Descoperiţi lumea din spatele consumismului!

Într-o lume în care este promovată doar plăcerea de a consuma, orice (să consumăm mâncare cât mai sofisticată, cât mai proteică, cât mai multivitaminizată; să ne consumăm relaţiile şi să trecem mai departe căci „merităm ceva mai bun”; să consumăm plăceri sexuale cât mai dezinhibat, ajungând a fi dezumanizante; să producem bani ca să consumăm bani pentru a ne hrăni orgoliul: de a avea maşina cea mai dotată, vacanţa în zona cea mai exotică, hainele firmei celei mai în trend ), şi de a trece mai departe; ce putem face…  să trecem mai departe pentru a consuma în continuare tot mai mult? Este şi aceasta o soluţie; este însa drumul ocolit care te aduce în acelaşi loc: un suflet golit care le-a încercat pe toate şi nu a găsit nimic din ce căuta. Ocolişul acesta poate dura o viaţă de om . Consumismul este abundenţă  de materie şi lipsă de substanţă spirituală. Sufletul, cu emoţiile constructive care îl cresc, rămâne la fel de nesatisfăcut întocmai ca un copil cu părinţi avuţi care cerşeşte câteva clipe de atenţie din partea acestora, mult prea ocupaţi să îşi gestioneze averea.

Fostul Papă le-a dat tinerilor un avertisment  sfătuidu-i să respingă iluziile facile ale consumismului şi individualismului. Am înţeles într-un târziu ce vroia să spună. Vă propun să descoperiţi lumea din spatele consumismului, cea de după ce încetaţi  doar să consumaţi.   

 M-a întristat să observ cât de puţine se cunosc şi mai ales cât de puţine se pot afla pe această temă a postului negru, ca român, dacă nu ştii limba engelză. M-am gândit să ajut scriind despre încercările reuşite ale celor cu mai multă experientă care au lăsat mărturii pe această temă. Cu timpul, aceste informaţii s-au adunat sub diverse forme: cărţi, articole pe site-uri si blog-uri prin participarea  celor care au practicat postul total şi au verificat existenţa beneficiilor acestuia. Am început sa caut şi să citesc şi am fost încântată de ceea ce  am aflat dincolo de mica mea experienţa proprie.

Probabil că mulţi dintre voi aţi văzut acea emisiune de pe canalul Explorer filmată într-un centru de detoxifiere din Turcia. Acolo se foloseau doar sucuri timp de două săptămâni, în locul postului cu apă, însă rezultatele erau incredibile din punctul de vedere al medicinii alopate, vindecând boli ce nu s-au putut vindeca până în acel moment. Din câte cunosc există şi în alte ţări ale Europei centre de tratament dotate cu specialisti care nu fac altceva decât să supravegheze şi să ajute la parcurgerea unui astfel de post cu sucuri sau doar cu apă. Sunt locaţii scumpe, pentru oameni privilegiaţi din punct de vedere financiar; cu toate acestea, ceea ce învaţă ei acolo este să se rupă de aceleaşi dependenţe nesanatoase la fel cum încercam şi noi postitorii de rând. Diferenţa dintre noi şi ei, în acest caz,  nu este lipsa banilor ci lipsa unor certitudini şi informaţii relativ simple, prea simple pentru a fi luate in seama. Poate ţinută secret sau poate doar uitată şi redescoperită recent, vindecarea prin postul negru ne este accesibilă tuturor. Da, este un pic mai greu decât în clinicile de specialitate, dar totuşi este atât de simplu: doar lupta cu noi înşine. Nimeni altcineva nu o poate duce pentru noi! De noi depinde dacă vrem să fim câştigători sau doar supravieţuitori in acea luptă!

 

Reclame

2 responses to this post.

  1. Posted by Cristian on 12/03/2010 at 11:23 am

    Ideea consumismului este sa umple golul psihic cu unul material. Am auzit ca la multe femei functioneaza, mai ales dupa o sesiune nebuna de shopping 🙂

    Răspunde

  2. Posted by Dana H on 09/07/2013 at 4:10 pm

    multumesc..iarasi si iarasi numai de bine despre echilibrul adus prin deschiderea portilor nevazute prin postul cu apa…un gand bun, Dana

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: