Necesitatea unui regim de pre-detoxifiere înaintea postului cu apă

În cazul în care, după vreuna dintre duratele de pauză alimentară scurte, de una sau două mese sau de 24 de ore fără mâncare, simpomele sunt intens neplăcute, concluzia este că avem de a face cu un organism foarte toxic. În acest caz, este cu siguranță momentul deciziei de a urma cel puțin un regim alimentar de detoxifiere .

Cu atât mai mult, în cazul în care se intenționează un post negru de durată scurtă, medie sau lungă, dacă semnalele de toxicitate ale organismului au fost observate, de asemenea trebuie pusă problema unui regim anterior postului pentru a realiza o pre-detoxifiere a organismului. Astfel, un regim alimentar pentru pre-detoxifiere va face ca postul negru în ansamblu să fie mult mai ușor de parcurs în ceea ce privește simptomele.

Este bine de știut că, în caz că avem de a face cu un corp foarte toxic, nici un regim alimentar de detoxifiere nu va fi floare la ureche. Perioada de intensă detoxifiere de la începutul unui astfel de regim alimentar, întocmai ca și cea de la începutul unui post negru, poate fi dificilă. Gradul de dificultate reflectă fidel gradul de toxicitate și nicidecum faptul că regimul actionează în vreun fel nepotrivit persoanei respective sau în contra detoxifierii și însănătoșirii organismului acesteia.

În caz că se dorește parcurgerea unui post negru, un regim de pre-detoxifiere este nu doar binevenit ci chiar imperativ indicat a fi parcurs de către toate persoanele care se află în una dintre următoarele situații:

– nu au ținut vreodată un post negru;

– nu au ținut un post negru de mult timp (luni, ani);

– chiar dacă au ținut recent un post negru, între timp s-au alimentat haotic și nesănătos și au fost sedentare.

Este mult mai bine ca toxicitatea corpului să fie redusă gradual, printr-un regim de detoxifiere anterior postului negru, decât să se intre vertiginos într-o detoxifiere intensă, așa cum se întâmplă la abordarea brusca a postului. Intrarea precipitată în postul negru, fără un regim anterior, pregătitor al organismului prin pre-detoxifiere, poate fi un șoc pentru un corp neobișnuit cu astfel de abordări sau mai sensibil. Acestuia îi va fi extrem de dificil să se ocupe de abundența de toxicitate prezentă în sânge în perioada de început și, ca urmare, starea persoanei în cauză poate deveni una foarte neplăcută.

Deși postul negru are o uimitoare capacitate de a repune pe făgașul normal sănătatea unei persoane, este bine să se acționeze cu precauție când vine vorba de schimbări bruște cum este decizia de trecere de la o alimentare haotică și nesănătoasă, la abstineța totală de la mancare si eventual din nou, de la totala abstinență, la o alimentare haotică sau prea abundentă. Optim este ca organismul sa fie detoxifiat în ritm lent și în siguranță, nicidecum surprins nepregătit prin trecerea de la o stare la alta, în funcție de niște decizii arbitrare care sunt de cele mai multe ori impulsuri de natură emoțională.

Dacă suntem tentați de o astfel de abordare nesăbuită, trebuie să ne luam un răgaz de gandire pentru a putea realiza că organismul nu a devenit toxic peste noapte și nici în urma participării la vreun festin recent. Această toxicitate s-a clădit în corp de-a lungul anilor și, ca urmare, nu putem să ne așteptăm ca ea să fie eliminată peste noapte sau în câteva zile și mai ales fără a simți în mod neplăcut acesată etapă.

Când se ia decizia primului post negru de durată, post ce produce printre altele implicit și  detoxifierea profundă a organismului, de multe ori se naște o întrebarea: ”Oare cât timp ar trebui să postim?” Un raspuns orientativ dar nicidecum obligatoriu, este cel de a urma un post negru de atâtea zile, câți ani avem în momentul respectiv. Dacă spre exemplu cineva are 25 de ani, postul său ar putea dura 25 de zile, permițându-i astfel organismului o zi de curățare pentru fiecare dintre anii pe care i-a trăit. Aceasta este doar o sugestie, nicidecum vreo regulă specială a postului negru. Evident că orice perioadă de post este binevenită cu condiția ca aceasta să fie precedată și urmată de un mod de viață sănătos, fără excese.

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by coca adrian on 14/10/2013 at 7:14 pm

  buna ziua as vrea sa incep si eu un astfel de post deoarcece consider ca fumand de multi ani avand o hepatita B avand si sangele gros mi-ar face destul de bine spuneti-mi cum sa tin un astfel de post corect folosind doar apa toata ziua si cat timp???

  Răspunde

 2. Posted by Lavinia on 27/11/2013 at 5:26 pm

  Legat de perioada de post negru indicata, ai dreptate cu o zi pt fiecare an de viata. In Evanghelia Eseniana a Pacii, Iisus a folosit pilda fiului ratacitor pentru a ilustra modul in care ne vindecam si perioada necesara de vindecare. El spunea ca asa cum fiul s-a intors in cea de-a 7a zi si a cerut iertare, dupa 7 zile intense de munca, la fel si noi, ar trebui sa oferim 7 zile de post pentru 7 ani de ospat :). De curand am dat peste sursa asta http://thegardendiet.com/essene/ si in fragmentele de aici, Iisus, culmea, vorbeste ca un nutritionist excelent, despre post, Mama Natura si mancarea cruda si clisma. Foarte interesant de citit si aplicat. Brusc, inca un val de misticism se ridica de pe Iisus, facand-ul inca o data uman si profund initiat…nicidecum vreun zeu…
  Legat de post, din propria experienta pot spune ca perioadele in care am postit, doar cu extrem de putine fructe sau legume sau aproape fara mancare deloc, au fost cele mai fructuoase dpdv spiritual. Intram in stari de smerenie si recunostinta atat de simple si capacitatea de acceptare a lumii crescuse enorm…Numai bine tuturor si succes in cautarile voastre!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: