrei sa postesti sau continui in functie de cum te vei simtii?
      Ma bucur enorm sa citesc experienta ta si multumim pentru ca ne-o impartasesti. Esti o sursa de inspiratie. Comparatiile cu un post anterior similar ca durata sunt foarte pretioase.
      Post usor in continuare si numai bine iti doresc!

      Apreciază

      1. Multumesc,Cirys! Toate cele bune si tie! 🙂
        Ma bucur ca ai facut posibila existenta acestui blog si ca pot contribui si cu experienta mea,asa cum si eu m-am inspirat din experintele celorlalti postitori.

        Intrebarea ta vine la fix. Pentru ca azi ma intrebam daca e cazul sa mai continui dupa aceasta saptamana,sau sa intru pe suc diluat. Inca nu m-am hotarat. Ma simt bine,am energie suficienta…am trecut si de pofte…n-ar existat un motiv special sa inchei.

        Initial mi-am propus clar 14 zile,dar speram sa ating 21 si am continuat de la o saptamana la alta,in ultimele doua.. Acum recunosc ca ma cam bate gandul la 40 de zile,cu ajutorul Maicii,pentru semnificatia spirituala a celor 40 de zile…
        Sper ca pana duminica sa ma hotarasc. 🙂

        Apreciază

  11. Ziua 20. Mi-e rau. Nu pot sa stau decat intinsa in pat. Am slabit foarte tare. Am 48.6 kg. Arat jalnic. Ma rog sa mai pot sa tin si maine, sa fie 21 de zile. Nu stiu de unde aveti voi energie, cele care ziceti ca aveti. Speram sa se vindece psoriazisul, dar se pare ca nu.

    Apreciază

  12. Ziua 24. Am dormit putin si prost azi noapte si o sa se vada asta toata ziua, ma simt inceata, greoaie, cu senzatie de greata, chiar.
    Apa este un chin sa o beau, mi se pare oribila la gust, am uitat sa-mi iau o lamaie, poate m-ar fi ajutat. Daca nu ar trebui sa fiu la lucru as zacea sigur in pat. In plus e o zi lunga, dupa-masa trebuie sa gatesc si sa prajituresc pentru maine, nu am chef deloc. Intestinele mai fac galagie uneori, nu stiu ce e cu ele, nu simt sa-mi fie foame. Ocazional m-a mai suparat urechea stanga si partea de sub ureche. Doamne ajuta pe mai departe!

    Apreciază

  13. Cirys multumesc, sper sa rezist cat mai mult, practic inca 2 saptamanimi-as mai dori, daca pot bine, daca nu, nu e capat de tara, ma bucur ca am rezistat atat de mult pana acum.
    Deocamdata e totul bine, doar gustul din gura si al apei ma termina. Dar rezist. Multumesc pentru sustinere, conteaza enorm de mult.

    Apreciază

  14. Ziua 24 – 21 Martie

    Incerc sa reiau din spate putin postarile pe masura ce imi amintesc particularitati
    Miercuri – foarte multe sedinte – intalniri – la restaurante – mese bune dar nu au nici un efect asupra mea – am inceput sa beau peste 3 l de apa simt ca elimin mai multe toxine asa.

    Apreciază

  15. Ziua 24
    Am dificultati de respiratie, mai ales dimineata si parca imi simt gatul umflat si uscat mereu. Simt, de asemenea o presiune la nivelul plamanilor de 4-5 zile. Am o senzatie de balonare constanta, tot de acum 4-5 zile si sistemul digestiv imi lucreaza in continuu. Abea astept sa scap de aceste indispozitii. Ar trebui sa ma ingrijoreze una din aceste simptome?

    Apreciază

    1. Buna, sunt tot eu. 🙂
      M-am gandit sa va intreb si despre tensiunea mea foarte scazuta care, sunt convinsa ca e cauzata de indispozitia gastrica. Dimineata e cel mai neplacut sa ma trezesc, deoarece apar palpitatiile la cel mai mic efort, chiar si la ridicarea in pozitia sezut.
      Multumesc!

      Apreciază

  16. Daca m-am oprit in ziua 25 din postul cu apa si am introdus pentru 3 zile suc de lamaie diluat cu multa apa pentru a diminua starile de lesin si mai ales greata, dar senzatia de greata nu a disparut(nu am impulsul de a vomita) este in regula sa trec la suc de fructe cu fibre in urmatoarele zile? Simt ca doar asa voi scapa insfarsit de indispozitia intestinala si balonarea exagerata… daca nu, cel mai probabil imi va scadea tensiunea din nou. Imi pare rau dar simt ca nu am alta alternativa si chiar imi doream sa fac mai mult efort.

    Apreciază

  17. Claudia, poti oricand sa incepi consumul sucului cu fibre, ba chiar as recomanda sa nu mai astepti absolut deloc. Te va trimite destul de curand la toaleta asa ca ai grija sa fie una prin preajma. In ceea ce priveste simptomele de mai sus, parerea mea este ca ai un deficit accut in rezerva de minerale si vitamine a organismului asa ca este nevoie de o atentie deosebita pentru ca acest minus sa fie compensat in perioada urmatoare. Recomandarea mea este ca posturile de 3 saptamani sau mai lungi de atat sa nu fie repetate la un interval mai mic de 1 an, cu exceptia persoanelor care sufera de obezitate care pot face acest lucru mai des.

    Apreciază

  18. ziua 24 miercuri 27 martie 2019

    Buna ziua tuturor .Am ajuns si in aceasta ultima zi de post ,cu ajutorul lui Dumnezeu ,dupa care ,nu fara emotii,voi incepe revenirea din post .Am decis sa ma opresc aici date fiind simptomele care sa-au intensificat cu fiecare zi inaintata de post si pe care chiar nu prea mai puteam sa le controlez -durerile intense de stomac,starea de slabiciune si nesiguranta in miscari ,durerile reumatice de picioare mai intense ca niciodata. .Sunt multumit ca am reusit sa-mi depasesc vechiul post cu trei zile si sper ca data viitoare sa inintez si mai mult avand aceste noi experiente traite personal si care ,pe langa inconveniente , mi-au adus si multumiri atat fizice cat si spirituale .
    Voi incepe revenirea cu suc de fructe din gref si lamaie foarte diluat apoi supe usoare din zarzavat peste 2-3 zile .
    Ca si greutate am plecat in ziua 1-a de la 89,5 kg si am ajuns in ziua 2a la 77,6 kg.un rezultat mai mult decat multumitor ,acum depinde doar de mine gestionarea acestui rezultat final pentru viitor.:)
    Per ansamblu sunt multumit de aceasta perioada petrcuta in post si in care am simtit si o sustinere din partea celor care au postat pe acest blog, de colegii postitor, si de administratoarea blogului Cyris , carora le multumesc pentru ca mi-au dat sansa sa invat multe din experientele lor personale.
    Imi iau la revedere de la toti si doresc tuturor celor care postesc un post usor in continuare cu mult curaj si perseverenta .
    La revedere ! 🙂

    Apreciază

  19. 24 zile – 05.02.2020

    Am finalizat si ziua 24 – trezit matinal
    Am reusit ieri sa beau peste 3L apa ceea ce m-a tinut destul de ok pana pe la 21:00 dupa care am trecut la citit. Sunt 16 zile ramase

    Doar greata sau gust urat in gura am, azi mai fac o curatire si sper sa fie ok.

    Apreciază

  20. Iata ca a trecut si ziua 24 zi normala cu o usoara ameteala si slabiciune . Am simtit asa azi sa incerc sa fac o clisma , am reusit pe jumatate in schimb a iesit ceva si ma bucur. Imi e mai usor decat celelalte posturi. Apa beau numai la sete intre 1- 1,5 litri, nu fortez sa nu ingreunez functia rinichilor. Zilnic 9 ore la serviciu apoi ocupata continu si acasa.

    Apreciază

  21. Maria, toata admiratia pentru un post indelungat tinut in conditii de serviciu cu norma intreaga plus indatoriri la domiciliu. Multa putere in continuare si zile cat mai usoare!

    Apreciază

    1. Multumesc mult Cirys !
      Astazi am avut o zi mult mai usoara dar am simtit nevoia sa beau mai multa apa si am avut si urina mai deschisa la culoare. Am slabit pana acum 11 kg ma bucur dar postul il tin pentru sanatate fizica si psihica , preventie si simt ca face mult bine organismului ma simt implinita sper sa pot tine din nou 40 zile .
      Gatesc aproape zilnic si am multe idei noi pentru familie , reusesc sa fac totata treaba care o planuiesc , ai mei vad ca am slabit si le zic ca tin post cu sucuri naturale si supe … post… ma vad fericita si e totul oke.
      Post usor tuturor!

      Apreciază

Lasă un comentariu