Postul negru și zilele săptămânii

Se spune că ținerea postului negru cu perseverență într-o anumită zi a săptămânii va influența în mod pozitiv acele aspecte atribuite în general respectivei zile. Aruncând o privire în statistica acestui blog am observat că nu puțini sunt cei care au ajuns aici căutând astfel de informații și m-am gândit să le aduc la îndemână și acest tip de date. Dacă influențele despre care se spune sunt cu adevarat vizibile în viața individuală și dacă există persoane care au avut perseverența necesară să testeze influențele benefice aduse de postirea într-o anumită zi a săptămânii, rămâne să aflăm de la cei care au încercat.

Iată care sunt influențele presupuse a le avea fiecare zi a săptămânii dacă se tine post negru pe parcursul acesteia:

LUNI

Postul negru ținut luni facilitează reușita la examene, găsirea unui loc de muncă, obținerea de bunuri materiale meritate, reușire în procese unde dreptatea este de partea noastră, ajutorul în vederea căsătoriei. De asemenea sporește memoria, calitățile psihice, talentul lingvistic, imaginația, aptitudinile literare, creativitatea. Conferă o mare putere de adaptare.

MARȚI

Postul negru de marți ajută la eliminarea situațiilor de viață ce implică violența și accidentele. Acesta duce în timp la eliminarea confruntărilor și amplifică energiile de tip masculin/yang.

MIERCURI

Postul negru ținut miercuri facilitează legăturile interpersonale de orice fel, schimburile, mișcarea și adaptarea, abilitatea de a intermedia și de a comunica, afacerile. Miercuri se postește pentru a scăpa de persecuții și de învinuirile celor ce vă acuza pe nedrept. Creste optimismul și permite obținerea succesului material.

JOI

Postul negru ținut joi amplifică înțelepciunea, echilibrul, moralitatea, corectitudinea, bunul simț, respectul pentru autoritate, spiritul de sacrificiu, umanismul.

VINERI

Postul negru de vineri permite asimilarea aspectelor ce țin de afectivitate, iubire, armonie, frumusețe, senzualitate rafinată, simpatie, atracție magnetică, farmec. Aduce pacea lăuntrică și fericirea. Vineri se postește și pentru izbăvirea de vrăjmașii știuți și neștiuți, pentru alungarea duhurilor necurate și dezlegarea vrăjilor și a blestemelor.

SÂMBĂTĂ

Postul negru ținut sâmbăta  amplifică spiritul practic, siguranța, stabilitatea, spiritul de organizare, perseverența, tenacitatea, răbdarea, seriozitatea și spiritul analitic. (Nu este recomandat totuși să se realizeze în mod regulat post sâmbăta pentru evitarea unor fenomene de rezonantă nedorite!)

DUMINICĂ
Postul negru de duminică solarizează și purifică ființa și amplifică energiile de tip masculin/yang.  Arde reziduurile negative acumulate la nivel sufletesc, favorizează deschiderea către aspectele spirituale înalte și apropierea de Dumnezeu.

Pentru a ajunge la efectele dorite este necesar ca postul negru să fie ținut cu regularitate în aceeași zi a săptămânii. În prealabil este de dorit ca persoana care începe ținerea unui astfel de post sa stabilească un aspect concret pentru care face acest demers, chiar dacă ziua respectivă are o înșiruire de mai multe posibile influențe. (Exemplu: persoana va alege sa postească, sa zicem joi, pentru înțelepciune, chiar dacă joi există o multitudine de alte influențe.)

Se spune că după 3 – 4 luni efectele încep să se facă simțite, iar după aproximativ doi ani se obține o stabilizare a lor.

* Aceasta postare nu are o bază științifică ci este făcută pe baza cercetării unei convingeri populare, conform căreia, planetele sistemului nostru solar influențează pe rând zilele săptămânii, asa cum influențează și alte perioade mai mari din an, ce au căpătat denumirea de zodii.

Reclame

3 responses to this post.

 1. Posted by C.D. on 13/10/2015 at 2:59 pm

  Multumim!
  Este foarte adevarat. Eu am tinut o perioada post negru miercuri pentru bani si mi-a mers foarte bine. Eu stiu asa: Luni nu se tine post, deoarece ne incarcam cu energii Yin; Marti este pentru eliminarea karmei violente(accidente etc); Miercuri pentru bani si comert, dar si pt energii mentale. Duminica pentru energii inalte, comunicarea cu Dumnezeu.

  Răspunde

 2. Multumesc pentru feed-back-ul atat de rapid C.D.!
  Despre ziua de luni eu auzisem ca se tine si pentru o legatura/conlucrare cat mai buna cu ingerul pazitor dar nu am vrut sa redau aici decat ideile cele mai generale.

  Răspunde

 3. Posted by ancu on 31/12/2015 at 8:47 pm

  nu mai induceti lumea in eroare si informati-va mai bine. Nu se tine niciodata post negru (ajunare) Sambata si Duminica

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: