Percepția mediului înconjurător în postul mediu și lung

După primele săptămâni de post cu apă, uneori chiar mai devreme, cel care postește observă că modul în care percepe, înțelege și relaționează cu lumea înconjurătoare s-a schimbat. De asemenea, modul său de a gândi și de a acționa s-au schimbat. Lucrurile si întâmplările din jur și-au modificat situarea pe scara valorilor.

Se formează o nouă percepție  asupra a ceea ce ne îl înconjoară. De multe ori, cel care a avansat în post îi privește pe ceilalti detașat, ca și cum ar privi actorii unei piese de teatru, se simte ca și cum nu ar fi deplin prezent și implicat în desfășurarea vieții din jurul lui.

O parte din acțiunile pe care obișnuia să le facă cel care acum se află într-un post mai avansat, o parte din lucrurile care îl interesau își micșorează drastic importanța, chiar dacă înainte de a posti avea un mare interes față de acestea. Multe dintre persoanele care avansează în postul cu apă au impresia că o parte din lucruri trebuiesc învățate de la capăt. Acțiuni precum condusul mașinii sau scrisul la calculator par o experiență  nouă. Lucruri pe care înainte le făceau automat , fără să gândească, pot cere acum o atenție cu totul deosebită, ca și cum ar fi fost uitate parțial sau ca și cum nu ar mai fi fost facute de foarte mult timp.

Pe de altă parte, alte acțiuni care cereau concentrare, se pot face acum mai usor, mai natural.  Postitorul aflat într-un stadiu mai avansat percepe în mod involuntar imagini, sunete și mirosuri care nu i-ar fi atras atenția înainte. Fiecare individ își poate observa propria gamă de schimbări care au loc în interiorul său pe parcursul unui post avansat, cele descrise aici fiind însă cele mai frecvente.

În general, percepția și înțelegerea realității lumii înconjurătoare este schimbată față de perioada cu alimentare normală. Cel care vrea să avanseze într-un post cu apă trebuie să cunoască și să rețină aceste aspecte pentru a nu fi înșelat sau speriat de impresia că ceva nu este în regulă din punct de vedere psihic cu sine. La fel ca si cel aflat în post, cei apropiati pot avea impresia unui comportament diferit la persoana respectivă.

Au  loc multe schimbări într-adevăr într-o persoană aflată într-un post prelungit. Odată cu obișnuirea cu postul, mintea și-a modificat în parte modul de succesiune al priorităților. Ca aspect general, ea devine mai calmă. De asemenea glandele endocrine lucrează diferit. De exemplu sunt secretate mai multe endorfine și mai puțină adrenalină în timpul postului față de perioada de hrănire cu solide. Unii compară chiar această stare cu cea proprie unei persoane influențate de anumite substanțe de tip drog.

Acest mod deosebit de a se simți al celui care a înaintat în post are o perioadă variabilă, de la individ la individ. Este un timp propice auto-observării, auto-cunoașterii și a învățării despre sine.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by am on 31/07/2013 at 10:55 pm

    buna
    daca esti obligat sa iei medicamente mereu poti posti?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: